Fifty Scents

Frågelådan: piggt smink, nyckelpigor och rengöring

Har du tips på en bra kajalpenna som gör att man ser piggare ut? Jag är inte ute efter en kritvit färg…

Prova en hudfärgad! Mycket bättre än vit. I bästa fall en vattenfast. Isadora 56 Blond är en. Här är en annan, från IDUN. Skulle säga att de sitter lika bra båda två, i budgetklassen. Annars tycker jag att det generellt bästa tipset på “makeup-som-gör-att-man-ser-pigg-ut” är concealer och – här kommer det – en kall, rosa rouge som placeras så högt det bara går på kindbenen, nära ögonen och tinningen. Kan inte betona detta nog. Högt upp. Så att du tänker “men så här högt upp kan man väl inte ha rouge?”. Jo, så högt upp. Leta efter färger i familjen “hot pink” eller “cerise”. Laura Mercier har en fin (“City Pink“), även Bobbi Brown (“Pink Sugar“).

Har du någon aning om hur Marc Jacobs nyckelpiga-parfym doftar?

Ja, den doftar som Daisy ungefär fast fruktigare (Daisy är mer blommig). Den heter Dot. Skulle kategorisera den som yngre, mindre utmärkande och som en hyfsat standardiserad tonårsparfym. För den som gillar sånt. Två av fem C:n.

jag vill prova en ny rengöring och som flitig besökare här har jag märkt att  shiseidos benefiance creamy cleanser är en favorit. min fråga är om det är foam eller emulsion du använder?

Jag använder foam och rekommenderar den varmt. Dyr är den, kostar i regel runt 515 kr, men den är dryg. Man behöver bara en ärtas storlek. Sedan jobbar man upp ett skum i handen eller i ansiktet med hjälp av vatten. Vill man hellre ha mjölkrengöring (alla gillar inte skumrengöring) finns andra alternativ förstås, men som generell rengöringsprodukt som “passar alla” och som tar bort makeup bra ger jag denna högsta betyg.

 

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen