Fifty Scents

Questioning me?

Det är så galet snyggt med mörk-blod-röda-lila läppar! Mac är ett bra märke, tips på ett mörkt läppstift?

Från just MAC? Riveting Rose eller Rebel (mer åt rosa). Annars har Armani det kanske snyggaste läppstiftet i grenren: no 408 som kommer i höst. Chanel har Déterminée 108, mer åt det lila.

Hej! På tal om Macs fluidline, HUR använder man den!? Om inte jag är helt borta är väl det deras eyeliner i en liten glasburk? Jag känner att när jag bara tar upp lite på eyelinerpenseln blir det konstigt att måla med, den är liksom i FÖR fast form, så jag måste alltid blöta eyelinerpenseln innan men tycker fortfarande inte resultatet blir optimalt och jag vet mest inte vad jag ska göra överhuvudtaget.

Då är den kanske inte för dig. Det är en eyeliner i gelform, och allt som inte är eyeliner i flytande form är torrare och mer svårarbetat. Jag föredrar dock eyeliner i gel- eller kakform, för man kan göra roligare saker med den. En penna eller en liner är bra för att den är enkel och smidig, man kan få till en rak linje hyfsat enkelt med lite övning. En liner i gelform som kräver pensel är mer av en utmaning, detta skriver jag under på, men man kan tweeka den mer, intensifiera där man vill (kanske ytterst i ögonvrån) och smalna, göra mer diskret kanske mitt över iris. Jag använder en jätteliten pensel som jag doppar ett par gånger och sedan målar lite med i locket för att se att färgen sitter okej, att den inte klumpar sig. Sen börjar jag måla mitt över ögat och drar utåt. Man brukar snacka om att man kan göra prickar längs fransraden som man sedan liksom “binder ihop”, att det ska göra det hela enklare men jag tycker att det låter synnerligen omständigt. Vill du ha penselns fördelar men slippa det du upplever som “torrt” och jobbigt med geleyeliner så rekommenderar jag eyeliner i kakform. FACE Stockholm har bra sådana. De funkar som vattenfärg, mer eller mindre. Blöt penseln ordentligt och måla.

Vilken är din favoritparfym?

I den mån jag kan välja bara en så säger jag Shalimar. Föga ovanligt, det sägs vara den vanligaste parfymen som män köper till kvinnor i present (Chanel No. 5 sägs vara den mest sålda över huvud taget).

 

Etiketter None

3 kommentarer till “Questioning me?”

 1. Ebba
  on Aug 28th, 2012
  @ 1:15 pm

  Då passar jag på att slänga in en ny fråga! Den handlar om rouge. Jag har brunt hår, grönblåaktiga ögon och ljus hy som drar lite åt gul mer än rosa; Vad tror du om nyans på rouge till mig?? Tips på märke? Vill inte inte ha något med massa glitter/skimmer. Min kille ska till N.Y. snart, så möjligheten finns att haffa något där också 🙂
  Btw så vill jag tacka för bb-cream inlägget, bestämde mig för att testa Garniers variant och är mycket nöjd! Och tack för en mycket bra blogg i övrigt!

 2. Bodil
  on Aug 28th, 2012
  @ 5:10 pm

  Hej, jag ska för första gången i mitt liv investera i en parfym, och är helt vilsen. Vill gärna ha en litet dyrare (700-1000) och av bra kvalitet, jag ser detta som sagt som en investering. Vill ha en parfym som jag kan trivas med länge och göra till min signaturdoft. Jag söker en fräsh, lätt doft, gärna med inslag av ingefära, gräs, citrus, liljor eller hyacint (men får ej vara för blommig eller söt/flickig), och det gör ingenting om den doftar lite manligt (är en tomboy ut i fingertopparna), den får gärna ha ngt speciellt som överraskar. Förstår du vart jag vill komma? Har du några tips? Väldigt tacksam för svar!!

 3. Rebecca
  on Sep 11th, 2012
  @ 4:31 pm

  Hej! Tack för en superblogg! Jag skulle behöva din hjälp och vore enormt tacksam för lite vägledning i parfymdjungeln. Det är nämligen så att min nuvarande parfym är på upphällningen, vilket innebär att det är dags att skaffa en ny! Jag har nu haft Victor & Rolfs Flowerbomb och har verkligen älskat den. Rent historiskt har jag gillar de här söta fruktiga dofterna från escada bl.a. Men jag känner att jag har blivit mer vuxen (23 år) nu och har verkligen tyckt att flowerbomb har varit super! Jag letar efter någon liknande, någon som är söt men ändå lite kryddig. Har letat som en galning och kan säga att jag inte gillar de orientaliska dofterna. Testade Thierry Mugliers Alien idag, intressant doft, men den basnoterna är för “tantiga” för mig, haha! Missförsåt mig rätt! Jag vill inte lukta som en fjortis, men jag är inte mogen nog för en maffig parfym som Opium eller Angel. Testade också Guerlains L’Instant edt, och den är nära, men inte riktigt en home run. Vad tror du, har du några tips? MVH Rebecca

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen