Fifty Scents

BB Bara Bra

Det här kanske är märkligt, men jag vet inte hur mycket du svarar på kommentarer på bloggen och jag tänkte att om någon vet svaret på min fråga så borde det vara du. Var hittar man en fuktkräm/dagkräm som har lite färg men massor av solskydd? 20 och uppåt minst! En som går att ha även om man har fet hud som tenderar att bryta ut i finnar…

Du köper en BB-kräm. Alla stora märken kommer ut med en egen variant på hajpprodukten nu. Av de jag testat (Garnier, Dior och whatnot) är Estée Lauders hittills den bästa även om Garniers får ett hedersbenämnande eftersom den är billig och hyfsat fuktig. Estée Lauders kommer inte hit på en stund så kanske kan du göra Garniers i väntan på?
BB-krämerna har alla imponerande höga SPFs. Tror mycket på Cliniques och Smashboxs som också kommer “när som helst”.

(Använd gärna en fettreglerande produkt nattetid också, om du tenderar att ha fet hy och finnar. Den här till exempel)

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer till “BB Bara Bra”

 1. agnes
  on Mar 2nd, 2012
  @ 10:21 pm

  Vill man ha ett stort utbud av olika typer av BBkrämer kan man vända sig till de asiatiska originalen, det finns mänger av webbaffärer som levererar internationellt, exempelvis imomoko.com, som har grymt utbud på asiatiska märken. Bland de bäst kända och mest omtyckta finns märket Missha, som ett litet tips. En bra idé om man vill ha lite mer valmöjligheter och kunna lägga vantarna på en relativt snart!

 2. Sara
  on Mar 3rd, 2012
  @ 12:13 pm

  Följdfråga: jag har testat Garniers BB nu ett tag och är jättenöjd med resultatet -bortsett från att den verkar täppa till mina porer. Får inte finnar, men små små “bulor” här och var. Vet du vad det kan bero på, eller ännu hellre: vilken sorts produkt som kan passa i stället?

  Mvh
  /Sara

 3. Caroline Hainer
  on Mar 3rd, 2012
  @ 2:05 pm

  Alla krämer med hög SPF är till sin natur feta och “tilltäppande”: Den höga zinkoxiden gör det, det är därför man inte har SPF i nattkrämer till exempel. En kräm med hög SPF som har mycket zinkoxid i sig kan påminna om zinkpasta, som visserligen är skyddande men också uttorkande vilket kan leda till att huden säger ifrån.
  Detta löser du genom att…
  1. Inte ha BB-krämen varje dag. Varva med snäll fuktkräm.
  2. Bara ha BB-krämen där du behöver den, du kan undvika vissa partier i ansiktet.
  3. Grunda med ett fuktserum.
  4. Se över din övriga skönhetsrutin. Har du bytt ut någon annan produkt nyligen? Äter du okej? Svettas du mycket (under krämen) etc.

 4. Sara
  on Mar 7th, 2012
  @ 7:04 pm

  Hm, där var en del att fundera över. Tack!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen