Fifty Scents

The pupil becomes the master

Jag började med kakeyeliner för att min mamma använde det. För det första såg det så oerhört elegant ut när hon målade dit strecket ovanför fransarna. För det andra så var det något seriöst över att ha en liten pensel i handen och en becksvart liten ask med svartast möjliga puder i badrumsskåpet.

Jag lånade penseln så ofta jag kunde förstås.

En liten pensel, de där sköra dragen, och den där näsvisa vingen i kanten. Allt, precis allt, med kakeyeliner beskriver exakt mina känslor för makeup.

Jag körde stenhårt på eyeliner medan mina jämnåriga gick på kajal. Men så kom Twin Peaks så tji fick dem, vem var det nu som hade koll? Håll dig till det du älskar så blir du trendig förr eller senare. Se bara på Dita von Teese, hon var ett freak som ung när hon gick omkring i sina maskeradkläder i småstaden i Michigan.

Jag har aldrig övergivit eyelinern, har haft det i stort sett varje dag sedan jag var fjorton.

Idag har jag bara eyeliner i gelform, aldrig att jag skulle använda något annat än pensel och burk. Kakeyeliner kan jag använda ibland, för en mattare, präktigare liner, och för gamla tiders skull. Hello old friend. You never change, do you?

Men döm om sveket när min mamma – min eyelinerförebild – berättar att hon numera aldrig orkar med pensel och kaka. Nej, det är alldeles för jobbigt, säger hon. Fattade inte vad man höll på med när man skulle stå där och doppa och sudda.

Jag tappar hakan.

Nej, fortsätter hon, numera är det så mycket enklare med penna.

Aldrig, säger jag. Och konstaterar att the master has become the pupil.

 

 

(Och okej, om folk nödvändigtvis måste överge gel-linern för penna så rekommenderar jag denna)

 

Etiketter None

6 kommentarer till “The pupil becomes the master”

 1. lisa
  on May 4th, 2012
  @ 8:17 pm

  är jag konstig som inte kan göra linjer med penna utan bara med pensel? dessutom får jag nästan aldrig till det. skulle behöva någon slags tutorial här!

  ps. du skrev om kinski-parfymen. var köper jag?

 2. Lisa
  on May 4th, 2012
  @ 8:22 pm

  Har Isadora varianten men vill gärna testa på gel. Har du några goda tips?

 3. Sandra
  on May 5th, 2012
  @ 2:09 am

  Men Caroline, du måste läsa mina tankar! Jag skulle precis fråga dig om råd om eyeliner, och hittade dettta fina inlägg. Alltså jag brukar använda Shu Uemura’s liquid eyeliner, men är så fasligt trött på den för det känns som att jag köper refill jämt och ständigt. Har en penna (Mac), men den lägger sig i vecket på ögonlocket efter en halvtimme. Nu är jag jättenyfiken på att testa en gelvariant! Några tips på bra märken?

 4. Caroline Hainer
  on May 5th, 2012
  @ 2:24 am

  Kinskiparfymen säljs här, weirdly enough.
  http://www.slowfashionhouse.com/#!fragrance
  Fast den ligger inte uppe på deras hemsida. Men man kan besöka deras butik på Narvavägen, eller maila!

  Gel! MACs Fluidliner är super. Maybelline har en anständig variant. YSL har en som är aningen mer matt, men med mer glitter i. Alla sitter bra. Jag tycker dock Fluidlinern är enklast att lägga på, “för en ovan”. Glider fint och blir vackert blank på locket.

 5. Lotta
  on May 5th, 2012
  @ 2:23 pm

  Har svårt för att hantera en vanlig pensel. En platt pensel från FACE funkar finfint för mig. Kan även användas fuktad med en mörk ögonskugga.

 6. Länkkärlek « Maskara med K
  on May 7th, 2012
  @ 11:01 am

  […] Fifty scents är en makalöst härlig blogg som ofta handlar om parfym. Jag fastnade när hon skrev att Chanel Eau fraiche luktar ”plisserad kjol”. Ja, ni förstå ju. Men just den här veckan handlade den vackraste texten om eyeliner. […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen