Fifty Scents

Florabotanica!

Flaskan är rätt hiskligt ful, Kristen Stewart passar inte riktigt in på doften tycker jag men annars ger jag nya Florabotanica från Balenciaga två tummar upp!

Förra doften, Balenciaga Paris, är en utsökt, diskret elegant och ytterst snygg violdoft. Lite grön, lite sval, väldigt mycket viol. Den tillhör en av mina absoluta favoriter. Att använda en chillaxad Charlotte Gainsbourg som posterflicka, vid en lummig innegårdsfontän, var ett genidrag.

Med Kristen Stewart som fröken Florabotanica har man givetvis en helt annan approach. Yngre, klatchigare, färgstarkare. Så blir doften därefter också. Den doftar ganska mycket som precis allt denna poster vill förmedla: modernt, lite vågat, sprudlande, blommigt “med en edge”. Men vad gör Kristin Stewart med i bild? För mig är hon lite för konventionell för den här doften, även om jag vet att hon är ett Balenciaga-fan. Hade kunnat tänka mig Rachel Evans Wood istället, fast nu är ju hon uppbunden av Gucci förstås. Men hon spelar ändå i en lite annan attityd-liga men har samtidigt något ungt och skört över sig.

Nå. Med det inte sagt att Florabotanica är en ung och sexig doft för det är den inte. Som oftast när man ska marknadsföra sig mot yngre så fruktar man och blommar till doften, och så även här. Detta är en blommig doft. Jag repeterar: en ytterst blommig doft. Mest vita blommor som jasmin och liljekonvalj, men också rosa som ros och nejlika. Man har också valt att behålla en massa gröna, bångstyriga blad i buketten vilket ändå också är glädjande för det gör den långt ifrån söt utan bara härligt grönskande.Okej, för att tala klarspråk då: mindre tant och mer dyrt schampo från en trendig, fullbokad hårsalong någonstans på Södermalm.

Skulle säga att Balenciaga Florabotanica är ett av årets bästa köp – bra så här innan jul! Och det är bara en tidsfråga innan den släpps i ett varuhus nära dig, förutsatt att du bor i huvudstaden.

Florabotanica finns i butik från början av december. 30ml kostar 585 kr.

Etiketter: ,

4 kommentarer till “Florabotanica!”

 1. anna
  on Nov 6th, 2012
  @ 2:32 pm

  tack för tipset. har balenciaga men den blåa, lite tyngre med dock allt för flyktig. du är det närmaste en parfym-gudinna jag kommer så om du tycker den är ett bra köp så måste den testas.

 2. Lisa
  on Nov 6th, 2012
  @ 5:11 pm

  Hej Caroline
  Nu när det snart vankas jul, har min bror sagt att han önskar sig en parfym i julklapp. Han har sedan tidigare använd Burberry London i herrans massa år, har även skymtat en silverklädd Carolina Herrera flaska vid något tillfälle. Vad kan man mer säga.. Han är 25. Fåfäng. (Mkt.) Gillar klassiska dofter som går hem hos de flesta så att säga, men ändå inte är någon bästsäljare. Unik, med lite tyngd och lyxkänsla.

  Som du märker, så är jag totalt djungelvilse på herrparfym.
  Har du möjligtvis några goda tips att ge?

  Tack för en mycket välskriven blogg!

 3. Moa
  on Nov 8th, 2012
  @ 9:20 am

  Hej Fifty!
  I denna novemberkyla kan det behövas lite förstärkning. Har du tips på någon ansiktskräm som ger fukt fukt fukt och näring, men inte täpper till porer?
  Tack för bästa bloggen!

 4. emily
  on Nov 22nd, 2012
  @ 10:50 am

  Hej! Har verkligen väntat på denna! Menar du att den endast kommer finnas att köpa i Sthlm? :/

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen