Fifty Scents

Wearable


Gillar ändå Estée Lauders sommarlook Topaz, den är användarvänlig och lättapplicerad. Färgerna är skönt Saint-Tropez och i det närmaste pedagogiska med neutrala färger (bas), en mörkare skugga för ögonlob och underfransar och lite skönt guldskimmer för locket. Är man ung och orädd toppar man med lite turkos.

Det som är weird är att jag tänker på Tom Fords sminkkollektion när jag ser denna. Det är egentligen taget ur luften, han jobbar – mig veterligen – mer med klarare färger, kör mycket matta skuggor och kinder med glossiga läppar och så vidare. Men det är väl glamfaktorn som kommer med allt som andas gyllene och franska Rivieran (aka turkost). Och guldförpackningarna också.

Är Estée Lauder en slags fattigmans-Tom Ford, frågar jag mig då? Tja, kanske det. Där Fords svindyra men oh så längtansvärda produkter utstrålar uttråkad, stylish, glam-lyx så är ju Estée Lauders image i det närmaste en fotbollsmorsas. Men å andra sidan, vad är glammigare än en soccer man som har kvar sin sex appeal och vet att använda den? Jag vill inte göra nåt superstatement nu men alltså en kokainsmal modell med illrött läppstift versus en hot mama med proffsigt skimrande kindben. Alltså, jag är som bekant inte en heterosexuell man men jag ser nog en viss ökad appeal ändå i Lauders tilltänkta bärare versus Tom Fords visserligen sexiga men på gränsen till vulgära (inte vräkig, men vulgär som i översjälvsäker och aningen självisk) kvinna.

Jag vet inte. Jag hade precis tänkt langa in en beställning på på en och annan Tom Ford-produkt med min vän som ska till Bryssel nästa vecka men nu blir jag lite osäker. Alltså, det är ju produkter som är läckra (ordet “läckra”, haha!) som få men å andra sidan – är jag verkligen så fåfäng?

Estée Lauder är kanske, ärligt talat, mer jag numera. Snygga, skimrande skuggor och edge i form av – gasp! – turkos penna. Visst, hur gärna jag skulle vilja vara en modigare, självsäkrare kvinna som tar på sig det illröda, sprakande läppstiftet på tunnelbanan med ögonen halvslutna så är det ju inte jag. Jag blandar skuggor med pensel framför spegeln på sminkbordet medan jag lyssnar på Elvis Costello. Jag är mogen. Det är okej. Estée Lauder funkar för mig.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer till “Wearable”

 1. Karin
  on Feb 27th, 2012
  @ 10:11 pm

  Jag är lite sugen på nagellacket men osäker på om det är snyggt på en blek hand som min…

 2. Anna
  on Feb 28th, 2012
  @ 8:27 pm

  Helt taget ut luften är det väl inte? Tom Ford designade en kollektion för Estee Lauder för inte alltför länge sedan och det har, som jag har förstått det, påverkat varumärket ganska mycket?! Det kändes iaf som om de fick en rejäl uppsving. Är det inte så att det fortfarande finns någon koppling dem emellan? Jag kanske är helt ute och cyklar…Hur som, jag tycker absolut inte att det är tråkigt att inte dra på sig det röda läppstiftet. Ibland känner jag att det är precis det motsatta. Alltså, att vara beige och “tråkig” kan också vara modigt.

 3. Caroline Hainer
  on Feb 28th, 2012
  @ 11:11 pm

  Men gah, hur kunde jag glömma det? I KNEW IT! Klart han gjorde. Och de såg ju ut precis sådär! Han gjorde ju banne mig bara Rivieran Chic-kollektioner ju!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen