Fifty Scents

Stora BB Cream-inlägget

BB Creams. Är det något att ha? Ja, för all del men man bör ta ned sina förväntningar lite på att krämerna ska vara en slags allt-i-ett-produkt och istället se dem som färgade dagkrämer, ofta med mycket fukt, och med hög solskyddsfaktor. Vissa av dem har en krämig, fin formula och är därför behagliga på huden.

Att det är en produkt från “Asien” och som “läkare” tagit fram kan man ju också ta mer som en slags bakgrundinfo än att det skulle betyda att detta är framtidens universalmedel. Men visst är det en fantastisk tanke med en foundation som liksom gör allt på en gång. Men det man främst då ska räkna med att den gör är att jämna ut färgtonen genom färg, ge viss fukt, och ge solskydd samt UVA/UVB-skydd. Och det kan väl vara gott nog?

Men precis som med många andra produkter med hög solskyddsfaktor så kan konsistensen också bli tung och likna zinkpasta, så det gäller att välja väl. Ett annat problem med BB-cremerna är också det begränsade utbudet på färger. Jag tycker till exempel att Garniers hypade BB är alldeles för gul för min del, liksom Diors. Tyvärr, för de är båda bra i konsistensen annars och har ett fint, halvmatt resultat.

Den BB-creme som imponerat mest på mig är Estée Lauders Daywear Anti-oxidant BB creme med SPF 35 (ca 375 kr). Skön, silkig och mjuk formula, bra färg och bra med fukt. Absolut outstanding. Den skulle jag rekommendera i absolut första hand, och till alla hudtyper. Halvmatt resultat även här. finns i “light” och “medium” shade där “light” lutar mer åt rosa/kallt och “medium” mer åt gult (when in doubt, ta “light”).

Gillar också Jane Iredales Dream Tint som är mer täckande, om det är det man är ute efter, men också med en bra fukteffekt och fin färgton. Kan uppleva den som lite “kladdigare” bara än Lauders, men det ordnar man med en lätt dust av puder.

Men har man inget större behov än mer fukt i ansiktet och lite utslätande färg kan man lika gärna köpa en färgad dagkräm och då slippa den torriga, kalkiga effekt som en hög SPF har (Estée Lauders Daywear Sheer Tint Release Moisturizer, till exempel, eller Illuminating Tinted Moisturizer från Laura Mercier) Är man å andra sidan ute efter ett bra solskydd för hela ansiktet som också dubblar som foundation, och kan ge lite fukt, så skulle jag rekommendera BB cremes.

Etiketter: , , , , ,

20 kommentarer till “Stora BB Cream-inlägget”

 1. A
  on Apr 20th, 2012
  @ 2:26 pm

  Jag tycker att det har funkat fint i många år att ha en foundation, en dagkräm och en solskyddskräm för ansiktet, och att blanda dessa i en klick på handen och sedan applicera efter behov och hudens status. 🙂

 2. Caroline Hainer
  on Apr 20th, 2012
  @ 3:17 pm

  Du är både smart och före din tid. Trendsetter!

 3. Antonia
  on Apr 20th, 2012
  @ 5:33 pm

  Jag har haft svårt att hitta en foundation som varit tillräckligt ljus och neutral i undertonen i Sverige. Beställde Missha Perfect Cover BB cream i den ljusaste färgen 13 Milky Beige på ebay lite för kul innen bb-krämerna hade börjat komma till europa. Jag älskar den och har gjort det i snart ett år nu! Färgen är helt outstanding, trots att den är lite för täckande för min smak är jag jättenöjd. Applicerar den med en fuktad beauty blender vilket gör det omöjligt att få ett kakigt resultat. Spf 42 är inte helt fel det heller, då jag är ytterst solkänslig. För min del har jag inte fått uppfattningen att bb-krämer i Asien är så lika färgade dagkrämer de påstås vara när man läser om dem här i Sverige.

 4. anki
  on Apr 20th, 2012
  @ 9:38 pm

  Om man ska ha BB cream så är det endast dom asiatiska som gäller. Det som lanserar här i västvärlden är inget annat än glorifierade “tinted moisturizers” – herregud, om man tar Garnier till exempel så har dom till och med erkänt att deras BBC inte är en BBC.
  Kolla ebay, och främst koreanska säljare. Bello-Girl och RubyRuby är toppensäljare med äkta vara. Kan varmt rekommendera BBC från Missha, Etude House, Lioele, Holika Holika och Skin79. MusingsofaMuse brukar även recensera riktiga BBC på sin blogg om man vill ha mer tips.

 5. susanna
  on Apr 20th, 2012
  @ 10:15 pm

  Hej! Jag skulle gärna vilja höra lite mer åsikter kring Laura Merciers tinted. Den får ofta så extremt höga betyg, hur lyder ditt omdöme? Priset avskräcker mig…Tacksam för tips på liknande produkt i en lägre prisklass.

 6. Lotta
  on Apr 20th, 2012
  @ 11:04 pm

  Har inte tänkt på J I Dream Tint som en bb-kräm men det har du givetvis rätt i. Ska testa Estee Lauders variant nästa gång jag passerar en sådan disk.

 7. Ulla-Marie
  on Apr 21st, 2012
  @ 7:38 am

  Varpå jag undrar, om man vid en ålder av 41 (när lär man sig?) har “råkat” färga håret skrikorange, vilken hudton ska man då eftersträva. Skriver i “man-form” här i hopp om att dylika misstag gäller de flesta.

 8. Caroline Hainer
  on Apr 21st, 2012
  @ 5:45 pm

  Laura Merciers Tinted är mycket bra, den ger fint, täckande resultat utan att man ser smetig ut. Finns ju såklart andra, billigare foundations som ger liknande. Estée Lauders Daywear drar ditåt men även Vichys Aerateint som i sammanhanget är rena budgetfyndet (ca 219 kr)
  http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=242297

  Ulla-Marie, jag skulle go all in och köra blek hy och fuchsia läppstift. Channeling Molly Ringwald! Annars är det fint med gul/guldig/brons/varm hy till också, kanske aningen bronzer på kindbenen och upp mot tinningen och varm brons på ögonen. Du är världens coolaste.

 9. Ulla-Marie
  on Apr 21st, 2012
  @ 8:30 pm

  Men jäädrar a vilket hyggligt svar. Eftersom blek hy är det mest lättillgängliga alternativet kör jag på det (bör väl inte börja mecka med hudton – också!). Och fuchsia läppstift … jag lyder.

 10. Karin
  on Apr 21st, 2012
  @ 9:56 pm

  Även om det inte är en BB-cream så gillar jag Estée Lauders “Day wear sheer tint release mouisturizer”. Massor med fukt, lite täckning, SPF 15 och dessutom ger den en hint av solbränna. Dyr men dryg! 🙂

 11. jana
  on Apr 23rd, 2012
  @ 11:43 pm

  hej! jag upptäckte att min foundation (nivea ideal finish) inte är i produktion längre. har försökt testa några andra, men hittar ingen som har rätt ton, täckning och finish. vet du om det finns ngn site där man kan se vilka produkter som är snarlika (så man kan hitta ny foundation som är likadan)? eller har du tips på ngn foundation som är mkt ljus (“nude”), täckande och matt?

  även: är det nanopartiklar i all foundation nu? hittar ingen som inte heter “mineral”. tror du att t ex chanel behållit den gamla formulan i sina klassiker?

 12. Linnéa
  on Apr 25th, 2012
  @ 6:21 pm

  Jättebra inlägg och trevliga tips!
  Jag har haft Kiehls Ultra Facial Tinted Moisturizer spf 15 ett tag och tycker att den är prisvärd, dryg och passar perfekt för vardagsmake. Light går åt det kallare hållet och jag tror att många skulle passa i denna.

  Själv är jag rätt så sugen på att testa en BB-cream men är lite osäker på definitionen: vad skiljer en BB från en tonad dagcreme egentligen? Av ditt inlägg tolkar jag det som att det egentligen inte finns någon skillnad. Angående Estée Lauders Daywear Anti-oxidant BB creme – hur ser den ut efter en lång dag på jobbet?

 13. Caroline Hainer
  on Apr 26th, 2012
  @ 10:12 am

  Den stora skillnaden är HÖGRE SPF och (därmed) en krämigare konsistens, som i viss mån kan vara mer täckande.

 14. Caroline Hainer
  on Apr 26th, 2012
  @ 10:13 am

  Få foundations – eller BB-krämer – håller måttet efter en lång dag på jobbet. Lauders står pall hyfsat faktiskt! I synnerhet om du “låser den” med lite puder också, innan du rusar iväg till arbetsplikterna.

 15. Liten frågerunda då… - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on May 10th, 2012
  @ 9:34 am

  […] men är lite osäker på definitionen: vad skiljer en BB från en tonad dagcreme egentligen? Av ditt inlägg tolkar jag det som att det egentligen inte finns någon skillnad. Angående Estée Lauders Daywear […]

 16. En hyllningslåt enligt inslaget spår - Fifty Scents | Rodeo Magazine
  on Jun 11th, 2012
  @ 8:05 pm

  […] med det oförtjänta fotbollsmorsa-ryktet. För det första skulle jag än en gång åberopa deras BB-creme som ett bevis för att Estée Lauder förtjänar mer heder. Av det gäng jag hunnit testa mig […]

 17. Anneli
  on Jul 5th, 2012
  @ 10:24 pm

  Tack för bra tips! Jag är lite efter de flesta och har precis nyligen börjat intressera mig för BB-cremer och jag det har då lutat åt att jag kommer införskaffa just Estée Lauders variant. Nu efter att ha läst ditt inlägg blev jag än mer övertygad om att det blir rätt inköp 🙂

  Ha en fin kväll!

 18. Jimmy
  on Sep 4th, 2012
  @ 10:29 pm

  Ett varningens finger till de som är sugna på att testa Estee Lauders variant – den ser superfin ut direkt efter applicering men efter en 4-6 timmar ser huden bedrövlig ut. Kakig, sminkad och lite fet, så blir den i alla fall på mig.

  Istället vill jag slå ett slag för deras mest underskattade produkt, Daywear sheer tint release. En tinted moisturiser som ger en fantastisk lyster och inte blir ful efter några timmar. Man bör dock vara lite mörkare eller ha en solbränna för att få den att funka. Helt perfekt om man bara vill ge huden en frisk, återfuktad look med osynlig täckning.

 19. cm
  on Jan 25th, 2013
  @ 3:56 pm

  Hej allihopa!

  Som “pm” tidigare jhade nämnt ska man bara köpa koreanska bb cream och inget annat. Garnier, Maybelline, Loreal och The Body Shops BB cream är inte äkta, utan de marknadsför det och ger ut sina egna bara för att det är trendigt och för att alla andra kosmetika företag ger ut bb cream. Missha och VOV cosmetics har enlight mig de bästa och det finns att köpa i Sverige. Gå in på Facebook och sen leta efter BBcream Sweden. De har bra grejer det och man får hem krämen inom 3 dagar efter betalning!

 20. cm
  on Jan 25th, 2013
  @ 3:57 pm

  https://www.facebook.com/BBcreamSweden

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen