Fifty Scents

En ljummen fråga

Hej! Jag undrade om du kan tipsa om en bra makeup-borttagare som är oberoende av den rengöring man använder efteråt? Sedan undrade jag om det är bra att tvätta ansiktet i ljummet eller kallt vatten?

Om jag förstår frågan rätt så letar du efter en rengörare som främst tar bort makeupen, that’s it? I så fall tycker jag att YSLs Instant makeup remover gör jobbet imponerande bra. Men min go to-rengöringsprodukt är och förblir Shiseidos Benefiance Creamy Cleanser. Dryg, effektiv, mjuk och inte ett dugg uttorkande.
Varmt vatten öppnar porerna och gör att tvättningen går lite djupare. Sägs det. Kallt vatten sägs stänga igen porerna men jag skulle säga att det handlar mer om tvättar som sker under lite längre tid, som dusch. Vid en (hyfsad) snabb ansiktstvätt skulle jag säga att ljummet vatten är det bästa, det är mjukt och snällt mot ansiktet och är även att föredra innan man går ut, om man tvättar ansiktet på morgonen, för om ansiktet “värms” av varmt vatten kan det få en chock av eventuell kyla ute och då svarar blodkärlen på det. Trist.

Etiketter None

2 kommentarer till “En ljummen fråga”

 1. carmen
  on Jul 31st, 2012
  @ 12:26 am

  mina favoriter:
  Garden of Wisdoms rengöringsolja
  MACs rengöringsolja
  Dermalogicas rengöringsolja

  ja, rengöringsolja alltså. i kombination med en tvättlapp fuktad med varmt vatten. tar bort det mest vattenfasta smink.

 2. Karin
  on Aug 2nd, 2012
  @ 9:39 pm

  Hej! Jag har en fundering så här i semestertider angående torrshampo i pulverform, har du rest med det någon gång?
  Det är ju ingen vätska så det borde väl inte vara inom ramen “100 ml”? Men samtidigt blir man ju lite nojjig!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen