Fifty Scents

Livvakten

Det är visserligen inte Medelhavsväder i Stockholm direkt men det finns anledningar att hylla Smashbox Halo Yellow Color Correcting Hydrating Powder ändå.

Pudret är drygt, lättapplicerat och hållbart men framför allt är färgen, den milt citrongula, en väldigt bra trollstav när man vill få bort rodnader av olika slag, som till exempel efter en fikastund i solen (red nose alert) eller när man råkat ta på sig för mycket rouge och vill balansera ut det röda på kinderna lite.

Pudret må vara gult men det blir inte gult i ansiktet, det är för tunt och fint för det. Det mattar, som alla puder, men skänker också en lite lugnande ton till rödhet, som sagt. Jag har använt det i stort sett dagligen den här sommaren, ibland bara på näsa och ibland näsa och kinder. För den där balansen man liksom alltid söker…

(Att Smashbox sedan säger att pudret också jobbar förebyggande och tar bort rynkor väljer jag att ta lätt på. Ett bra puder är det ju i alla fall, i en mycket smart och behändig liten förpackning som också – bonus! – lämpar sig extra bra för resor. Spegel i locket och en finurlig funkion som gör att inte för mycket puder hamnar på borsten på en och samma gång. Bra det, för hade ansiktet blivit gult).

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer till “Livvakten”

 1. Lotta
  on Jul 15th, 2012
  @ 9:17 pm

  Låter användbar. Tror du att den passar känslig hud, med lite rosacearodnad? Mattar den ner lite också?

 2. s
  on Jul 18th, 2012
  @ 1:45 pm

  hej caroline. jag är på desperat jakt efter en bra-på-riktigt fuktkräm i budgetklass. jag brukar alltid köra med skin smoothing cream från dermalogica (den har verkligen gjort underverk för min hy i perioder) men nu är jag så pank så jag kan bara inte med att lägga 400 spänn på en kräm.
  har du något att rekommendera? ärligt talat har jag aldrig köpt en budgetkräm som faktiskt känns bra på riktigt, så jag vill inte bara plocka på mig nåt inne på åhlens liksom…
  tacksam för tips! kram, s

 3. Cecilia
  on Jul 19th, 2012
  @ 6:26 am

  Tack för en utmärkt välskriven blogg (din hy såg flawless ut i Nyhetsmorgon).

  Vad har du för åsikter kring produkter för att reducera solpigmentfläckar tex dark spot corrector från Clinique, finns det något som fungerar (bortsett från IPL och dylikt). Som född på det glada 80-talet hade en ju inte alltid solskyddsfaktor som barn och det syns litegrann såhär när en närmar sig 30.

 4. s
  on Jul 19th, 2012
  @ 12:50 pm

  hej jag vet inte om min kommentar skickades så here it goes againn:
  jag behöver tips på bra fuktkrämer i budgetklass. jag använder alltid skin smoothing cream från dermalogica som gjort min hy såå mycket bättre, men pga av pankhet kan jag inte med att lägga så mkt pengar på en kräm…tyvärr. tidigare erfarenheter av ansiktskrämer från billiga märken har varit långt ifrån bra, så jag vill inte bara plocka på mig nåt inne på åhlens.
  jättetacksam för hjälp
  kram s

 5. Em
  on Jul 20th, 2012
  @ 10:41 am

  Bästa beauty-bloggen! Tack för detta tips. Jag fyndade pudret i förrgår hos Kicks, nedsatt från 360 kronor till 250 🙂

 6. Caroline Hainer
  on Jul 22nd, 2012
  @ 8:46 pm

  Tror den passar känslig hud och ja, den mattar. Funkar som ett vanligt puder fast med bonus – nedtoning av rodnad. Topprodukt faktiskt.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen