Fifty Scents

Bad skin day

When all else fails, try Wales är en liten fras jag plockade upp i den engelska litteraturhistorien någonstans när jag läste engelska på Universitetet. Jag brukar svänga mig med den då och då men just idag gäller snarare When all else fails, try kajalpenna.

Vissa dagar vaknar man okej, andra dagar vaknar man med knappt existerande ögonlock, mosiga kinder och bad skin day. Sådana dagar känns det rätt hopplöst att sätta sig framför sminkbordet (jag har ett sådant) men det är just de dagarna som makeupprodukterna faktiskt ställer sig i givakt, redo att visa vad de går för. Jag menar, hur svårt är det att “snygga till” Kate Moss? Hon har ju redan ganska schyssta förutsättningar. Det är mer av en utmaning att gå från bad skin day till jag gillar vad jag ser.

Hur som helst, dagar som denna kräva extra makeup. Då sträcker jag mig efter min kajal. Jag sträcker mig inte efter Dior Diorshow Liner, den smular och den ramlar av (!) och är bannlyst från mitt sminkbord. Jag sträcker mig snarare efter YSL Dessin du Regard. Den är också vattenfast men betydligt mjukare och glider snyggt. Den är mycket lätt att sudda och blir därför mer som en skugga än som en skarp linje. För den skarpa linjen (ja, jag går all in idag, kör Kristen Stewart-ögon) målar jag istället dit med MACs Pearlglide Intense Eye Liner som gör precis vad den låter – glider fram längs fransarna. Jag kör den i Black Swan (bra pris: 170 kr!), och eftersom den glittrar lite grann så blir resultatet inte så statiskt, i synnerhet som jag grundat med lite Estée Lauder-skugga och torr YSL-kajal.

Sudda, sudda, sudda är nyckeln. Sudda, måla igen och plötsligt har jag svart kring ögonen istället för trötthet och knas. Snacka om att avleda uppmärksamheten. Ka-ching!

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer till “Bad skin day”

 1. Ulla-Marie
  on Jun 22nd, 2012
  @ 8:56 am

  Vad hände egentligen? Hade en näst intill perfekt hy fram till ca 35. Därefter började jag få flööötig panna, grövre porer och dessutom började jag rodna i märkliga situationer (kanske inte har med hyn att göra, men ändå …) Så jag upprepar frågan. Vad hände?

 2. Lotta
  on Jun 23rd, 2012
  @ 7:16 pm

  Hur är YSL:s penna jämfört med Chanels vattenfasta? Dags att investera i en ny här hos mig!

 3. Karin
  on Jun 24th, 2012
  @ 4:59 pm

  Jag fullkomligen älskar hur du uttrycker dig. Hoppas du aldrig lägger ned! Vill dessutom gärna belysa det faktum att det är tack vare dig som jag hittade till Thierry Muglers Angel som numera är min signatur och absoluta favorit. All kärlek till dig och det du skriver!

 4. Caroline Hainer
  on Jun 25th, 2012
  @ 8:19 pm

  Chanels är bra, glider fint och kladdar inte lika lätt som MAC och/eller YSL.

 5. Caroline Hainer
  on Jun 25th, 2012
  @ 8:20 pm

  Angel är en YPPERLIG signaturdoft! Både söt och kaxig på samma gång.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen