Fifty Scents

Sött på söder

För tjugo år sedan dog skådespelaren och personligheten Klaus Kinski. Vad passar då bättre än att ge ut en parfym i hans ära? You tell me.

Alltså, det är weird på många sätt. Som filmskribent (mitt andra intresse) så är just Klaus Kinski en så osannolik person att förknippa med doft. Å andra sidan, kanske just för att han var en så hetlevrad, expressiv galning är han just den rätta personen att få en sådan?

Man utlovar “animaliska noter”, i ton med hans personlighet, och en del marina eftersom Kinski “älskade havet”. Även träiga noter som ska “reflektera hans i det närmaste vilda sensualitet”. Ja, ni hör ju. Vilken man att göra parfym av! Eller till. Den borde dofta vrede bara, rakt igenom.

Men för att vara ärlig så doftar parfymen mest maijuana. Också det ett av skådespelarens intresse? Kanske, jag vet inte. Den doftar i alla fall så mycket reefer att jag blir i det närmaste generad över att bära den. Och den går inte bort heller! Satan, jag får skrubba handleden riktigt ordentligt.
Tur att jag bor på söder, förvisso, här luktar det “sötaktig tobak” i varenda gatuhörn, förvisso, men jag skulle gärna se att jag själv luktade någonting annat.

PS. Min counterpart Andreas på Bon är av liknande åsikt.

Etiketter None

4 kommentarer till “Sött på söder”

 1. A
  on Mar 6th, 2012
  @ 7:24 pm

  Men Caroline om man vill ha en parfym som doftar hav, vilken ska man ha då?

 2. Pojkfröken
  on Mar 6th, 2012
  @ 7:52 pm

  Men gud så fantasilöst. Jag hoppades på något helt annat när jag läste om denna udda “kändisparfym” första gången, jag tror det var på typ Basenotes. Om man nu ville ha en recreational drug som ledmotiv, kunde man inte ha valt något mer Kinski, typ opium?

 3. Caroline Hainer
  on Mar 7th, 2012
  @ 9:47 am

  Jag veeeet! Det där med “animaliska noter” lät ju väldigt mycket up Kinski’s alley liksom men haschdoften tar över precis allting. Tro mig. Visst, det finns något unket och knasigt där i mitten någonstans men allt det täcks av en tät haschdimma.

 4. lisa
  on Mar 8th, 2012
  @ 5:54 pm

  Men om man nu vill lukta hasch, var kan man då hitta denna?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen