Fifty Scents

En fråga om eko

Jag vill gärna vara så eko som möjligt i mitt liv. Och det gäller även hudvård. Men, jag hittar inget som funkar på min hy. Är 30 med härlig hormonell acne på kinder å käklinje, ibland knappt synlig, ibland i form av blemmor större än jag vill erkänna. Har testat runt en del, nu senast hyllade suki, men är inte nöjd. Finns det ekomärken som funkar mot problemhy? Ska helst inte torka ut hela fejjan, vilket många tycks göra då de riktar sig mot ung hy, och det har jag tydligen inte längre.

Jag är ledsen att behöva göra dig besviken. Jag tror inte att du hittar effektiva anti-acne-produkter som också är eko. Men jag kan ha fel såklart, någon läsare får gärna rätta mig. Men för att komma tillrätta med de problem du beskriver, som verkar vara vuxenacne, eventuellt yttorr hud (detta baserat på att du har acne vid käken, det är vanligt att yttorr hud liksom manifestera sig där, och att du eventuellt tidigare använt produkter som verkat uttorkande).
Det ska sägas direkt att eko inte är mitt expertområde på något sätt, men i kamp mot acne brukar man i ekoprodukter ofta använda sig att till exempel citrus i produkterna, och de enzymerna är väldigt starka. De peelar, förvisso, men kan göra det väldigt kraftigt, så pass att huden blir uttorkad. En acnehy behöver sebum(fett)reglerande produkter (som a-vitamin och salicylsyra). Kanske kan du göra en slags kombination, använd ekologiska produkter du är nöjd med i fråga om till exempel rengöring (använd en mild, mjölkliknande rengöringslotion helst, skulle jag gissa) och hårvård och gå på effektiva, kemiska produkter för att få bukt med dina hudproblem så kan du försöka att smyga in mer ekovänliga produkter framöver i din ansiktsvård och se om huden fortfarande håller sig i schack?

Etiketter None

7 kommentarer till “En fråga om eko”

 1. Birgit
  on Sep 18th, 2012
  @ 7:44 pm

  Hej,

  jag har hört mycket bra om Paula Begouns anti-acne produkter. Jag har inte acne så jag använder hennes produkter som passar mig som är lite äldre hennes Resist anti-aging serie.

  På hennes sida kan man köpa prover på alla produkter så köp några prover och testa vet jag. http://www.paulaschoice-eu.com/shop/skin-care/clear Jag är jättenöjd med mina produkter och har använt dom i flera år nu.

 2. Birgit
  on Sep 18th, 2012
  @ 7:47 pm

  Ops glömde säga att jag även använder mig av Beautipedia när jag ska köpa smink eller rengöringsprodukter. Cosmetics cop Paula Begoun testar massor med produkter så oftast finns det en review av den produkt jag funderar på att köpa. http://www.beautypedia.com/AdvancedSearch.aspx Hon har även listor med bästa köp i olika kategorier.

 3. Christine
  on Sep 19th, 2012
  @ 8:37 pm

  Hej!
  Kan tipsa om att använda ekologisk honung som ansiktstvätt. Super-eko. Hade ofta lite problem med dålig hy men har nu börjat använda honung, därefter en toner gjord på hälften äppelcidervinäger hälften grönt te plus eteriska oljor. Sedan Dr Hauschkas ansiktsolja. Hyn är jätteglad och finare än någonsin och det är också billigare om än lite fixigt. Viktigt är också att ha en helhetsapproach när man vill bli av med acne, dvs undvika mjölkprodukter och annan mat som är dålig för hyn och äta mer råa grönsaker. Googla/youtubea om du vill ha mer info

 4. Anna
  on Sep 19th, 2012
  @ 10:10 pm

  Jag vill tipsa om Dermanord och Q for skin som är bra eko-märken. Dermanords aha & jojobascrub är milt peelande och anpassad för acnehy. dermanord har också bra ansiktskrämer överlag. Just nu använder jag
  Q for skins produkter i min rengöringsrutin. Deras cleanser 2 in 1 med mjölksyra är nog den mest effektiva rengörinsgel jag någonsin provat och suppressing 3 in 1 är ett ansiktsvatten som ska balansera talgproduktionen. Lycka till!

 5. Mette Picaut
  on Sep 26th, 2012
  @ 8:51 pm

  Hej Caroline!
  Du får hemskt gärna hälsa din läsare med acne -med yttorrhet att hon kan maila mig direkt
  om hon vill. Så skall jag försöka ordna lite prover åt henne..Jag får väldigt ofta tackmail ifrån människor med hudproblem. Och särskilt med det specifika problemet. Jag tycker att hon skall vara väldigt snäll mot sin hud, inte peela, använda en massa starka saker osv utan läkande havtorn och balanserande hudvård. Det kommer huden att uppskatta:-))
  Jag heter Mette Picaut och har grundat en lyxigare, svenskproducerad eko serie; M Picaut Swedish Skincare. Ha det så gott! Och som sagt, hör gärna av dig. Jag blir väldigt glad om jag kan hjälpa till.

  Kram Mette
  info@mettepicaut.se

 6. Emma
  on Sep 30th, 2012
  @ 11:06 am

  Hej! Jag hade värsta problemen med vuxenacne + svintorr hur förut. Av en slump fick jag prova Weledas mandelprodukter, bl. a ren mandelolja för sminkborttagning + någon slags vanlig dagcreme eller vad det nu var. I vilket fall som helst så fungerade det faktiskt fint. Jag slutade vara torr och majoriteten av finnarna försvann. Så det kan ju kanske vara ett tips. Dessutom var det inte löjligt dyrt, tror produkterna ligger kring 150 styck ungefär.

 7. Reb
  on Nov 1st, 2012
  @ 9:34 pm

  Det här är ju väldigt sent ute, men kan aldrig skada att dela med sig… Jag är 25, har haft uttorkad/känslig hy med “torr-akne” på kinderna de senaste åren. Alltså ingen oljig fet aknehy, utan torra “korn” överallt under huden som ibland blir inflamerade.
  Produkter som hjälper mig: Paula B’s 2% BHA kräm, LUSH’ Grease Lightning (den enda anti-akne-punktbehandlingen som inte torkar ut min hy ytterligare samt är typ eko) och Dermalogicas Gentle exfoliating cream. Ej eko, men fungerar.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen