Fifty Scents

Chanelling

Wha-hey! Sitter vid sminkbordet (jag har ett sånt) och upptäcker att jag använt i stort sett endast Chanel den senaste veckan. Med mycket lyckat resultat. Alltså, jag måste slå ett slag för dyra men himmelska  Chanel Vitalumiere Aqua Compact, en stadigare version av flytande Vitalumiere Aqua.

Den här kompaktfoundationen gillar jag eftersom den är täckande och lättapplicerad. Själva “aqua”-inslaget i den är att den är mjuk och behaglig och inte kakar sig trots täckande resultat. Jag använder den som en slags concealer, en slags less is more, alltså bara på haka och i t-zone i stort sett. Ser naturligare ut och då räcker den också i en evighet (den kostar ändå runt 600 kronor, refill är dock billigare). Toppa med puder, för den som måste.

Den sägs vara perfekt för torr hud och visst, jag kan se det. Men jag tror den passar alla slags hudtyper, inklusive fet hy, eftersom fukt inte är detsamma som fett och produkten känns allt annat än fet.

Vidare har jag använt det här crazysnygga solpudret som hör hemma i sommarkollektionen och den här blushern som har aningen, aningen lyster för den som gillar det (=jag!) utan att på något sätt glittra på det där billiga och irriterande viset. Tvärtom, vackra korallfärger som bara ger en touch av rodnad med en hälsosam och ytterst diskret glow. Lägg på med hyfsat tjock och stor borste. Detsamma gäller solpudret. För liten borste ger den där koncentrerade clown/80-talsmorsa-effekten. Den vill vi inte ha, i regel.

Vidare har jag insett att en vattenfast, trubbig penna som smudgar är allt jag behöver ibland när andan faller på och jag bara vill se lite chic ut. Eller slarvig, det är oklart. Men i alla fall inte polished, och det är okej. Då rekommenderar jag Chanels penna, Yves Rochers vattenfasta (budget!) och Diors vattenfasta. Smudgable och sitter hela dagen inklusive gympasset. Smugda runt ögonen bara, tänk Kristen Stewart. Typ. Toppa med böjda ögonfransar och tjockt med mascara.

Och ögonfransböjare förresten? Visst, jag har Shu Uemuras som alla andra men det är ingen större skillnad på den och de andra, billigare och mer lättillgängliga rackarna jag också har laying around, det handlar mer om tekniken (nära ögonlocket, tryck hårt, flytta böjaren lite längre ut, tryck hårt en stund).

Etiketter None

6 kommentarer till “Chanelling”

 1. Lotta
  on Mar 16th, 2012
  @ 10:36 pm

  Oh, Chanels vattenfasta ögonpenna är kanon. Hade den i färgen Espresso och nu blev jag sugen på att återinförskaffa den. Det där med nyanser är generellt svårt tycker jag och därför blir jag nyfiken… – vilka färger har du? Är mest intresserad av ögonpenna, rouge och foundation av de nyss nämnda i inlägget. Är själv ganska blek och svagt “gultonad” vilket jag har förstått gäller även dig.

 2. Caroline Hainer
  on Mar 20th, 2012
  @ 9:46 am

  Det gäller även mig. Vad gäller rouge så kan vi gå åt både varmt och kallt, du och jag, alltså åt både rosa och mer åt korall. Jag själv kan pendla lite mellan dem, beroende på resten av looken, if you will, men är väldigt nöjd med den här:

  http://www.chanel.com/en_US/fragrance-beauty/Makeup-Blush-LES-TISSAGES-DE-CHANEL-88711
  i färgen 70 Tweed Brun Rosé

  Jag är lite konservativ vad gäller färger runt ögonen, kör mest bruna nyanser och kanske aubergine. Det betyder att Illusion d’Ombre (krämskugga med skimmer) i Illusoire (en mörklila) passar mig. Annars “Safari”:
  http://www.chanel.com/en_US/fragrance-beauty/Makeup-Eyeshadow-OMBRE-ESSENTIELLE-89154
  …som är en matt, mjölkchokladbrun skugga som jag kan lägga längs hela locket, för att sedan köra en ljusare skimmerskugga närmare fransarna och toppa med eyeliner. När andan faller på.

  I penna kör jag uteslutande Taupe.
  http://www.chanel.com/en_US/fragrance-beauty/Makeup-Eyeliner-STYLO-YEUX-WATERPROOF-89255

  Jag är inte så äventyrlig alla gånger…

  (Foundation: ljusaste beige i Aqua ovan…! Annars concealer på “key places” och sen puder)

 3. Lotta
  on Mar 20th, 2012
  @ 10:54 pm

  Tack snälla C. Lite tips sitter alltid fint!

 4. Anna
  on Apr 10th, 2012
  @ 1:16 am

  Hej!
  Akut fråga – om man (jag) är blond vad tycker du om färg på sommarbronzer – sable beige eller rose? PANIK! Önskar på rikt svar å det snaraste då jag har tänkt haffa ett ex typ imorrn. xx Anna

  PS. då jag är oförmögen att fatta beslut, vad säger du om färgval på duo blushen som blond? DS.

 5. Caroline Hainer
  on Apr 10th, 2012
  @ 9:45 am

  Oh, svårt eftersom jag inte vet hur din hudton ser ut, om du går mer mot rosa eller gul. Oftast är expediterna vid disken kvalificerade nog att ge bra råd i ärendet. Tycker det är fint med bruna skuggor på blondiner och tycker att i regel – om jag får generalisera – väljer vi för mörk skugga på bronzer. Go light, och bygg på istället.
  Prova dig fram, det är ditt privilegium som kund. Jag förstår att det inte är rådet du hade hoppats på men jag vill heller inte säga något galet när jag inte vet hur du ser ut. Spontant: rose på kinderna och brunt på ögonen.

 6. Anna
  on Apr 10th, 2012
  @ 8:21 pm

  Hej igen, jo du hade helt rätt, expediten på NK hade bra koll. Blev efter visst kval duo rouge i tweed sienna (valde bort rosé – måste testa ny ton), samt puder. Puder för fösta gången sedan högstadiet, dvs 15 år sedan. Hoppas på att undvika kak-effekten denna gång. Solpudret kommer visst till sverige först om en månad (?).

  I min iver att fixa till mitt smink beställde jag inatt även skindinävia spray – har du testat? Och, jag har tidigare kört chanels tre-färg-ögonbryn set, har du ngt tips på alternativ som blond/kall hudton? Alright det var allt för denna gång – gillar skarpt din blogg! CHANEL-LING! x Anna

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen