Fifty Scents

Frågor på det?

Hej! Jag har en fundering kring bb-crème. Har precis köpt estee lauders och undrar nu – kan man verkligen ha bara den? Alltså helt utan ansiktscreme? Jag har problemhy, med en hel del acne på på kinderna och längs med käklinjen, använder idag produkter från suki skincare, bl.a. ett serum. Det känns liksom lite konstigt att inte ha ansiktscreme, hur gör du?

Jag har för det mesta bara BB-creme, det beror lite på dagsformen men för det mesta. Men å andra sidan kör jag en arsenal av produkter och ritualiserad tvätt på kvällen, har A-vitaminkräm till natten och kör AHA-produkter flera gånger i veckan. Har du problem med acne så kan du ha acneprodukter under eller satsa på dem till natten. Men då måste du verkligen akta dig för solen. Acneprodukter med AHA och/eller a-vitamin kan orsaka hudfläckar om man har riktig otur och vistas i alltför stark sol.

Alltså, jag hade en doft-dag på NK med min tvillingsjäl. Hon föll för Oud Immortal och jag för Accord Oud (båda Byredo, men det vet du säkert redan förstås), vi var väldigt förtjusta i idéen av matchande parfymer. Men, jag känner att jag behöver kolla först, vad för slags människa bär Accord Oud? Du är ju bra på sånt här och jag behöver reassurance. Snälla hjälp?

Men så fint att ni hittade varsin matchande oud! Friendship scents! Av dem två skulle jag säga att Oud Immortel är mer hardcore, mer down and dirty och Accord Oud mer elegant exotic. Eller, säg så här. Mötte jag Oud Immortel och Accord Oud i en märk gränd skulle jag bli mest rädd för Oud Immortel men jag skulle nog tycka Accord Oud var snyggare.

Tack för en fantastiskt bra blogg, jag har följt den länge nu! Jag har en fråga om parfym som jag undrar om du kan hjälpa mig med. Jag letar efter en parfym som luktar lindblom…har letat länge efter detta men aldrig hittat någon parfym som ens har lindblom(sdoft) i sig. Om den parfymen finns tror jag att det skulle vara den perfekta parfymen för mig – och så luktar det sommar!

Kommer direkt att tänka på Fresh, ännu en gång, som har en tvål som luktar så fantastiskt fint. Eau de Noho från Bond No.9 har lindblom i sig. Den luktar sommarlov. Prova Tilleul från Diptyque? Finns på NK i Stockholm vet jag. Annars får du kanske vända dig till Demeter, som ju har en doft för precis allt.

Jag läser ju din blogg Fifty Scents ofta. Det är en sak som ofta dyker upp som samtalsämne och uppslag i magasin och det är budget vs lyx-skönhetsprodukter. Jag har grävt lite i det för att jag är forskare i kemi, intresserad av hudvård och begriper
mig någorlunda hyfsat på ingredienser. Jag har ägnat en del tid åt http://thebeautybrains.com/ som oftast menar att det vi betalar för är märke och livsstil och inte mirakelprodukter. Varför betalar man (jag) då hundratals kronor för skönhetsprodukter? Om man tex tittar på innehållet i valfritt Lorealschampoo och jämför med betydligt dyrare Kerastase och Redken (kommer egentligen också från Loreal) hittar man inte stora skillnader.
Jo, av följande anledning: även om de ingående komponenterna är lika kommer de i tiotals, ibland hundratalks kvaliteter. Med kvalitet menar jag RENHET av kemikalierna (för allt vi någonsin köper, äter, andas är en blandning kemikalier och inget annat). Att jämföra två produkter enbart genom ingredienslistan är ungefär som att jämföra vin och säga att det är same same, fermenterade druvor.
Därmed inte sagt att det inte finns företag som utnyttjar konsumenter och har kopiösa marginaler på sina produkter. Och visst betalar man för livsstil och märke. Men faktiskt inte bara! Det finns billiga produkter som är svinbra och det finns dyra som är skit. Det krävs lite chansning, lite sunt förnuft, lite research för att hitta rätt./Dina
Så är det.

Etiketter None

5 kommentarer till “Frågor på det?”

 1. Karin
  on Jul 24th, 2012
  @ 4:42 pm

  Hej! Tips på doft med lindblom är min favorit Jo Malone Lime Blossom Cologne (lime blossom är engelska för just lindblom och inget annat…). Finns inte i Sverige och svår att få tag i på nätet också, lättast är att skicka bud med någon som ska utomlands. La Chasse aux Papillons från L’Artisan doftar besläktat med Jo Malones, finns på Cow. Hoppas att detta var till någon hjälp!

 2. Anna
  on Jul 25th, 2012
  @ 2:34 am

  Tack!

 3. kajsa
  on Jul 25th, 2012
  @ 10:58 pm

  Hej!
  En hårvårdsfråga, jag har rätt problematiskt hår, typ tunna hårstrån men en väldig massa av dem och allt frissar sig lätt.. Har svårt att hitta bra produkter och är för snål för att chansa på något dyrare om det skulle visa sig inte funka. Har du något bra råd? Ska man satsa på oljor/inpackningar/annat? Och vilket/vilka märken kan man lita på håller vad de lovar?
  Tacksam för svar!

 4. anna
  on Jul 31st, 2012
  @ 1:03 am

  Mitt i natten – men det går upp ett ljus.

  BB-creme, jag använde Garniers lite billigare (utan solskydd). Kändes bra, blev fint.
  Har sedan april förbryllats över att jag vid 30+ fått (få men ständiga) små finnar LÄNGS KÄKLINJEN. Dvs samma som frågeställaren, även om hen låter som att hen har det jämt.
  Nu är det sommar och jag har inte använt BB-cremen pga behöver spf. När jag läser detta inlägget kommer jag på att acnen (?) försvunnit. Kan BB-creme ORSAKA finnar? Låter det som ett relevant sammankopplande?

  Om inte miss Jazzhand har tid att svara hoppas jag att den ursprungliga frågeställaren gör det…

 5. D
  on Jul 31st, 2012
  @ 10:59 am

  Så du skulle säga att immortal är som Lisbeth Salander och accord som Raimunda (http://www.joaopessoa.pb.gov.br/portal/wp-content/uploads/2012/03/Estacine-pen%C3%A9lope-cruz-volver.jpg)? Sniffade på den senare och gillar! Testade både på hud och papper och det blev fullkomligt olika dofter. På huden var den fyllig och sofistikerad, på papper var det rom-och-cola. Men hur är det med Byredo egentligen? Är de accepterade i de fina salongerna? Har läst en del kritik, att det är ett pretentiöst märke vars pris inte motsvarar kvaliteten i flaskan. Här, till exempel: http://1000fragrances.blogspot.se/2011/01/accord-oud-and-oud-immortel-byredo-new.html

  Samma blogg recenserar Blanche och jämför med de tvåliga dofterna från Clean. Håller helt med i det fallet, ganska ointressant doft som har fått oförtjänt mycket hype.

  Men detta leder mig till följande: var går gränsen mellan en välkomponerad kvalitetsparfym och ens egna subjektiva smak?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen