Fifty Scents

Täckning

Vi bör ju tala om Giorgio Armani Cosmetics någon gång så vi kan lika gärna göra det nu.

Det finns några märken vars produkter är generellt pålitligare än andras. Estée Lauder är ett, tycker jag. Foundation håller hög kvalitet, skuggorna har bra färgpigment och flera av parfymerna håller hög klass. MAC är ett annat, med prisvärda ögonskuggor, rouge och puder. Bra specialprodukter som deras Fluidline som jag använder ofta och imponeras varje gång.

Sen finns Giorgio Armani Cosmetics. Jag har inte provat igenom hela utbudet, det ska sägas, men alla nyckelprodukter och jag har hittills inte testat en enda produkt som jag blivit missnöjd med. Tvärtom, Armani Cosmetics är ett fall av “believe the hype“, alltså. Ögonskuggorna tillhör favoriterna, särskilt de som köps i kvartetter, de är så finstämt komponerade, de gör det lätt för användaren (mig) att mixa och blanda och använda flera på en gång. De sitter. Oh, som de sitter.

Lip wax är en annan höjdare. Ett silkigt lip balm som ger en fin stain, som om man ätit isglass eller tomteklubba. Läppstiften i övrigt är himmelriket för ett par läppar. Klara, fina färger och en formula som sitter (verkligen sitter) utan att smaka minsta läskiga syntet.

Men trots dessa goda nyheter är det Armanis foundations som gjort ett namn för sig. Det är galet att Luminous Silk Foundation kom för tio år sedan. En grej med foundations är ju att de utvecklas så mycket och så snabbt, de blir bättre och bättre varje gång känns det som. Men det har gått snabbt, för tio år sedan var foundations i regel inte alls lika tiptop som de är idag. Det fanns flera bra naturligtvis, men Luminous Silk stod verkligen ut när den kom.

Nu går jag lite händelserna i förväg för det är egentligen två veckor kvar men den 1 september kommer uppföljaren Maestro. Det är en rinnig liten foundation som kommer i en flaska med pimpiett. Man tar en droppe på finger eller pensel och stryker ut i ansiktet. Kan tyckas eller kännas omständigt men när man använder den förstår man att det är så det måste vara. Att den ska bestå av en specialblandning av fem olika oljor tar jag, som alltid, med en nypa salt. Men att det finns lite fillersliknande material i den tror jag på. Foundationen (som i konsistens mer liknar en lotion) lägger sig fint i små veck och vrån och huden blir – faktiskt – lite jämnare. Tänker mig att detta är en topprodukt för någon med till exempel ärr eller små gropar i huden. Väntar med spänning på recensioner av detta.
Lystern är också värd att kommentera och det transparanta i produkten. Här fattar man ännu mer varför den är så tunn, den lägger sig som ett halvtransparant lager.

Maestro är där uppe på listan tillsammans med Estée Lauders Doble Wear, Chanels och Clarins hudvårdande underlagskrämer och DiorShow. Utan tvekan.

Maestro från Giorgio Armani Cosmetics finns på NK från 1 september. Kostar 545 kr.

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer till “Täckning”

 1. Emelie
  on Aug 18th, 2012
  @ 8:17 pm

  Hej! På tal om macs fluidline, HUR använder man den!? Om inte jag är helt borta är väl det deras eyeliner i en liten glasburk? Jag känner att när jag bara tar upp lite på eyelinerpenseln blir det konstigt att måla med, den är liksom i FÖR fast form, så jag måste alltid blöta eyelinerpenseln innan men tycker fortfarande inte resultatet blir optimalt och jag vet mest inte vad jag ska göra överhuvudtaget.

 2. A
  on Aug 19th, 2012
  @ 9:41 pm

  Åh. Man blir sugen. Men jag har säkert fel fejs som vanligt. Du, om du orkar: Om man vill ha en precis sån foundation men är bleeek (ok snart i alla fall) och drar åt rosa… var hittar man sin dröm-foundation…? Jag törs inte tro att Armani-flarran kommer i min ton. Det gör dom bästa ALDRIG 🙂

 3. anna
  on Aug 20th, 2012
  @ 10:27 am

  Det här hör egentligen inte alls till inlägget men jag har en fråga angående parfym. Jag ska ut och resa i ca ett halvår i Asien och Australien och vill såklart ha en parfym med mig. Eftersom det kommer vara konstant sommar vill jag ha en doft som passar men som inte är sådär alldeles supersliskig. Den ska absolut vara åt den fräschare hållet men samtidigt lite flirtig och blommig. Har du något förslag och hur stor bör flaskan vara?
  Tack!

 4. Caroline Hainer
  on Aug 20th, 2012
  @ 1:32 pm

  Säg inte det. Jag är ju själv rätt blek…

  http://www.volante.se/wp-content/uploads/2012/06/liten_9622-682×1024.jpg

  …går i regel alltid på ljusaste nyansen. Eftersom just Maestro är så tunn (!) så blir inte färgskillnaden lika stor dvs större chans för dig/oss bleka att den funkar.

 5. Sandra
  on Aug 20th, 2012
  @ 1:56 pm

  Åh, vad spännande. Älskar idén med pimpietten! Och jag som precis behöver en ny foundation… Är samtidigt lite i valet och kvalet om jag kanske ska slå till på YSL’s Le Taint Touche Eclat foundation, men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den. Har du provat den?

 6. A
  on Aug 21st, 2012
  @ 11:24 pm

  Oh då ska jag nosa rätt på den och testa sen. Tack för svaret! <3

 7. Sasha Öhman
  on Jul 21st, 2014
  @ 1:09 pm

  hej på dig!
  Vet att detta är ett äldre inlägg men hoppas du svarar ändå!
  Jag köpte för ca 2 v sen Armani maestro foundation och was blown away!
  Bättre foundation vae d lääääänge sedan jag prövade/köpt!
  imponeradsv hur bra den var beställde jag Armani Loose powder Porcelin nr 2.
  Blev imponerad av den oxå,men d ärsåvarmt just nu såjag har bara provar produkterna EN gång,jag väntar tills 25-28 graderna lagt sig.
  Nu till min fråga,som den lite impulsiva människajag är. såbeställde jag
  efter pudret armani maestro primer,fortf i chock över hur bra foundationen var/är .
  min fråga är,vad tyckerdo om primern?Jag blev grymtbesviken,den är ju inte billig,men d spelar ingen roll bara produkterna är bra!
  Jagsatte lite på handen å blev förskräckt,samma silkiga oljiga konsistens som
  Smashboxs primers somjag hatar(har torrhy/inte super torr dock).
  Hur tycker du den går ihop med maestro foundation?
  jag blev så besviken såjhar ärligt inte velar pröva den i anskitet!
  Vill inte bli mer besviken!!
  Vore OERHÖRT tacksam för ett svar på dennalååångakommentar:)!!!!
  Mvh Sasha Öhman
  Ps,hur tycker du loose powderet passar med maestro foundationen,jag tyckte mkt bra,förresten tycker du d behövs nån concealer jag tycker nästan manklararsig utan,

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen