Fifty Scents

Den röda bekännelsen

Okej, här är en bekännelse. Jag vill ju att ni ska veta att jag är ärlig med er. Därför måste jag bekänna detta, jag kan inte bara blunda och gå vidare. Jag måste stå upp och berätta att jag har bränt mig i solen. Som den värsta amatör har jag lyckats bränna armar, nacke, näsa och huvud. Alltså, benan svider.

Hur kunde det här hända, jag om någon borde väl veta vikten av att smörja in sig med solskydd?

Jaaaa, det är klart jag gör men även det bästa solskyddet behöver bättras på när man cyklar längs stranden i gassande sol under dygnets tre soligaste timmar.

Det går snabbt, det är aldrig något man planerar och man märker det inte förrän det är för sent. Jag är idag kepsägare och bär långärmat fast det är 28C ute.

Men okej, vad gör man då när solen visar sin jobbiga och störiga sida?

Aloe är ett gammalt beprövat knep, det svalkar och lugnar. En olja kan också vara behaglig, för att mjukja upp huden som blivit strippad. Riktigt bra After Sun-produkter har just en svalkande och lugnande effekt men ger också fukt eftersom solen precis stulit fukt av den brända hyn. Den här, till exempel, från Vichy är bra på det. Fuktgivande och svalkande.

Budgetvarianten är denna, i gelform från Yves Rocher, som kör på aloespåret tillsammans med – misstänker jag – lite mynta för den där isande känslan. 55 spänn för första hjälpen. Ingen anledning att snåla med produkten heller när huden skriker.

Här är en annan, lite av en bubblare, från holländska Rituals. Den luktar gott för den som bryr sig om sånt, och har en behagligt poppig färg. Säljs i butiken i Sturegallerian. Själv tycker jag att just funktionsprodukter som solskydd gör bäst i att dofta så lite som möjligt eftersom produkterna i sig, tack vare sin formula, redan doftar och ska man då tillsätta en doft så blir blandningen ofta lite skev.

Jag har bombarderat min kropp med fukt och svalka och min näsa med a-vitaminkräm (alltså, förnedringen att gå runt med clownnäsa…). I morgon gäller keps, inget snack om saken, och världens största solglasögon. “Hej Victoria Beckham”, sa beau jokingly. Well, det är priset man får betala för sitt solslarv…

Etiketter None

2 kommentarer till “Den röda bekännelsen”

 1. tbear
  on May 18th, 2012
  @ 10:35 am

  Mitt bästa tips är att förvara aftersuntuberna i kylen. Myget skön känsla av kall lotion.
  Hoppas det går över!

 2. Kim
  on May 21st, 2012
  @ 10:09 am

  Fungerar a-kräm bra för pormaskar?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen