Fifty Scents

Frågelådan

Jag har en färgfråga; är blond blekare än blekast (året om) och älskar att ha knallröda/rosa läppar (åt det lite kallare hållet, typ Chanels “Cambon” eller “Gabrielle”). Till sommaren är det fint att ha lite bronzer på kinderna men vad ska jag ha för rouge nu på vintern? Ibland känns det som om det röda läppstiftet tar fram det röda i huden. Om jag då lägger till ett rosa rouge blir jag liksom… rödrosa i hela ansiktet.

Bra fråga. Jag håller med om att man om vintern kan bli ofrivilligt rosa, i synnerhet som näsan kanske fryser lite och antar en oönskad nyans, om än så lite. Jag kan vissa dagar lida av samma problem. Då försöker jag att först ha lite kallare färger på kläderna, kanske blått, för att rädda det jag kan på det viset. Sen blanda mitt vanliga, hyfsat varma, rosa puder med antingen en svag, ganska neutral brun blusher (som MACs Buff eller Peaches) eller åt det orange. Jag lägger det också inte som “rosiga äppelkinder” utan försöker hålla mig på kindbenet bara (i riktning upp mot tinningarna) så att inte effekten blir “rödrosiga kinder” utan mer en skugga. Är också noga med att använda aningens lätt concealer kring extra vinterröda partier som hakan och runt näsan.
Varenda gång jag läser något blogginlägg där någon prisar en produkt som har hjälpt dem som aldrig haft någon volym hur mycket de än har försökt så tänker jag att “nu jävlar, nu kan även jag få volym”. Men trots mousse, dustit, björn axéns volume master, locktänger, papiljotter, tupering med kilovis med spray så ligger mitt hår plattare än platt. Folk tror seriöst att jag plattar håret. Så nu vill jag veta, hur platt hår har du och hur mirakel är produkterna? Ska jag börja hoppas igen?
 

Hm. I hear you. Och det vore ju trist om jag gav dig hopp igen för att sedan se det krossas framför din badrumsspegel. Vissa av oss (myself inkluderad) har ju ganska tunt och platt hår, dessvärre, och behöver lite extra hjälp. Några grejor att tänka på är…
1. Go easy on balsam när du tvättar håret innan du ska stajla det. Ha hellre inget balsam och kanske hårolja eller en glansprodukt efter styling. Balsam gör förvisso håret mer lättkammat men kan också tynga, om det är volym man är ute efter.
2. Har du en bra fön? Alltså en med kraftiga watt och en kalluft? För kalluftsfunktionen är den som “låser” håret i sin styling. Avsluta alltid med kall luft.
3. Lämna inte lägenheten förrän stylingen är helt avslutad, alltså med kall luft och spray. Att gå ut med aningen fortfarande varmt eller lite, lite fuktigt hår pajar hela projektet.

Etiketter None

9 kommentarer till “Frågelådan”

 1. b
  on Feb 19th, 2012
  @ 1:06 pm

  tips på foundation om man har fet T-zon (blir blank o flottig efter ungefär en timme med nuvarande foundation från bare minerals) och är lite torr i övriga fejjan? har hört gott om MAC prep + prime, i kombination med MAC studio fix- kan det vara ngt?? sååå tacksam för svar, är trött på att gå runt med en flottfest i ansiktet.

 2. Karin
  on Feb 19th, 2012
  @ 3:19 pm

  Inte kan man väl skippa balsam! Har en vän som är frisör och tydligen innehåller schampo katjoner och balsam anjoner (eller om det var tvärt om..) så schampo öppnar upp fjällen i håret och balsam sluter dem igen. Så om man struntar i balsam lämnar man fjällen öppna och det sliter hemskt på håret, något jag inte vill då mitt hår ligger i ruiner sedan jag var platinablond. Tackar för tipsen men när det är så otroligt omständligt för mig att fixa volym så tror jag att jag hellre hedrar min lathet och har platt hår!

 3. Caroline Hainer
  on Feb 20th, 2012
  @ 9:30 am

  Visst kan du skippa balsamet. Beror ju på din hårkvalité förstås, och – för att förtydliga – i stylingsyfte, inte i fråga om långvarig hårdvårdsrutin. Ligger ditt hår redan i ruiner (bra uttryck!) så fattar jag att du ryggar tillbaka.

  (För övrigt – omfamna plattheten! Det gjorde jag och klippte page enligt min egen “What would Sofia Coppola do”-princip)

 4. Caroline Hainer
  on Feb 20th, 2012
  @ 9:32 am

  Fet t-zone och torr i övrigt calls for en primer, och balanserande ansiktsvård, gärna – hör och häpna – a-vitamin!
  Recipe for men har en anti-shine för ansiktet, till exempel, och Diors primer är bra. Säkert har läsarna andra favoriter?

 5. Erica
  on Feb 20th, 2012
  @ 2:39 pm

  Ville bara visa upp min Chanel Chance Eau Tendre-samling! 🙂 Visst blev det fint! Är smått överlycklig.

 6. Erica
  on Feb 20th, 2012
  @ 2:39 pm

  Här har vi en direktlänk till samlingen förresten: http://bambielux.blogg.se/2012/february/signature.html

 7. T-Anna
  on Feb 21st, 2012
  @ 6:49 am

  Klart man kan skippa balsamet, har inte använt balsam regelbundet på flera år. Jag har också sjukt platt, glatt och blankt hår (och helt fel huvudform för platt hår, jag var jätteful tills jag lärde mig skaffa volym), det enda som funkar är att fokusera på rötterna för volym, gärna en lätt mousse eller spray i blött hår, föna testar i taget uppåt, avsluta med kallt. Kanske toupera lite i underhåret och fixera med mousse. Försök inte ens om det regnar eller är dimma ute. Lite småskadat hår (tänk blekning eller en del färg) har också bättre textur, och volymen håller bara första dagen. Eftersom jag försöker undvika att tvätta och styla för ofta (rödfärg), kör jag upsatt dagarna jag inte tvättar.

 8. Anna
  on Feb 22nd, 2012
  @ 1:17 am

  Hej! Mkt bra blogg som vanligt får jag ju säga. Jag har en fråga till dig. Vet du någon parfymerad argonolja eller någon motsvarande olja med liknande egenskaper som luktar mildare/bättre/annorlunda? Har så himla svårt för doften på oljan, men känner att mitt stora lockiga hår riktigt kan klara sig utan den. Massa tack 🙂

 9. Karin
  on Feb 23rd, 2012
  @ 6:46 pm

  Dör lite över devisen “What would Sofia Coppola do?”. Tror jag ska leva lite mer så. Men ja, jag har också kapat av håret vid axlarna och inser varför pagen är odödlig. Plus att det enda jag gör för att styla mitt hår är att borsta det ibland vilket är skönt för en sådan lat men ändå fåfäng sjusovare som mig. Visserligen är jag ibland avis på mina vänner som kan ha frisyrer med fantastisk volym, men å andra sidan är mitt hår alltid lika platt. Oavsett om jag sitter i en bastu eller går genom en snöstorm. Det finns det folk som är avis på!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen