Fifty Scents

Dansken

Nä, jag är inget fan av Elizabeth Ardens Eight Hour Cream. Dyrt vaselin, om ni frågar mig. Och det gör ni ju. Men av någon outgrundlig anledning har dem ju någon slags orubblig status och fortsätter att bära hela företaget på sina axlar. Varför? Ingen aning.

Lukten har ju också varit lite av en vattendelare. Den är som med lukten av tjära eller bensin, antingen gillar man den eller så hatar man den. Jag tillhör den senare kategorin, den som ogillar den å det skarpaste. Bra då, för de som gärna lägger pengar på asdyrt vaselin men ogillar Eight Hour Cream-doften, att den numera också finns i en oparfymerad version.

Dock måste jag säga, och detta beror ju på att vaselin är huvudingrediensen, är handkrämsvarianten av Eight Hour Cream en av de bästa som finns. Alltså av samma anledning som originalkrämen är båg. Vaselinet tillför ingen fukt, detta är ett faktum, men lägger sig fint som ett tunt, skyddande skikt över handen som genast känns lenare och mjukare. Den snyggar till alla hårdheter runt nageln och nagelbandet och har varit en räddare i nöden för mig den här veckan när jag smattrat på tangentbordet flera timmar varje dag. En smörjning till kvällen, med blicken fäst på Game of Thrones (och då i synnerhet Jon Snow), så är de mjuka och fina till morgonen igen.

Etiketter None

6 kommentarer till “Dansken”

 1. Ebba
  on May 4th, 2012
  @ 2:26 pm

  Jag tycker tvärtom! Använder eight hour cream till det mesta, Torra läppar, nagelband, torra händer och tycker den är högst nödvändig. Lukten är väl inte så härlig men man vänjer sig..(min kille tycker den luktar oregano) Fick handkrämen i julklapp och blev rätt besviken! Tycker den är för lätt och går för snabbt in i huden och efterlämnar inget vidare resultat.. Konstigt hur olika man upplever olika produkter!

 2. Linda
  on May 4th, 2012
  @ 2:39 pm

  Håller med dig, Ebba. Älskar eight hour. Älskar lukten och älskar att kleta in händerna med ett tjockt lager och sen sova. Unnade mina skurgummehänder det igår, och nu är de lena och fina som en baby. Ett stort plus är att det funkar bra på solbränd hud, har låtit min man smörja ansiktet efter första dagen på stranden, och nästa dag var han nästan normalfärgad!

 3. Caroline Hainer
  on May 4th, 2012
  @ 4:49 pm

  Jag har ju förstått att ni finns därute, ni Eight Hour Cream-lovers. Och det kanske är till just er man sett till att också ta fram den doftfria varianten? Det är härligt att ni har en produkt ni gillar (detta säger jag på allvar, ingen ironi här!). Var försiktig med den i ansiktet bara, det är vaselin i den, det lägger sig som ett (skyddande) hölje över huden men stannar också där som en vänlig sköld.

 4. E
  on May 7th, 2012
  @ 11:00 am

  Jag är nyfiken på vilka läppsmörjor du sätter främst!
  Har själv använt 8 hour de tio senaste åren eller nåt, men mest på rutin och av gammal vana. Tycker inte att den vårdar mina läppar så bra som jag tyckte i början, men har inte riktigt vetat vad jag ska byta ut den mot. Tips vore ju guld värt!

 5. Therese Hallberg
  on May 10th, 2012
  @ 4:22 pm

  Caroline – nu finns ju Eight Hour Cream i en doftlös variant! 🙂

 6. Caroline Hainer
  on May 10th, 2012
  @ 6:06 pm

  Ja (nämns i andra stycket). På tiden!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen