Fifty Scents

Frågelådan: oljor, parfymer och fåfänga killar

Måste fråga dig. Jag älskar parfymer i form av oljor men tycker det är otroligt svårt att hitta. Har praktiskt taget bara funnit två varianter på Mrs H – Child och Kai. De båda har jag haft men ingen av dem har varit riktigt jag. Har du något bra tips på märke som gör oljor alternativt om du vet ngt ställe som säljer förutom Mrs H?

Parfym i oljeform är topp. Burberry Body gör en olja som är riktigt fin. Kiehl’s muskolja är en klassiker i modern tid. Jimmy Choo har en glittrande variant om man är inne på sånt. Annars tycker jag att gammal hederlig vaniljolja, alltså varianter på Monoï oil, är fint, man kan grunda med den på kroppen och sedan använda en parfym som ett lager, experimentera med vilken av favoritparfymerna som funkar bäst med vanilj.

Hej caroline! jag undrar var du rekommenderar för pensel till macs eyeliner? tack för hjälpen!

Vill man ha en tjockare, mer dramatisk liner bör man köra en platt pensel som den här. Vill man ha en tunnare liner så har man en fin tunn pensel som denna, eller om man föredrar att den har en böjd hals, det är en smaksak. Enligt min erfarenhet kan man mycket väl köpa en billigare variant av den tunna penseln istället för att satsa på en dyr, eftersom man bör tvätta penseln ofta (den stelnar, om inte annat, och blir omöjlig att använda). Det sliter på borsten och gör att den tappar formen så att man får ändå sikta på att köpa en ny hyfsat regelbundet.

Jag har två frågor…Kan man på något sett motverka röd hud utan att använda sig av smink? Hur får man bort svullet ansikte/ögon på morgonen?

Första frågan: Det beror alldeles på varför huden blir röd. Har man begynnande rosacea är det knepigt, men man kan förebygga att det blir värre. Är man kanske överkänslig mot någonting – ätbart eller i produktväg – så kan man såklart minimera effekten av detta. Till exempel.
Detsamma gäller de svullna ögonen. Det beror på vad det är för slags svullnad. Till skillnad från vad man kan tro är vätske- och fuktbrist en vanlig orsak. Detta kan man förstås åtgärda: drick mer vatten, använd fuktkräm även runt ögonen (jag vet att det här inte är helt kosher i alla lägen men jag tillhör lägret som inte anser att man generellt behöver en separat ögonkräm om man har en bra, smidig, inte för fet ansiktskräm). Smörj ansiktet innan du går till sängs. På morgonen kan du smörja dig igen och då är det själva masserandet som är viktigt, snarare än krämen. Lätta rörelser som får igång cirkulationen.

Nu när det snart vankas jul, har min bror sagt att han önskar sig en parfym i julklapp. Han har sedan tidigare använd Burberry London i herrans massa år, har även skymtat en silverklädd Carolina Herrera flaska vid något tillfälle. Vad kan man mer säga… Han är 25. Fåfäng. (Mkt.) Gillar klassiska dofter som går hem hos de flesta så att säga, men ändå inte är någon bästsäljare. Unik, med lite tyngd och lyxkänsla. Som du märker, så är jag totalt djungelvilse på herrparfym. Har du möjligtvis några goda tips att ge?

Tror dina instinkter är bra, köp någon klassisk doft. Jag tycker JPGs Le Male passar en ung herre. Tycker du att den är för mycket bästsäljare så kanske Marc Jacobs Bang Bang? Ful flaska, men bra och bara lagom herrig doft med aningens, aningens grabbigt inslag. Lanvin L’Homme Sport är ett annat alternativ, eller Armani Code Sport. Två bra exempel på riktigt fina herrdofter som verkligen inte hade behövt ha “sport” i namnet.

Etiketter None

3 kommentarer till “Frågelådan: oljor, parfymer och fåfänga killar”

 1. Ida
  on Nov 11th, 2012
  @ 11:49 pm

  Body Shop har prisvärda parfymoljor igen. De tog bort dem ur sortimentet ett tag men nu är de tillbaka i fyra varianter

 2. www
  on Nov 12th, 2012
  @ 12:47 am

  🙂

 3. hill
  on Nov 13th, 2012
  @ 11:48 pm

  dior homme!!!!! doftar wonderbar

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen