Fifty Scents

Liten frågerunda då…

Tips på en “god” parfym som luktar kokos? Två krav dock – får inte lukta “billig sololja” och inte sliskigt sött…

Gotcha! Jag har ett hett tips, jag gillar själv kokos som doft men det är banne mig en hårfin gräns mellan tropisk cocktail och, eh, tropisk cocktail. Gwen Stefanis Harajuku Lovers “G” (obs! Inte “Sunshine” eller “Wicked” eller någon annan  avart) håller sig på absolut rätt sida om pina coladan. Billig också. Dock svår att få tag i annat än på nätet, tycks det mig.

Jag är ballin on a budget pga student, så jag försöker hitta effektiva men plånbokvänliga produkter. lite feedback skulle uppskattas eftersom jag lagt upp en helt ny hudvårdsrutin efter bl.a tips från dig!

Jag tar mitt ansvar här, förstås. Nu beror det ju på vad du har för hud men generellt så är ju en bra rengöring a och o. Den här från Paula’s Choice är bra, stippar inte huden. Ansiktet känns aldrig strävt efteråt. Den är dryg också, räcker i ungefär tre månader.
Sen tycker jag ju att en peeling är bra, följt av en bra fuktkräm. Här är en effektiv och billig scrub som i konsistens och upplägg är väldigt lik Laura Mericers betydligt dyrare variant, oddly enough. En heads up bara: det här är ingen keemisk peeling utan en scrub, alltså den scrubbar bort det yttersta lagret av huden. En kemisk peeling måste man inte ha, det är mest bara om man har underliggande orenheter som jag själv tampats med i yngre år.
Fuktkräm är lite knepigare, här beror det mycket på huden, om du vill ha en fuktkräm med solskydd för dagbruk eller mest på natten, eller hur dina behov nu ser ut.
En fuktighetsmask kan vara bra att ta till då och då men är inte en nödvändighet. Här är en bra, bordering on lite dyr.

Jag är rätt så sugen på att testa en BB-cream men är lite osäker på definitionen: vad skiljer en BB från en tonad dagcreme egentligen? Av ditt inlägg tolkar jag det som att det egentligen inte finns någon skillnad. Angående Estée Lauders Daywear Anti-oxidant BB creme – hur ser den ut efter en lång dag på jobbet?

Den stora skillnaden är solskyddsfaktorn. BB-cremes har högre solskyddsfaktor (och ofta UVA/UVB). Nu anser ju jag att det gott räcker med 15 och uppåt, för det är närapå omöjligt att ens nå 96% solskydd med även den högsta SPF medan 15 täcker till 90-92%. Weird but true.
Nå, solskyddsfaktorn är den stora skillnaden och därmed – på grund av de ingredienser man får ha med för att nå högt solskydd – kan BB-cremen få en krämigare konsistens än den “vanliga” färgade dagkrämen. Vissa BB-cremer skryter också med andra fördelar som antioxidanter, acnebehandling och vad det nu kan vara.
Estée Lauders är topp, jag gillar Jane Iredales också. Båda sitter bra. “Lås” dem med lite puder för en liten ökad livslängd.

Ja! Matchande parfymer. Jag vill vara orientalisk och mystisk, vad ska jag och min bättre hälft spruta på oss? Fantastisk idé.

Jobbar på ett längre inlägg om detta men spontant tycker jag att din beau ska sexa till sig med YSL La Nuit de L’Homme medan du kontrar med gnistrande J’Aime la Nuit från La Perla. Det är det perfekta.
Eller, om du vill tona ner det hela en notch (easy there, boys!): Bvlgaris Mon Jasmin Noir eller Estée Lauders Sensuous Noir. Om ni inte vill totalgnistra i exotism och sexig sensualism, det vill säga. Jag vet, det kan bli för mycket av det goda.

Vad tror du att Joan i Mad Men doftar?

Estée Lauders Youth Dew.

Etiketter: , , , , , , , , ,

9 kommentarer till “Liten frågerunda då…”

 1. sara
  on May 10th, 2012
  @ 11:57 am

  Har också testat Dream Tint men ogillar starkt! Vet att Jane Iredale ska ha snälla och fina produkter men får liksom bara inte till det! Dream Tint på mig då: randig, torkar fortare än jag hinner få ut det bra, luktar starkt. Pure pressed base: För matt, för täckande (förstår ju att det är en smaksak men tänker att på lite torrare hud är den inte super). Mascaran, som är torr pga nåt med alger istället för vatten (?) – ingen som helst vettig effekt för 400 kr. Sitter dessutom ruskigt dåligt.

  Gillar ändå Jane. Av oklar anledning kan tyckas. Men tror jag hade gillat Amazing Base och har Instant Light som blir osynlig och fin om än också torkar fort. Gillar HR Magic concealer bättre.

 2. Karin
  on May 10th, 2012
  @ 5:10 pm

  Om man gillar kokoslukten rekommenderar jag att göra som mig: smörj in kroppen i kokosolja efter duschen! Ger subtil och äkta doft!

 3. Caroline Hainer
  on May 10th, 2012
  @ 7:22 pm

  Bra kokostips!

  Jane Iredale är onekligen ett “snällt märke”. Dream Tint upplever jag varken som randig eller särskilt doftande men man har olika hy och känslighet. Däremot är den, som med alla BB-cremer tack vare det höga solskyddet, tjock i konsistensen. Då gäller att blanda, blanda och blanda väl. Och när jag säger blanda menar jag att applicera med helst pensel och sedan blanda in i hyn ordentligt. “Lås” med lite (lite! obs!) puder.

 4. Lotta
  on May 10th, 2012
  @ 10:19 pm

  Tack för bra tips (som vanligt…:-))! Tackar även för de följdtips som inlägget för med sig. Här ska letas Gwen-parfym på nätet och testas kokosolja…

 5. Caroline Hainer
  on May 12th, 2012
  @ 6:17 am

  Kom på en till, dock mycket dyrare: I Love Coco från Honoré des Prés. Trendig parfym, dyr som sagt, men crazy organic for that extra twist.

 6. Lotta
  on May 12th, 2012
  @ 3:08 pm

  Ok! Finns på NK vill jag minnas. Har bara testat Vamp à NY av samma märke tidigare. Speciell doft som vann i längden…

 7. Camilla
  on May 13th, 2012
  @ 12:59 pm

  Är nästan helt säker på att jag sett undersköna Joan med en flaska Shalimar vid sminkbordet … får nog extrakolla för säkerhets skull, men visst passar den henne som hand i handske? Tänk scenen när hon lämnar hotellet efter en natt med Roger, och står på trottoaren i sin leopardkappa, rakryggad och gudomlig.

 8. Caroline Hainer
  on May 13th, 2012
  @ 7:49 pm

  Handen i handsken, absolut. Tänker att hon kanske kör Shalimar “kvällstid” och självsäker/kvinnlig Youth Dew på “arbetstid”?

 9. Agnes
  on May 19th, 2012
  @ 11:57 am

  Bästa kokosdoften: Virgin Island Water från Creed. Eftersom noten är kokosvatten så blir den inte lika sliskig (älskar iofs hawaiian tropic doften själv…). http://www.basenotes.net/ID26126839.html

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen