Fifty Scents

Äh!

Ääääh, men vad nu? Jag har inte blivit så besviken på en flanker sedan…jag vet inte.

Kanske var mina förhoppningar för höga? Kanske lät jag mig förföras av flaskan, som ju i vanliga fall är nonchalant kall och med ett silverbälte, numera ersatt av ett svart sådant som för tankarna till gummi och läder.

Hela förpackningen skvallrar om att Eau Sauvage Parfum är hårdare och manligare än klassikern och – för all del – mästerverket Eau Sauvage från 1966. En sexig, frisk och citrus-ig cologne för den svala fransosen med vit skjorta, Wayfarers och långa, smala fingrar.

Hårdare, manligare och starkare utlovas med noter av bergamott (friskt) myrra (murrigt) och vetiver (träigt) och för all del, vid en första sniff så slår manligheten emot en. Fast det är snarare i bemärkelsen bildäck och uppknäppt skjorta på svulstig italienare. Jag har ingenting emot det, tvärtom, jag gillar ju till exempel Moscino Forever som kan vara den svulstigaste italienaren på marknaden, fullkomligt genomdränkt i anis och peppar. Men det vilar också något fränt över Eau Sauvage Parfum som för tankarna till finlandsfärjor och svettiga lördagsnätter. Inte alls den sofistikerade manlighet jag hade tänkt mig. Men visst, det går an. Manlighet för all del. Och flaskan är ju snygg också.

Men när toppnoterna av citrus blandat med bildäck lagt sig träder en ännu fränare doft fram som är rent av otrevlig. Det är då besvikelsen når sin absolut, fulla topp. Nej, det här är inte bra. Namnet, renommén och flaskan till trots. Som tur är (?) så är min kollega Andreas på Bon av en annan åsikt så kanske finns det hopp ändå.

Etiketter: , ,

6 kommentarer till “Äh!”

 1. Pojkfröken
  on Apr 3rd, 2012
  @ 8:43 pm

  Men alltså bara att detta med flankers på Eau Sauvage? NU?? Ska vi inte lansera en Diorella Pour Homme när vi ändå håller på? Eller en Brut Parfum?? Ja herrejistanes.

 2. Emma
  on Apr 3rd, 2012
  @ 8:49 pm

  Hej! Kan inte du reda ut det här med den mystiska “BB cream” det görs reklam för på tv nu (i form av foundation från Garnier). Läser man om BB cream på Wikipedia låter hela grejen mest som bluff och båg… Är det så?

 3. Caroline Hainer
  on Apr 3rd, 2012
  @ 9:49 pm

  Pojkfröken, min vän, du måste dofta på denna Eau Sauvage-förolämpning. Jag ser fram emot att höra din åsikt. Jeeeeez.

  Emma, det ska jag absolut göra! Kan säga direkt att Estée Lauders är bra, Diors för gul för att passa generellt och Garniers hyfsat överskattad.

 4. Erica
  on Apr 4th, 2012
  @ 8:44 pm

  kan inte du recensera big pony-serien för tjejer? kan tänka mig att det är den sortens dofter du hatar allra allra mest men jag vill läsa dina tolkningar och associationer! dina texter om doft är ju helt fantastiska.

 5. Anna
  on Apr 20th, 2012
  @ 4:06 pm

  Letar efter någon slags kvinnlig version av Eau Sauvage-några tips? Ute efter citrus- och tränoterna främst..

 6. Caroline Hainer
  on Apr 20th, 2012
  @ 4:14 pm

  Kan du inte köra Eau Sauvage? Den funkar väl utmärkt på tjej också? Ett tips är att köpa den i tvålversion (ca 249 kr). Tvätta dig med tvålen och lägg till lite extra citrus eller trä i form av en lotion, vilket du nu är du gillar i doftväg?

  Jo Malone har en hel del citrus/trä också.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen