Fifty Scents

Frågelådan om kamelia, Gucci och nysattacker

Jag har fallit handlöst för Chanels Hydra Beauty-serie. Det bästa är nog nästan doften! Har du något tips på parfym som spelar i samma doftteam?

Det är Coco Chanels favoritblomma kamelia som ger doft till serien. Carolina Herreras 212 luktar inte alls som Hydra beauty-serien men har mycket kamelia i sig, så kanske du gillar den? Elizabeth Arden har en Green Tea-variant som heter just Green tea Camelia, den är mer lik. Självklart har ju också många av Chaneldofterna kamelia i sig också om än inte så utpräglat.

Jag skulle vilja ha tips på en ny parfym som är lika de jag redan har men med en mer “unik” doft. Mina favoriter är Chanel “Chance” (originalet, inte eau tendre eller liknande även om jag tycker om den också), D&G “l’imperatice” och Gucci “eau de parfum II”. Finns det någon du kan rekommendera?

Alltså tidiga Guccidofter är helt fantastiska. Har du provat Gucci Rush?

Hur mycket parfym tycker du man ska använda på dagtid, för säg en dag på stan eller på jobb? Jag skulle vilja lämna något litet doftspår kring mig men inte lukta “för mycket”. Känns som att det är svårt att veta själv.

Till skillnad från vad man kan tror så är det svårt att ha för mycket parfym. Det mesta dunstar bort, kvar blir de mörka basnoterna. Om man inte är väldigt varm (och det kan man ju vara på sommaren), har svagt luktsinne (vilket man kan få när man blir äldre) eller bär massor av musk och myrra så är man inte i någon slags riskzon för att dofta för mycket. Visst, om man älskar Poison eller Opium över allt annat kanske men de skulle jag ju lätta klassa mer som “kvällsparfymer”. Har man en lätt parfym, fuktig, blommig eller kanske citrus, kan man gott spraya på halsen, bakom öronen och på handlederna utan att folk börjar ta omvägar på kontoret. Undvik att spraya på kläderna bara, det är där det kan brista. Doften kan skeva till sig och upplevas stark och obehaglig.
Är du verkligen osäker eller känner att du inte vill riskera att skapa nysattacker bland kollegorna så prova med en parfymerad body lotion i en parfymserie du gillar? Layering kallas det, att börja med lotionen och toppa med någon sprayning med parfym.

Etiketter None

En kommentar till “Frågelådan om kamelia, Gucci och nysattacker”

  1. Karin
    on Jun 25th, 2012
    @ 12:19 am

    Tack snälla för svaren! Ska kika på Gucci’s rush, har faktiskt aldrig luktat på den! Ska fixas pronto! 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen