Fifty Scents

Dofttvång?

Varför ska man ha parfym och parfymera sig? Tycker det är dåligt att media säger att ens naturliga doft inte räcker.

Vem säger att man ska parfymera sig? Jag är inte av uppfattningen att man måste modifiera någonting alls hos sig själv. Om man inte vill. Däremot bör man ta hand om sin kropp och sin hud av både hälso- och självförtroendeskäl men det är en annan femma. Men jag skulle aldrig säga att man bör, ska eller måste parfymera sig.

Vill man göra det, och det finns många skäl till att vilja det – dofter påverkar humöret och våra känslor, till exempel, och skapar intryck hos andra som vi möter, och de i sin tur kan ge oss självförtroende och de kan ge oss trygghet – så tycker jag att man som konsument bör lägga sina pengar på en bra vara, och där guidar jag gärna. Min roll är alltså inte att få dig att bära parfym mot din vilja, utan att hjälpa dig att hitta en doft som gör dig glad, när du längtar efter en.

Etiketter None

En kommentar till “Dofttvång?”

  1. A
    on Nov 24th, 2012
    @ 11:20 am

    Otroligt välskrivet svar.

    Kan hålla med om att det är lite mysko egentligen, att vi ska parfymera oss så himla mycket. Men då pga att så många är isolerade från alla offentliga miljöer pga allergier. Vi luktar för starkt av parfym liksom. Men i övrigt är det väl inte konstigare än att vi klär oss, att vi använder finare ord än ett gammalt grottbröl, att vi tvättar håret, att vi använder deo… att vi överhuvudtaget pysslar med vår uppenbarelse. Men jag bär parfym för att vara nära en doft som får mig att känna mig glad och stark. Dofter är ju asviktiga för människor.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen