Fifty Scents

Att ingå i ett parfymförhållande

Allt är som det ska inne på Saks i Beverly Hills. En man i full chaufförsmundering, komplett med skärmmössa, går förbi och bär på en päls. En plastiksönderopererad 60-something-kvinna i en 30-årings kropp har på sig en orange klubbjacka med ett stort Ralph Lauren-monogram och matchande, välskräddade kortbyxor.

Jag besöker Tom Ford-disken. Ännu en gång. Men sist var det för att fingra lite på en kvartett med underbara ögonskuggor (“Golden Mink“) men inser till hälften glädje, hälften sorg att de nog är lite för glittriga för mig. Handlar en ögonbrynspenna i alla fall och försöker att inte blinka när expediten vill ha 45 dollar för den.

Den här gången har jag beau med mig vid disken för att prova lite stylish Tom Ford-dofter och expediten Salvatore guidade oss entusiastiskt. “Prova den här, Santal Blush! Se vad som händer när jag blandar den med Jasmin Rouge! Är det inte fantastiskt?”.

Fastnar dock för Neroli Portofino, lite till min förvåning, eftersom det är en citrusdoft och man tänker lätt, lite blasé, att man är trött på citrus. Har man testat en citrusdoft…etc. Jag har dessutom tidigare också som lite bland men då har jag inte tidigare provat den på huden och verkligen observerat vaniljen som ligger under citrusen, och den mjuka ambran.

Dofterna är dyra, den minsta storleken (50 ml) bellar 195 dollar. Ett av Salvatores många skäl till att köpa den ännu större flaskan på 250 ml (!) för 475 dollar (!) var dock att eftersom dofterna är unisex så kan man dela på dem, det gör han och frun.

Faktum är att Salvatore använder många relationstermer när han pratar om parfym. Flera gånger lägger han ömt handen på den enorma parfymflaskan och säger “Om ni verklige är redo att involvera er i en parfym som den här…” och “När ni är redo att ingå i ett förhållande med den här…”…

Jag gillar tanken. Man ska ju leva med doften länge och så vidare, alla de dyra timmar och ädla droppar som investerats i flaskan vill man ju inte ta lättvindigt på. Jag tycker nog att Salvatore har helt rätt och jag ska själv börja tänka mer på mitt förhållande med mina parfymer. Det är bara det att så fort jag gör det så inser jag hur kallt jag behandlar vissa av dem, hur jag slutat ha känslor för vissa andra och hur oproportionerligt dyrkade en del andra är. Jag är ju monogam i övrigt men i mitt parfymförhållande är jag för polygami och köper därför inte Tom Ford-parfymen. Det hade inte känts rätt.

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer till “Att ingå i ett parfymförhållande”

 1. Felicia
  on May 17th, 2012
  @ 11:27 am

  Jag tar inte lätt på att köpa parfymer, eftersom jag vill ha en doft som är “jag” och som jag ska vilja ha varje dag. Ungefär som att välja en partner. Formulerade min parfymfilosofi häromdagen: http://feliciaharkoll.blogspot.se/2012/05/parfymfilosofi.html

 2. anna
  on May 19th, 2012
  @ 5:49 pm

  fåniga anglicismer i en annars underbar blogg…

 3. Caroline Hainer
  on May 19th, 2012
  @ 7:30 pm

  Ja, det är en sak jag brottas med ständigt är jag rädd. Min ovana att använda svengelska. Måste skärpa mig.

 4. Frederic
  on May 28th, 2012
  @ 9:52 am

  Tuscan Leather köpte jag på Heathrow för tre år sedan. Håller än, helt klart.

  Var lite jobbigt att nosa igenom det enorma sortimentet av Ford-parfymer. Fina flaskor också.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen