Fifty Scents

Filmens vackra framtid?

Sjuk grej men det verkar som om tvillingarna Ford, som grundade märket Benefit, har förärats en egen film. Egentligen är det ju det logiska, efter alla filmer som släppts om modedesigners på senare år, både i dokumentärform och som spelfilm.

Men man orkar bara se så många filmer om excentriska modeskapare som “förändrar en hel värld”. Vad finns det då kvar att göra film av, som är typ lika glammigt men ändå inte…hm…

Just systrarna Jean och Jane Ford (som jag för all del haft äran att intervjua) är ändå ganska roliga. De är före detta modeller, inte helt ovanligt, som injicerade en hel dos humor och en hel dos vintage glam i skönhetsindustrin. Deras produkter är inte alltid de bästa men produktnamnen är det definitivt, och de mer eller mindre pionjärade “cheek and lip stain” i form av storsäljaren och – för all del – den moderna klassikern Benetint så varför inte.

Filmen Glamouriety (gissningsvis en lek med Glamour och Variety?) har redan visats på Tribeca Film Festival så det är helt och fullt sant, inte bara en PR-grej.

Nu vill jag också se filmer om Pat McGrath som är världens kanske mest kända makeupartist men som aldrig utbildat sig till det, och Jeanine Lobell som ju alltså är gift med Dr. Green från ER och uppvuxen i Sverige (!). Och kanske också Laura Mercier. Hur är det att leva med en sån perfektionist, tänker jag? För hon kan inte vara jätterolig. Hennes makeupprodukter är fantastiska men hennes Twitter sucks.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen