Fifty Scents

Index: Biotherm

Nyckelord: mineraler, plankton, ingredienser “från havet”,
Stjärnprodukt:
Aquasource (fuktkräm)
Tips:
rengöringsprodukter, i synnerhet rengöringsmjölk

Alla stora märken känner till vikten av profilering genom storytelling och Biotherm är inget undantag. Företaget skapades 1952 av en fransk biolog som, enligt sagan, upptäckte egenskaper hos havsmineraler i de franska källvattnen som kunde överföras till vår hud. Mineraler och andra element i havet är fortfarande Biotherms stora grej, de har till och med vågor i sin logo för att poängtera detta. Den speciella ingrediensen som biologen hittade (vitreoscilla ferment) har sedan dess förädlats och fler ingredienser och produkter har tagits fram.Det är alltså ett högteknologiskt märke detta, inte organiskt, vatten-imagen till trots.

Biotherms egna forskare lägger fram det ena beviset efter det andra för att deras supermineral faktiskt kan förbättra vår huds egen cellproduktion (och därmed funkar som anti-age) men det gör också å andra sidan alla större företag med tillgång till egna forskare och lab. Biotherm ägs av L’Oréal som har den största forskarstaben av alla skönhetsgiganterna på spelplanen. Ni gör vad ni vill med den informationen.

Produkterna då? Deras solskydd är behagligt parfymerade och har generellt bra formula, känns sköna på huden och så vidare. Detsamma gäller rengöringsprodukterna för ansiktet, i synnerhet rengöringslotion, som är milda men effektiva. Produktserien för män är snygg och minimalistisk och kan därför vara en bra inkörsport för de som behöver börja tänka på groomingen.


Etiketter None

3 kommentarer till “Index: Biotherm”

 1. L
  on Sep 19th, 2012
  @ 12:03 pm

  Hej kära fiddy

  Upptäckte som många andra BB Cream:en i somras (Estée Lauder)
  Ska man fortsätta använda den på vintern?
  Jag använder inte foundation om dagarna, så jag tyckte det var så smidigt och härligt att känna sig ”sminkad”/jämna ut hudtonen på ett lätt sätt genom att smörja in sig och slippa använda svampar/penslar.
  Har du några bra vinter-alternativ, el ska man fortsätta med den?

 2. Lotta
  on Sep 20th, 2012
  @ 7:18 am

  Biotherm har den bästa deon, Deo Pure, icke att förglömma.

 3. E
  on Sep 22nd, 2012
  @ 5:12 pm

  BB Cream! Herreud! Sedan en jobbig mix av många antibiotikum har jag fått acneärr och trodde inte att BB Cream skulle klara att täcka dessa, fel hade jag och jag ÄLSKAR cremen, då jag annars får torrt utseende av allt annat. Men vad är det för fel på färgerna?! Samtliga Light-färger skriker brunt mot min vita hals. Dessutom verkar ungefär alla, nu senast Lumenes, vara rosa. Har du tips på riktigt ljus creme med gula eller neutrala undertoner?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen