Fifty Scents

Frågelådan

Då passar jag på att slänga in en ny fråga! Den handlar om rouge. Jag har brunt hår, grönblåaktiga ögon och ljus hy som drar lite åt gul mer än rosa; Vad tror du om nyans på rouge till mig?? Tips på märke?  Vill inte inte ha något med massa glitter/skimmer. Min kille ska till N.Y. snart, så möjligheten finns att haffa något där också 🙂
Btw så vill jag tacka för bb-cream inlägget, bestämde mig för att testa Garniers variant och är mycket nöjd! Och tack för en mycket bra blogg i övrigt!

Aj, jag ber om ursäkt om mitt svar kommer lite sent här. Kanske har killen redan hunnit åka till NY, men å andra sidan bör du nog prova i butik för att få till det rätt. Respekt för att du vägrar glitter och skimmer! Jag skulle säga att du kan ha rouge som drar åt varm persika eller åt kall rosa, lite beroende på vilka färger du använder i övrigt, till exempel på läpparna. Du kan antingen köpa en “bakad” rouge i puderform och lägga på med en fin, mjuk (gärna tjock) pensel, eller så slår du till på en krämrouge. Fördelar med krämrouge: lättapplicerad med fingrar (eller borste, för all del), “mjukt” intryck, ger viss “tredimensionell”, lätt glansig effekt eftersom den är lite reflekterande. Där rekommenderar jag MAC (rimligt pris) eller YSL, Clinique eller Laura Mericer (dyra). Eller, om killen fortfarande har chans att handla – prova Tarte Cheek Stain, kanske i True Love eller Loving? Alternativt NARS Orgasm som sägs “passa alla”. Se till att han tar den som inte har skimmer i sig bara!

Hej fifty, tack för superb blogg som vanligt osv. Jag har en fråga! Tycker att jag har snygga ögonbryn med bra form, men att de är för tjocka och buskiga längst mot tinningarna och ner mot ögat. Hur värt är det egentligen att gå och få ögonbrynen plockade av ett proffs? Kan det bli lika bra om jag gör det själv eftersom jag är nöjd med grundformen?

Ganska så värt, skulle jag säga. Man kan lätt bli lite överfokuserad när man plockar själv och liksom bara se ett bryn i taget istället för att ta ett steg tillbaka och se att balansen är rätt. Det vanskliga är att hitta någon som är bra på att plocka bara, fråga runt i bekantskapskretsen efter rekommendationer?

Orelaterad fråga: funkar antioljesprayer/mists? såna som ska på sist. Jag skulle gärna ha mindre flöt i ansiktet, primern gör sitt, men den fixar ju inte hela vägern (och ja, balabla blottingpapper, men de plockar ju med sig halva underlaget, så kunde jag använda dem mer sällan vore det toppen).

Satsa på bra anti-shine-produkter som inte är spray/mist utan underlagskrämer istället. Du nämner primer, de är bra. Var försiktig med silikonerna bara om du har tendens att få akne, och hoppa inte över fukten. Prova till exempel Paula’s Choice Shine-Stopper eller Anti-Shine Moisturizer från Recipe for Men så får du fukt på samma gång. Och börja också jobba lite på att få mindre oljig hy, om det är det du lider av. Till exempel med lermasker och produkter med salicylsyra och kanske reglerande a-vitamin.

Nu måste jag fråga en viktig sak. Jag köpte en parfym på tradera och tyckte att den och köparen ju såååg så bra och äkta ut (nu säger jag inte att parfymen inte är äkta). Parfymen det rör sig om är Prada Candy. Flaskan ser ut som den ska men doften… jag tycker inte att den doftar så mycket! I vanliga fall tycker jag Candy sitter så länge på mig men i det här fallet tycker jag den doftar rätt lite tyvärr. Dessutom fattas det ett litet klistermärke i botten på flaskan, alltså ett sånt transparent med text och siffror som alltid brukar finnas på flaskans undersida, på botten. Säljaren har bara goda omdömen hittills men jag är ändå misstänksam. Dessutom har säljaren auktionerat ut flera likadana parfymer under senaste året. Misstänksamt! Väl? Hur tänker du kring det här? Tror du att parfymen jag köpt är en kopia eller iallafall utspädd? Ska inte köpa parfymer på tradera mer :/ Jättetacksam för svar.

Det där är en knepig grej, tycker jag. Med kläder och andra varor är det lättare att se om det är äkta vara eller en kopia. Det kan mycket väl vara en äkta parfym men en som inte hållit måttet, hamnat i andrahandssorteringen och därmed under radarn och ut på Tradera. Jag är inte principiellt emot att köpa parfym på Tradera men man måste alltid överväga priset mot den eventuella chansningen. Ja, jag fattar att det inte är mycket till tröst. Kanske kan du kontakta säljaren och som artigast fråga var parfymen kommer ifrån? Jag i min tur kan lova dig att fråga ett par parfymdistributörer hur de brukar tackla sånt här.

Etiketter None

7 kommentarer till “Frågelådan”

 1. Nathalie
  on Sep 13th, 2012
  @ 10:57 am

  Tack tack för svar! Har hört av mig till säljaren med ett vänligt men frågvist mejl. Får se om jag får något svar. Om det är någon form av kopia eller utspädd form av parfym så behåller jag den nog ändå eftersom den faktiskt doftar gott. Men jag kommer vara försiktig med parfymer på tradera i fortsättningen!
  Undrar bara, ska det, eller brukar det alltid vara ett litet transparent klistermärke i botten av parfymflaskor? Ett sånt med siffror/kod på? Har tittat på varenda flaska i hushållet och alla har lapp – förutom då min nya parfym. Well well, det får vara som det är i guess.
  kram!

 2. Agnes
  on Sep 13th, 2012
  @ 11:07 am

  Till dig som har problem med oljig hy: Jag har haft samma problem länge och testat lite olika varianter med mattande krämer och primers och puder och säkert nåt mer. Sen hittade jag en ny hudterapeut och hon sa direkt att min oljiga hy var ett tillstånd som skulle gå över om huden bara fick rätt fuktbalans (är yttorr och blank/oljig). Hon menade på att jag inte skulle köpa mattande produkter utan byta till en bättre fuktkräm istället. Om jag under tiden huden regleras vill matta så skulle jag använda nåt puderfoundation från id eller jane iredale var hennes tips. Dock har jag inte ens brytt mig om att skaffa något sådant då huden undan för undan blivit mindre blank och oljig sen jag bytte ansiktskräm. Säger inte att det är samma för dig men det kan ju vara värt att ha i åtanke att huden kanske behöver mer fukt/näring.

 3. T-Anna
  on Sep 14th, 2012
  @ 7:05 am

  agnes – jag uppskattar verkligen tanken, ta det inte fel men jag blir bara arg. Jag är så satans trött på liknande tjat. Min hud är inte din. Min hud är fettig. Min mammas hud är fettig. Min mosters och mina kusiners hud är fettig. SÅ ÄR DET. Jag har en helt okej fuktkräm, har inget yttorhet, skulle knappt behöva någon alls om det inte var för bezyol peroxiden jag har mot acne, och jag har haft fettig hud sen jag var elva. Punkt.

  Caroline – ok tack (och förlåt för alla konstiga typos), då vet jag iallafall att jag inte ska slösa pengar på mists! Tyvärr kan jag inte använda salicylsyra pga använder 2.5% benzyol peroxide mot acne (har turligt nog inga som helst problem med silikoner). Det fungerar helt fantastiskt bra, men bara om jag använder 2 ggr om dagen, och när jag försökt kombinera har det blivit utslag och fnasigt. Men ska kanske prova lermasker då. Hemma eller på salong? Om hemma, tips på något man kan få tag på i USA? (västkusten)

 4. Agnes
  on Sep 14th, 2012
  @ 11:27 am

  T-anna: Jag ber om ursäkt att min kommentar träffade fel! Som jag också skrev så förutsätter jag inte alls att din och min hud är samma. Jag hoppas du hittar något som gör att du får de resultat du vill ha! Insåg även efter att jag postat kommentaren att den blev delvis lik de svar Caroline redan gett, läste lite för snabbt där.

 5. A
  on Sep 16th, 2012
  @ 3:26 pm

  Måste bara skriva en kommentar till Agnes: Du var rakt igenom trevlig och det var jättebra tips från dig. Väldigt många med fettig hy skulle verkligen behöva se över sin hudvård, just för att fett ofta är ett symtom på torrhet. Att Anna-T redan vet exakt allt om sin hy betyder inte att alla andra gör det. tack Agnes för din fina kommentar som helt uppenbart var vänlig. Och till Anna-T: Vet inte varför du överreagerade så mycket men jag hoppas att du kan hålla en trevlig ton framöver. Det enda oförskämda i den här tråden är ditt utbrott. “Ta det inte fel men…”… blir trött. Kram alla, och var snälla mot varandra.

 6. t-anna
  on Sep 19th, 2012
  @ 11:11 pm

  A: Men å, skit i det då. Det är klart man blir lack när man frågar Caroline ngt, får ett bra sva, och sen någon annan klampar in och bekäftig (verkade det då) tror sig veta hur det funkar. “jag hoppas att du kan hålla en trevlig ton framöver.” – är du mod eller polisar du bara internet på kul?

  Agnes: Ingen fara, men jag har hör samma sak tretusen gånger, man blir lite trött då. Jag är glad att du hittat något som funkar för dig, det gör det inte för mig.

 7. A
  on Sep 21st, 2012
  @ 9:06 pm

  Nej det är inte klart man blir lack och oförskämd för att ngn av misstag försöker ge en ett vänligt råd. Nästa gång du ställer en fråga kanske du kan skriva : ps. har fått tretusen kommentarer om mitt fettiga fejs så jag vill inte ha fler förslag om det. så vet alla att de inte ska försöka vara vänliga mot just dig. trevlig helg!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen