Fifty Scents

Kändisar jag accpterar, kändisar jag respekterar

På förekommen anledning då, kan man ju fråga sig om det finns några kändisdofter som ändå är okej? Till och med värda respekt och acceptans?

Ja, det är klart att det gör. Men de är ju inte särskilt många.

Svaret varför är ju ganska enkelt, ofta läggs inte budgeten på själva parfymen utan på marknadsföringen och den peng kändisen i fråga får för att låna ut sitt namn. Man räknar aldrig med att parfymen ska finnas kvar särskilt många säsonger, i regel bara tre år, sen försvinner den (jämför det med till exempel Chanel No. 5 som funnits kvar sedan 1921). Då gäller det ju att pumpa så mycket det går ur den under tiden.

SJPs Lovely är naturligtvis ett undantag. En bra, klassisk doft. SJP säger sig själv varit mycket involverad i framtagningen av den. Vare sig det är sant eller inte har hon i alla fall all anledning att sträcka på sig. Lovely kan mycket väl vara den främsta kändisdoften genom tiderna (även om Elizabeth Taylors White Diamonds sålt bäst).

Jag själv är lite svag för Gwen Stefanis dofter, i synnerhet G, som doftar kokos och citron på ett sofistikerat sätt, långt ifrån till exempel Mariah Careys bubbelgummiga plastdofter som är helt enkelt vedervärdiga. De heter Lollipop och marknadsförs som en doft pedofiler skulle köpa om de ville spraya ned en kudde och låtsas att det var en femåring.

J-Los Glow är inte helt pjåkig och inte heller Intimately Beckham. Jag skulle ge dem tre av fem vilket inte är dåligt. Samma betyg skulle jag ge Britney Spears Curious som visserligen är lite för söt och vaniljig för mig men har ett djup som ofta annars saknas i parfymer som tillverkas som superkommersiell merch.

Jennifer Anistons parfym är förresten också helt okej. Ganska anonym, får jag säga, men ändå lagom varm och beach elegant. Tänk H&M-bikini och dyr sarong. Blonderat beach hair och strandvilla på Malibu men ändå trogen Obama-supporter.

En doldis, som är superbra är Cumming av Alan Cumming. Är man filmintresserad känner man igen skådespelaren Alan Cummings tossiga feja fråntill exempel Goldeneye och X-Men 2. Att han också gjort en parfym är kanske inte allmänt känt, ej heller att den är stålande. Torr och fin på ett sätt som påminner om Byredos Pulp. Den finns dessutom att köpa i Sverige, på COW och på NK.

 

 

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer till “Kändisar jag accpterar, kändisar jag respekterar”

 1. Erica
  on Feb 2nd, 2012
  @ 3:30 pm

  dina beskrivningar är alltid så bra! grymt underhållande och man får verkligen en bild av vad du faktiskt syftar på.

 2. Hanna
  on Feb 2nd, 2012
  @ 6:53 pm

  Har du något tips på en parfym som doftar ros och mysk? Lite mer ros, lite mindre mysk? Älskar Byredos Rose Noir men den är så dyr…

 3. Pojkfroken
  on Feb 2nd, 2012
  @ 8:33 pm

  Är rädd att Cumming ej längre säljs en la Suede… 🙁 den är slut, alltså HELT slut, i lagret hos Christopher Brosius. detta enl en s.k. “källa” på Cow. dock lär Brosius planera en ny utgåva, “The Second Cumming”!! samma sköna doft fast i ny flaska.

  Kom förresten nu på kändisdofterna från Etat Libre d’Orange! eller du räknar kanske dem som en kategori för sig? Tilda Swinton, Rossy de Palma, etc etc ja du vet ju.

 4. Caroline Hainer
  on Feb 2nd, 2012
  @ 9:09 pm

  Oh no! Crap.
  Men å andra sidan – pepp på Second Cumming!

 5. Caroline Hainer
  on Feb 2nd, 2012
  @ 9:09 pm

  Som kändisdofter räknar jag dofter som bär “Kändisens” namn och/eller nuna…Är jag för snäv?

 6. a
  on Feb 5th, 2012
  @ 11:29 pm

  tycker det här med parfym är fint och så, men jag är så grymt allergisk. kan inte gå igenom ett falkhav utan att vilja spy. det känns som att alla på stan eller på klubbar badar i det, och jag klarar egentligen inte ens av parfymerad deodorant. finns det någon hjälp att få, med milda parfymer eller så?

 7. e
  on Feb 6th, 2012
  @ 5:37 pm

  hej fifty! vet du när parfymen Valentina by Valentino kommer i butik?

 8. M
  on Feb 7th, 2012
  @ 4:40 pm

  Lovely är en underbar parfym!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen