Fifty Scents

Frågelådan

Hej! Mkt bra blogg som vanligt får jag ju säga. Jag har en fråga till dig. Vet du någon parfymerad argonolja eller någon motsvarande olja med liknande egenskaper som luktar mildare/bättre/annorlunda? Har så himla svårt för doften på oljan, men känner att mitt stora lockiga hår riktigt kan klara sig utan den. Massa tack 🙂

Moroccanoil? Dyr, dock, men väldigt bra och jag upplever inte att den doftar så mycket. Mandelolja funkar också, om du föredrar den doften? Snart kommer Blowpros produkter till Sverige. Jag är redan ett fan, de har bra produkter och flera som reder ut lockigt hår och minskar föntiden. Doftar initialt men försvinner. Håll utkik!

Tack för en fantastiskt blogg! Jag vill rådfråga, anser du att Armani primer är den bästa? Jag har funderat oerhört länge kring denna, men dock så verkar alla dyrka Smashbox. Vad anser du?

Den är absolut bra, Armani är tip top på allt inom foundation. Men jag slår även ett slag för Lumenes, vad gäller pris sett till resultat. Smashbox är bra men dyr och dessutom väldigt silikonbaserad vilket kan resultera i finnar och utslag.

Jag har funderat på det här med olika mascaror och hur mycket de fäller. Det verkar inte spela någon roll vilken jag köper (jag har provat Chanel, Lancome, MAC, Laura Mercier, Kiehls med flera), när jag kommer till jobbet på morgonen har jag undantagslöst några ”mascarafläckar” under ögonen. Jag har därför nu provat Lancomes vattenfasta vilket verkar vara den enda lösningen? Eller? Har du något tips på en mascara (kanske ska den vara ”torr” snarare än ”blöt” i konsistensen?) som inte fäller? Åh vad glad jag vore för lite vägledning!

Ja, det där är ett gissel. Jag lider också av oljeproduktion runt ögonen, vilket är vad det handlar om (i kombo med lättlöslig mascara) och vattenfast håller väl okej men även den löses ju upp av olja, och tenderar man att bli glansig runt ögonen så hjälper inte vattenfast hela vägen heller. Jag hör dig, syster, jag hör dig.
Jag tycker att de asiatiska mascarorna (om man får vara så generell) sitter bra. Jag har använt Shiseidos mascaror och Kanebos 38C med mycket, mycket gott resultat. Var också mäkta imponerad av Lancômes Doll Eyes som också sitter bra. Orkar man så kan man grunda ögonlocket och längs undre fransraden med lite (neutral) skugga innan, för att försprånga lite innan oljan kommer och sabbar.

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer till “Frågelådan”

 1. Dina
  on Feb 28th, 2012
  @ 5:39 pm

  Men vad är det som är så bra med Morrocann (jag är nyfiken, inte negativ!)? Det är som du påpekade förut, mest silikon. Vad skiljer den från andra silikonoljor? Jag hörde också tala om Nashi Argan Oil, som ska vara biobaserad (inte för att det är livsviktigt egentligen). Hittar dock ingen ingredienslista.. Är det nåt att ha?

 2. Sofia
  on Feb 28th, 2012
  @ 7:53 pm

  Är vanligtvis ingen Clinique-fan, men deras lash power-mascara är toppen! Inget smulande alls, och den tvättas enkelt bort med ljummet vatten!

 3. Ika
  on Feb 28th, 2012
  @ 8:36 pm

  Jag har också problem med mascara under ögonen. Oljig hy plus kontaktlinsgnuggande i ögonen, inte bra. Den bästa icke-fällande mascaran jag har provat hittills är Trish Mcevoy (köpte den på Selfridges i London, kanske finns i Sverige/på internet?). Den sitter faktiskt nästan hela dagen, och hamnar i alla fall inte i gråtfläckar under ögonen. Dock är den lite mesig om man som jag har korta ögonfransar, ingen festmascara direkt.

  Förresten, tack Caroline för en jättebra blogg!

 4. Karin
  on Feb 28th, 2012
  @ 11:17 pm

  Ja alltså här måste jag också tipsa om Clinique! Jag har alltid, utan undantag, blivit svart under ögonen av mascara, så länge jag kan minnas! Fick en Clinique lash power i julklapp och jävlar, ursäkta, vad bra! Inget. smul. alls. Kan bara rekommenderas för alla om har problem!! Däremot tycker jag int eden ger jättebra volym eller så..

 5. Carolina
  on Feb 29th, 2012
  @ 9:46 am

  Tusen tack för ditt svar – idag är det jag som har neutral skugga runt ögonen och se, det hjälpte! Nästa mascara blir definitivt en asiatisk. Kanske Trish Mcevoy kan vara något också som nämndes i kommentarerna.

 6. Caroline Hainer
  on Feb 29th, 2012
  @ 11:06 am

  Vad gäller olja för håret finns det en hel drös på “marknaden”, Morroccan passar mitt hår bäst, den gör håret mer lättskött och lättkammat vilket i förlängningen leder till enklare stuling och snabbare föning. Detta resultat kan man dock absolut uppnå med andra produkter, och indeed andra oljor. Dock luktar den behagligt om än diskret, och är dryg.

  Silikoner ja. Det är en känslig grej for some. Alltså, många (för att inte säga de flesta) stylingprodukter av kräm- och oljetyp innehåller ju silikoner, de är billiga, de skänker glans och de lägger sig som ett hölje runt stråt och gör det glansigare/mer lättkammat. Jag är inte särskilt bekymrad över silikoner i håret – det är ju död materia anyway. Mer i ansiktet, där det kan irritera.

  Har du tjockt hår kan du ha i stort sett vilken olja som helst (torr olja då, helst) if you ask me.

 7. amanda
  on Mar 2nd, 2012
  @ 12:25 pm

  Jag köpte den här, kallpressad ekologisk arganolja http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/crearome-arganolja-kallpressad-eko-30ml nyss och gillar den skarpt. Luktar bara litelite nötigt. Liten flaska, men extremt dryg, mitt hår behöver bara några få droppar. Testa!

 8. Annika
  on Mar 3rd, 2012
  @ 10:09 am

  Jag säger också Clinique! Galet bra. Min eyeliner kan fortfarande fälla, men mascaran sitter där den sitter hela dagen (och kvällen). Går dessutom bort med vanligt varmvatten och ger faktiskt lite böj-effekt förutom förlängande.

 9. Ellika
  on Mar 7th, 2012
  @ 6:07 pm

  I kategorin mascaror som inte fäller måste jag bara slå ett slag för benefit they’re real. Jag har aldrig förut haft en mascara som INTE ALLS fäller. Dessutom ger den snygga separerade fransar och mycket volym och längd. Vad mer kan man be om??

 10. johanna
  on Aug 5th, 2012
  @ 1:02 am

  Estee laudeers double wear är helt outstanding tycker jag, dock grundar jag alltid med naturlig skugga runt ögat, det är kanske därför den fungerar så bra. Double wear sitter iallafall som berget, är torr, och om man guggar sig i ögat (vilket jag gör ofta när jag skriver) så trillar färgen av i bitar som man lätt borstar bort med handen. Våga prova, den är värld sina pengar!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen