Fifty Scents

Fredagsintervjun: Doftbärare Hainer


Jag tar tillfället i akt och intervjuar mig själv. Jag inser nämligen att vi aldrig blivit ordentligt presenterade för varandra. Visst, vi känner väl varann vid det här laget men faktum kvarstår ändå – varför ska du bry dig om vad jag skriver, när du inte ens vet vem jag är. Fredagsintervjun idag är därför med en doftbloggare. Jag själv.

Caroline, du skriver om dofter en hel del. Har du en extra bra näsa för sånt?
– Nej. Extra bra fantasi möjligtvis.

Varför skriver du om doft?
– Jag skriver inte bara om doft, men det har blivit mer och mer sånt för att jag tycker inte att det finns så många som skriver om doft på det sätt jag vill läsa om det. Det kan låta förmätet, jag menar det inte så, utan det handlar mer om att doft inte är ett särskilt prioriterat ämne att skriva fördjupande eller analyserande om. Det gäller skönhet också, i viss mån.

Hur började du skriva om doft och skönhet då?
– Genom att jag slutade skriva om film och teve.  Jag har varit frilansskribent i hundra år, eller i alla fall tio. Mest har jag skrivit om populärkultur men jag har alltid varit intresserad av skönhet. Både som populärkulturellt fenomen och av personliga skäl, på grund av min otacksamma problemhud.

Du ser inte ut att ha så dålig hy?
– Inte nu längre eftersom jag tagit reda på vad som funkar och inte. Jag har läst allt jag kommit över, intervjuat hudläkare och terapeuter och helt enkelt lärt mig hur huden fungerar. Typ. Jag är på min hud som en ilsken vakthund. Minsta lilla tecken på problem – app, app, app – så blir det insatsstyrkor direkt.

Vad är det viktigaste du lärt dig då?
– Att du inte nödvändigtvis får det du betalar för.

Nåt mer konkret gärna?
– A-vitamin är rena universalmedlet, man kan aldrig få för mycket fukt däremot för mycket fett. Att färga ögonfransarna är så värt det och var snål med att skölja ur allt balsam ur håret, jag brukar försöka låta lite sitta kvar.

Varför har du aldrig bilder på dig själv i bloggen, som läsare vill man ju kanske se hur du ser ut?
– Dels så tycker jag inte, på allvar alltså, att bloggen handlar om hur jag ser ut. Mer om skönhet och doft i lite vidare bemärkelse och dels…

Men kom igen nu…
– Ja, jag erkänner. Det låter sjukt pretentiöst. Men jag är väl inte så intresserad av att ha en “dagens outfit”-blogg då fast med smink. Jag överlåter det med varm hand till andra som är bättre på sånt och mer bekväma framför kameran och med sitt utseende.

Hur ser dina sminkvanor ut?
– Känner mig naken utan. Försöker gå ifrån foundation och nöja mig med lite concealer här och var och kanske aningen puder. Har insett att man – eller jag – ser bättre ut utan underlagskräm faktiskt. Håller mig gärna till naturliga, bruna, varma, bronziga färgskalor och önskar att jag kände mig mer bekväm med läppstift för att matcha det hela.

Har du några favoritprodukter?
– Många. Ögonbrynspenna tycker jag är ett måste, oavsett vad man har för bryn, och ögonfransböjare. Min kommer från Shu Uemura. Jag gillar Creamblend Blush från MAC, den ger en fin, naturlig glow. Estée Lauders Pure Color Illuminating Powder Gelee är också en favorit för lite skimmer på kindbenen. Är också ett stort fan av välmanikyrerade naglar, det förlåter det mesta, både rufsigt hår och slafsiga kläder.

Vad har du för favoritparfym?
– Är svag för det mesta från Guerlain. Och föredrar i regel lila och gröna dofter.

Vad har du på dig idag?
– Den superlila Balenciagadoften, faktiskt. Mjuk, diskret, lite hemlig. Det är en sån dag idag.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer till “Fredagsintervjun: Doftbärare Hainer”

 1. Erica
  on Jan 22nd, 2012
  @ 12:00 am

  Underbart koncept att intervjua sig själv. Gillar speciellt när du ställer följdfrågor till dig själv. Bara älskar din blogg alltså!

 2. Sanna
  on Jan 23rd, 2012
  @ 11:26 pm

  Tack för en fantastisk blogg. Och vilken otroligt fin bild! Här kommer en sk. läsarfråga, svara om du tycker det känns skoj. Jag ska snart börja på ett “riktigt” jobb, mitt första. Det är ett “vanligt” (om än “akademiker”) -jobb, alltså inget glammigt men inte parfymförbud. Jag gillar i vanliga fall sånt som är åt oriental- och gourmand-hållet (favoriter är tex Shalimar och Prada Candy). Men som yrkesutövande… Jag tänker att det vore lämligt med något mer diskret och “stamt”. Vore mycket tacksam för tips! Har av någon orsak svårt för när det blir för mkt “skin-scent”, vet ej varför, i övrigt är jag öppen för de flesta “typer” eller vad man säger.

 3. Anna
  on Jan 24th, 2012
  @ 12:30 am

  Kan inte du skriva lite om hårvård etc?? 🙂

 4. E
  on Jan 24th, 2012
  @ 10:56 am

  Vilken typ av hudproblem har du haft?

 5. Frågerundan – nu med extra a-vitamin! - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Feb 10th, 2012
  @ 3:18 pm

  […] läste precis intervjun du gjort med dig själv och bilden på dig fick mig att undra något. Jag har länge funderat över min hårfärg. När  […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen