Fifty Scents

Frågelådan

Vi kör en liten frågerunda, hörni!

Man blir klart snurrig av att försöka hitta rätt kombo av produkter inför vintern. Tror du att Strobe cream fungerar fint på en hud som även tenderar att bli lite blank i T-zonen? Jag är ute efter en primer som dels ger lyster, men som också täcker fina linjer under t ex ögon och runt näsan. Har fått tips om Clarins Instant Smooth, kanske att den kan kombineras med Strobe och concealer där det behövs?

Inga problem med Strobe Cream och blank hy, tycker jag. Du kan alltid grunda med en bra rengöring, en bra mattande toner, och du kan avsluta med lite puder i enbart t-zonen. Strobe cream ger främst fukt, och viss (kosmetisk) lyster. Är det ett stort problem för dig, med shiny t-zone så kör med en mattande primer först. Lumenes till exempel, den är prisvärd. En primer som också ger lyster är sällsynt men Diors nya är hyfsat bra på det, dock alldeles för dyr, tycker jag. Då skulle jag hellre köra Strobe Cream i combo med Touche éclat eller liknande.

Jag har fått ett rouge som jag ääälskar men har jättesvårt att hitta ett passande läppstift till! Rouget är Nars “Desire” och jag skulle gärna matcha det med ett fint rosa läppstift men är lite osäker på rosa nyanser eftersom att jag är både rödhårig och blek och kalla nyanser ser hemska ut på mig!

Älska rosa läppstift! Som rödhårig passar du bra i – surprise! – orangerött. Prova en fin korall, tycker jag, eller go nuts med en fantastisk fuschia, om det passar din hudton (är du blek som jag?). Annars skulle jag säga att Alarm från Make Up Store borde vara en vinnare.

Du vet den där perfekta strama hästsvansen högt upp på huvudet? Alltså, hur fan bär man sig åt?! Vill ha tips på tekniker samt hårsnoddar som inte är skit. Bör kanske läggas till att jag är en no poo-are och inte använder snoddar med metall på heller.

Ja du, hur gör de? Förutom att de har en professionell hairstylist till hands då. Jag skulle säga att även om det inte ser så ut så kan en volym-produkt vara på sin plats här, som också håller småhåren på plats. Vi snackar mousse eller lätt, lätt stylingprodukt, kanske anti-frizz-serum (jag använder inte mycket hårstyling själv men är mycket förtjust i de flesta produkter från Blow som börjar säljas på Kicks typ när som helst). Börja preppa håret med produkter, så att det får aningen, aningen stadga. Borsta sen upp håret i en svans där du vill ha den, sätt upp med en bra snodd som INTE är för tajt. När svansen sitter som den ska, ta en till snodd, som gärna är tajt och liksom “lås” den.

Etiketter None

6 kommentarer till “Frågelådan”

 1. Antonia
  on Jan 28th, 2012
  @ 4:18 pm

  Tack för svaret! Har faktiskt testat ett fuschia (mac:s “girl about town”) och ÄLSKAR DET! Passade väldigt bra ihop med rouget (och måste tillägga att Nars rouge är UNDERBARA, har du testat?). Det är lite svårt med läppfäger när man är rödhårig tycker jag, det är alltid orangeröda och korall som gäller och tillslut ledsnar man på det. Haha, ibland önskar man att man inte var en så unik snöflinga att man var tvungen att köpa vita foundations att blanda med de “vanliga” på marknaden.

 2. e
  on Jan 28th, 2012
  @ 8:09 pm

  Men har du helt och hållet lyckats bli av med ärren från din acne? Jag led något extremt av acne och fick käka roaccutan.. Ärren har blekts med åren, men så fort jag får en ny stor blämma på kinden (känns snarare som bölder..) lämnas ett stort rött ärr där oavsett om jag klämmer eller inte. Så de något blekta ärren ersätts eller highlightas hela tiden av nya.. WHAT TO DO

 3. Caroline Hainer
  on Jan 28th, 2012
  @ 10:23 pm

  Unika snöflingor rules! Men jag fattar vad du menar. Vill man variera sig – man är trots allt lite begränsad i sina läppstiftsnyanser – kan man ju variera själva konsistensen på läppstiftet, alltså köra matt, glossy, lipgloss osv…Variera på så vis.

  Vad gäller acneärr…Gawd, vilken sorglig historia det är med acneärr. Inte nog med att man får acne, man ska få efterspel också. Skitacne.
  Nå, har man riktigt grova ärr, alltså “icepicks/koppärr” och liknande så funkar bara needling och laser. Jag har testat needling, det gav inga särskilda resultat på mig men jag har heller inga grova ärr, mest pigmentärr, alltså röda fläckar. På dem har laser hjälpt bäst, alltså IPL.

 4. Karin
  on Jan 29th, 2012
  @ 1:48 pm

  Vart går du på IPL? Är lite nyfiken på att testa mot min periorala dermatit.

 5. Charles
  on Jan 29th, 2012
  @ 11:44 pm

  Hej Caroline!

  Du skrev om A-vitamin, har du någon erfarenhet av A-creme?
  Och vad tycker du om Aloe Vera, mycket prat om att det ska vara bra för huden…

 6. Sofia H
  on Feb 3rd, 2012
  @ 1:10 pm

  De bästa hårsnoddarna jag provat kommer från Muji, min första hade jag i fyra år innan jag tappade bort den. Fyra år av osviklig elasticitet. Lite dyrare, men sjukt värt det. Utan metall är de också,

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen