Fifty Scents

En hyllningslåt enligt inslaget spår


Jag fortsätter gärna på den inslagna Estée Lauder-banan en stund till. Märket med det oförtjänta fotbollsmorsa-ryktet. För det första skulle jag än en gång åberopa deras BB-creme som ett bevis för att Estée Lauder förtjänar mer heder. Av det gäng jag hunnit testa mig igenom, och det rör sig väl om ett tiotal vid det här laget, står

Den är mjuk och följsam, den har en mediumtäckning som stannar på rätt sida av “kakig”. Dessutom har den ju en nära på kunglig släkting i Double Wear, som ju faktiskt är en foundation man verkligen inte får glömma. Även den len, mjuk och följsam med bra täckning men ändå stark transparens.

Okej, hyllningen fortsätter. Jag vill nämligen lyfta fram en produkt jag själv använder ganska ofta, lite av en go to-produkt när jag antingen är rådvill och inte vet hur jag vill sminka mig just idag, eller de dagar då jag har sovit för mycket eller för lite och ögonlocken krympt i samma takt som ögongloberna liksom förstorats. Då kör jag på någon av Lauders Pure Color Gelée Powder Eye Shadow. Sitter bra och är lätta att svepa, blanda, sudda. Men framför allt har de lagom med skimmer, till skillnad från det förkastliga glittret. Dessa glittrar inte, de skimrar, vilket ger en liten, minimal men ändå vital 3D-effekt av att ögat är lite större, lite jämnare, lite snyggare.

Det kan inte bara vara jag som gör det heller, det finns en liten armé av Estée Lauder-försvarare därute, eftersom märket har den goda smaken att komma ut med olika kollektioner ögonskuggor med samma formula. Tio nya kommer i sommar och jag svepet med fördel den perfekt bronzigt bruna över locket och toppar med den gammelrosa längs fransraden och mitten av ögonlocket. Eyeliner på det och jag är redo att möta dagen.

Skuggorna kan blötas också såklart och därmed dubbla som eyeliner i spexig färg. Såhär i sommartider skimrar jag gärna lite extra och toppar därför också kindbenen och ingenting annat än kindbenen med lite sånt här. Sen hinner jag nog bara nämna förträffligheten hos Sensuous (varm, hudnära, rosa, lätt) och Sensuous Nude (varm, lätt träig, somrig, fuktig) innan jag anklagas för att vara totalköpt av Estée Lauder. Det är jag inte men det finns sannerligen märken jag mindre gärna sponsras av. Go fotbollsmamma, go!

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer till “En hyllningslåt enligt inslaget spår”

 1. Sandra
  on Jun 11th, 2012
  @ 11:59 pm

  Estee Lauder alltså! Jag har aldrig köpt en endaste produkt, men fantastiska Sali Hughes som skriver för the Guardian rekommenderade nyligen deras Double Wear Zero-Smudge mascara. Eftersom jag är dödstrött att ständigt mötas av mascarafläckar under ögonen varje gång jag ser mig i spegeln tyckte jag att det lät som en produkt värd att testa. Min Gud! Helt fantastisk! Inte en endaste fläck, och samtidigt går den att tvätta bort hur lätt som helst. Deras crème eyeshadow ska också vara helt underbar. Länge leve fotbollsfruarna!

 2. Caroline Hainer
  on Jun 12th, 2012
  @ 5:50 pm

  +1 på det alltså!

  Jag älskar över huvud taget krämögonskuggor. Tycker de sitter bra, lättare att blanda, mer färg…

 3. Sandra
  on Jun 12th, 2012
  @ 7:12 pm

  Samma här. Jag gillar att det ofta räcker att lägga på en skugga, men att det ser mer avancerat ut än så. Är väldigt sugen på att testa en från Tom Ford också i en jättefin gråbrun ton, men de är så löjligt dyra. Men visst hittar man alltid på något sätt att rättfärdiga ett sådant köp!

 4. Lotta
  on Jun 12th, 2012
  @ 8:46 pm

  Ja, länge leve E L! Bra ögonpennor också (Double Wear – gärna i färgen coffee) och Sensous är fin. Sensous Nude står på önskelistan…

 5. Karin
  on Jun 12th, 2012
  @ 11:37 pm

  Kan inte annat än hålla med; Estee Lauder är djupt underskattat! Gillar framför allt mascarorna och det kommer nog bli en ögonskugga också nästa gång efter denna förträffliga recension. Använder även Sensuous när jag vill dofta väldigt diskret, främst när vi går in i november/decembermörkret.

 6. Lotta
  on Jun 13th, 2012
  @ 6:52 am

  Sensuous ska det så klart vara… 😉

 7. Ulla-Marie
  on Jun 16th, 2012
  @ 8:34 am

  Fint att du brinner!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen