Fifty Scents

På begäran – Les Cascades de Rochas

Fick en förfrågan av en läsare att recensera Les Cascades de Rochas. Rochas släpper en knippe parfymer i Sverige detta nu – Eau Sensuelle från 2009 och Eau de Rochas Fraiche, en flanker/uppdatering från 2010 av klassikern Eau de Rochas som kom redan på 70-talet men nu är tillgänglig i Sverige igen (hurra!) efter att ha varit borta från oss ett tag. Man presenterar samtidigt en ny, flickig doft som ska tilltala de yngre, damiga, eleganta och oskyldiga köparna. Man har därför valt Olivia Palermo som taleskvinna och frontperson.

Ett bra val, skulle jag säga. Palermo är självklart supersöt, sval, stilsäker och en postergirl för den nya, neokonservativa flickstilen. Tycker jag själv. Samtidigt tycker jag att hon är rät ointressant, det känns inte som om hon direkt har en personlighet som hoppar ur reklambilden och punchar en i magen.

Just därför passar hon utmärkt som personifiering av Les Cascades de Rochas Eclats d’Agrumes. Doften är en högst ordinär hybrid av frukt och blommor. Lite citrus i toppen (mandarin, för en lite mjukare topp), lite mjuka, söta frukter i mitten (ananas, mango…känner dock inte så mycket av dem, tycker mer att den doftar vinbär och hallon) och självklart vita blommor i botten. Jag skriver självklart för dels känns det som ett måste i en parfym av den svalare, damigare sorten och dels känns det typiskt för Rochas som dessutom presenterar Les Cascades som en doft “inspirerad av sommarfontänerna i Paris via Sicilien”. Allt som har med “Paris” att göra (“Paris” som i drömmen om den franska klyschan) brukar innehålla vita blommor som jasmin.

Doften är lättburen, alldeles för lätt kan jag tycka, den försvinner oerhört snabbt på huden. Ska man köpa en elegant, sval, lättburen doft från Rochas så förstår jag inte varför man väljer denna när man kan köpa Eau de Rochas. Citrus, svalka, blomster. Dock försvinner även den snabbt från huden, tyvärr, men då får man spraya på sig mer från den vackra flaskan.

Nej, Les Cascades är precis (ganska exakt faktiskt) som Olivia Palermo. Söt, sval, elegant men hyfsat tråkig och intetsägande. Köp Daisy Eau so Fresh istället.

Etiketter: , , , ,

5 kommentarer till “På begäran – Les Cascades de Rochas”

 1. Anna
  on Aug 12th, 2012
  @ 3:01 pm

  Hej! Det börjar bli dags för mig att köpa en ny parfym och jag undrar om du som den mesta och bästa doftexpert jag känner till skulle kunna komma med lite tips. Jag är rätt kräsen och har därför svårt att hitta nya favoriter, men älskar Armani Diamonds EDP och tycker rätt mycket om Chloés parfym (den i den räfflade flaskan, den där vanliga) med. Något liknande dom som du kommer att tänka på spontant? (Får gärna vara somriga varianter, flyttar till Miami om en vecka). Tackar på förhand, och tack för en superbra blogg dessutom!

 2. Hanna
  on Aug 13th, 2012
  @ 9:09 pm

  Hej fifty, tack för superb blogg som vanligt osv. Jag har en fråga! Tycker att jag har snygga ögonbryn med bra form, men att de är för tjocka och buskiga längst mot tinningarna och ner mot ögat. Hur värt är det egentligen att gå och få ögonbrynen plockade av ett proffs? Kan det bli lika bra om jag gör det själv eftersom jag är nöjd med grundformen?

 3. Julia
  on Aug 14th, 2012
  @ 12:04 pm

  Jag har mer och mer börjat acceptera det sorgliga faktum att det är omodernt att dofta som en vuxen kvinna.

 4. Dina
  on Aug 14th, 2012
  @ 8:08 pm

  En till begäran: vad TYCKER du om den nya chanel-en Coco Noir?? Inte doftat än själv, såg bara annons.

 5. Birgit
  on Aug 17th, 2012
  @ 5:44 pm

  Jag gillar verkligen Eau de Rochas, jag brukar använda Eau de Rochas body lotion och doften från den sitter nästan lika bra som från själva parfymen. Vill man den ska räcka längre kan man ju grunda med lotion och sen spraya lite också 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen