Fifty Scents

Res med mig!

Jag ska ut och resa i ca ett halvår i Asien och Australien och vill såklart ha en parfym med mig. Eftersom det kommer vara konstant sommar vill jag ha en doft som passar men som inte är sådär alldeles supersliskig. Den ska absolut vara åt den fräschare hållet men samtidigt lite flirtig och blommig. Har du något förslag och hur stor bör flaskan vara?

 

Vi börjar med det praktiska: hur mycket och hur ofta använder du parfym? Säger vi “in moderation” och “dagligen” så duger en vanlig travel size på 20ml bra. Innan vi går in på valen här så skulle jag kanske också föreslå en parfymolja eller en lotion. Oljan är koncentrerad vilket betyder att du behöver mycket mindre (här är ett tips), lotionen är större och väger mer men då får du också hudvård på köpet vilket kan vara en skön lyx om man ska kuska runt i flera månader.
Annars tänker jag spontant på Chanels Eau Fraiche, en grönblommig, klassisk doft som finns i resestorlek och säljs i hylsa tillsammans med två refills. Eller Daisy, en glad och blommig rackare som säkert är roligt resesällskap.
Den snyggaste reseparfymförpackningen kommer från Byredo men kostar ungefär som halva Australien-biljetten. Det helt enkelt bländande snygga resefodralet i läder (!) kostar över tusen kronor, parfymerna säljs separat. Å andra sidan så är parfymerna så fint koncentrerade att de håller länge. Green borde passa fint i sommarväder, eller kanske Blanche, om det är supervarmt och du vill känna dig lite nytvättad ändå?
Eller så köper du bara en resespray och fyller den med din favoritparfym. Finns online och i de flesta större varuhus och kostar runt hundringen.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer till “Res med mig!”

 1. Julia
  on Aug 22nd, 2012
  @ 3:37 am

  Bra resetips! Jag lägger till Bvlgari Mon Jasmin Noir l’eau Exquise som har bevarat den diskreta fruktigheten från Mon Jasmin Noir men där jasminen är betydligt friskare och toppnoterna är klara som kristall. På tal om kristall, Chanel Cristalle Eau Verte är också charmig på liknande sätt.

 2. JS
  on Aug 22nd, 2012
  @ 8:15 pm

  Om du är på lite slöshumör skulle jag rekommendera Paradise Lost av Keiko Mecheri, tror den finns på NK också. Ultimat sommardoft och precis som namnet lite suggestiv och dreamy. http://www.luckyscent.com/shop/section/1/item/16454/brand/Keiko_Mecheri/Paradise_Lost.html

 3. Anna
  on Aug 29th, 2012
  @ 4:56 pm

  Tack för hjälpen! Jag slog till på en Daisy!

 4. Caroline Hainer
  on Aug 29th, 2012
  @ 5:38 pm

  Åh, men den kommer funka bra i värme och sol! Lycka till på resan – bon voyage! PS. I Asien kan du ju kolla in Shu Uemura som inte finns i Sverige ännu (bara hår). deras ögonfransböjare är en klassiker, jag gillar också badsalten.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen