Fifty Scents

Index: Clarins

Nyckelord: kroppsvård, naturliga ingredienser, helylle
Stjärnprodukt: HydraQuench moisturizer, Beauty Flash Balm
Tips: Skin Illusions foundation

Clarins är superfranskt och har en pålitlig, trygg, image som riktar sig till en mogen kund (många anti-age-produkter i sortimentet). Förutom den trygga apoteksliknande inriktningen är Clarins produkter tungt baserade på “naturliga ingredienser” som plant-extrakt och havsalger. Jag tillhör skeptiker-sidan av debatten, den som inte nödvändigtvis tror att en produkt blir bättre för att den har ingredienser som vuxit i marken eller fångats upp ur havet, men jag vet att många naturliga ingredienser är bra för hudbesvär som irritation och kan vara rika på antioxidanter. Och Clarins styrka är definitivt kroppsvård. Deras handkräm, fotkräm och kroppslotion är mycket bra. Snälla, sköna och behagligt vårdande. Man kan nästan kalla dem “ömma”.
De har också överraskande bra makeup, deras (mineral)puder är drygt och täckande och texturen är perfekt, deras ögonskuggor sitter bra och rouge har imponerande pigment. De har också en väldigt bra concealer, och en utmärkt foundation, Skin Illusion, som drar fördelar av märkets kunskaper inom hudvård. Det är en mjuk, len underlagskräm som verkligen jämnar ut huden och ger medium täckning. Jag tycker inte att Skin Illusion fått den cred och uppmärksamhet den förtjänar, men så är ju Clarins, som sagt, mer inriktat på en trygg och trevlig image, inget som står ut, mer som ett kvartersapotek som funnits där i all evighet. Och Clarins har funnits sedan 1954.
De är också bra på solskyddskrämer och brun-utan-sol-produkter vilket också passar bra in med tanke på att de ju är bra på det här med kropp.

Etiketter None

3 kommentarer till “Index: Clarins”

 1. L
  on Sep 4th, 2012
  @ 2:53 pm

  Aha, här är alltså nya Index-grejen?
  Jag gillar´t! Ska bli spännande att följa.
  Du nämnde dock inte Beauty Flash Balm:en, som är en sån där klassiker som jag inte vet om man ska vara skeptisk inför el ej..

  Kan man önska på framtida Index? Isf hoppas jag på Kiehls, Biotherm, Bodyshop, Vichy, MAC, Emma S och… hm, Make Up Store kanske?

 2. cia
  on Sep 6th, 2012
  @ 8:32 pm

  Tack för ett mycket bra och objektivt inlägg! har nyligen funnit din blogg och tycker den är perfekt när man vill få lite pelj på det senaste inom makeup
  keep it up!

 3. Caroline Hainer
  on Sep 8th, 2012
  @ 1:37 pm

  Beauty Flash Balm åker givetvis upp på listan också. Självklart. Tack för påminnelsen.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen