Fifty Scents

Charlie Brown

Jag är som bekant väldigt blek. Inte English rose-blek, alltså med dragning åt rosa, utan mer gul. Det är väl mitt polska arv.
Nå.
Jag har inga problem med min blekhet, jag gillar dessutom inte sol och värme särskilt mycket. Jag svettas och vantrivs när temperaturen överstiger 25. Så solbränna har alltid varit far from my mind och dessutom är jag inte så förtjust i den solbrända looken och de få gånger jag experimenterat med brun-utan-sol har resultaten nått ranelidska mått vilket fått mig att hålla en armlängds avstånd från allt vad tanningprodukter heter och låtit vänner och bekanta agera försökskaniner åt mig (i budgetklassen har Dove fått bra betyg hittills)

Men på förekommen anledning har jag nu testat några nya sådana.

Den förekomna anledningen har varit att jag dels fått i uppdrag att skriva om lite nya tanning-produkter på marknaden (kan vi hålla med om att “brun-utan-sol” låter galet sjaskigt och åttiotal och förortsmorsa med Gula blend? Vi lägger ned det ordet nu) och dels fått hem en knippe produkter ur den nya skolans bronzing.

Det har ju hänt en del på den fronten. Idag måste man inte se ut som om man lider av gulsot om man inte vill. Inte heller behöver man gå från Snövit till Valentino på ett drag, utan kan stanna på golden brown á la Jennifer Aniston om man vill.

Det här är förstås inga nyheter för er som redan sysslar med tanning, såklart. Men det är en nyhet att tanningprodukterna blir mer och mer raffinerade och dessutom specialiserade – som luktfria, lystriga och kroppsdelsanpassade.

Jag vill slå ett slag för skönt retrosnygga Le Tan, i budgetklassen. Behaglig doft, lätt att applicera. I den övre prisklassen langar jag in La Prairie, som med Gradual tanning är fjäderlätt i konsistensen, luktar ytterst behagligt och ger en diskret och fin Charlize Theron-glow. Känns inte heller fet.

Men the overall winner är nog ändå klassikern St. Tropez som nu gör comeback i Sverige. Här finns hela skalan, från blygsam glow till stöddig bränna. Gradual tan som jag har använt luktar gott, fungerar som en body lotion (huden blir len och lotionen absorberas snabbt – inget kladd, bara en behaglig, len känsla) och ger en naturligt vacker och hälsosam touch. Man får inte frågan om man “varit och solat” utan bara om man ätit extra nyttigt eller nåt eftersom man ser så fräsch och pigg ut.

På deras hemsida finns betryggande reportage från London Fashion week och diverse visningar, bland annat Erdem, där man berättar  hur man fick till just den speciella glowen eller hudfärgen på visningen. Befriande få av modellerna är riktigt solbrända, de flesta är rätt bleka som oss vanliga, men med den där speciella, guldskimrande lystern man vill åt.

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer till “Charlie Brown”

 1. Ulla-Marie
  on Mar 11th, 2012
  @ 8:02 am

  Menar du att produkterna inte luktar brun-utan-sol (för när det handlar om lukten kan vi fortfarande kalla produkterna, brun-utan-sol, tänker jag) efter, låt säga fem timmar?
  // Ulla-Marie som bittert ångrar att hon inte slutade sola i 25-års åldern, och som skriver om sig själv i tredje person plötsligt.

 2. jenny
  on Mar 11th, 2012
  @ 10:37 am

  finns st.tropez i butik?
  /orka beställa

 3. Annakarin
  on Mar 11th, 2012
  @ 5:02 pm

  Hej! Toppenblogg! Har läste den från slut till början och fått massor av inspiration att LUKTA på parfymer, inte bara sniffa. Men. Har fortfarande problem med de flesta, upplever dem för tunga och stickiga och att bottennoterna är för vaniljiga/mysikga. Höll på att spy av Bryedoparfymerna… 😮
  Använt Clean Fresh laundry i många år och tröttnat på den och på jakt efter en ny favvo. Luktat/provat E Saab och gillar den, men den är ju inte särskilt unik. Skulle vilja hitta någon med viol i, men inte med vanilj, mysk, sandelträ eller sånt. Gillar även gröna parfymer. Kan experten hjälpa en förvirrad tjej? 🙂

 4. Caroline Hainer
  on Mar 11th, 2012
  @ 9:59 pm

  Ulla-Marie, det är precis vad jag säger. Tekniken har gått framåt, jag kan med säkerhet säga att de inte luktar. I synnerhet “gradual tanning” som är mer som en moisturizer – med dito doft.

  Och Jenny, orka beställa! De kommer till Åhléns, Kicks och NK jättejättesnart.

 5. Ulla-Marie
  on Mar 12th, 2012
  @ 9:52 am

  Jag ska på’t. Tack för tips.

 6. Sanna
  on Mar 12th, 2012
  @ 9:29 pm

  Köpte min på NK idag!

 7. Sanna
  on Mar 13th, 2012
  @ 10:01 pm

  Går tanningprodukterna ihop med min vanliga rutin efter tvätt (aha, serum, nattcreme)?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen