Fifty Scents

Julklappstipsen, första rundan

Michael Kors-necessär från Estèe Lauder
Den innehåller ju förstås allt man behöver (och inte behöver) men som bonus är också själva väskan fin. Dessutom designad av Michael Kors. Ett genidrag, alltigenom eftersom Kors står för en slags amerikansk, lättillgänglig vardagsglam. Det gör produkterna också som är lika lättanvända som glamorösa. Underbar blusher, ett gloss, en mascara, en kajalpenna och ett nagellack. Det är möjligt att 765 kr är lite saftigt för detta men när necessären går att återanvända och produkterna håller bra kvalitet är det ändå hyfsat motiverat.

 


Biotherm

På tal om snygga förpackningar har Biotherm glada, rara havsmotiv på sina julspecialare. Designade av svenska Ingela Peterson Arrhenius, faktiskt. Grattis till Sverige. Oc förresten kan ingen ogilla Biotherms bodymilk. Inte ens svärmor.

Avocado julask från Crabtree & Evelyn
Nyheter kommer och går, klassiker består. Åh, jag tycker lite synd om rejäla och trevliga Crabtree & Evelyn som lever ett tillbakadraget liv på engelska landsbygden, där de påtar i trädgården i sakta gemak och sedan dricker te på exakt samma tid varje dag. Man kan inte ogilla detta strävsamma par. Och den här schyssta kombon – showergel och bodylotion – för 249 kr är inget mindre än ett tips.

Wild Strawberries från Björk & Berries
Lite på samma gata, men i en lummigare område bor svenska Björk & Berries. Skogig förpackning, fin åt mormor som kommer från Norrland eller mamma som inte bryr sig så mycket om att ha handskar på sig när hon påtar i grönsakslandet. Skogiare och murrigare framtoning än de kanske mer lyckligt lottade Crabtree & Evelyn. Fin smultrondoft. 199 kr för duon.

Lagerfeld från Lagerfeld
Sen tipsar jag ju gärna om den här sköna klassikern. Skum flaska, fin doft. En typiskt maskulin cologne med typsikt manliga noter som bara längtar efter att dabbas på huden efter rakning och precis innan den där grovstickade tröjan åker på och handen dras automatiskt genom håret. Passar män i alla åldrar som äger minst en scarf men beundrar James Bond i hemlighet. Ändå något av ett pangpris med 349 kr trots att det är After Shave och inte parfym.

Etiketter None

2 kommentarer till “Julklappstipsen, första rundan”

 1. Stella
  on Nov 26th, 2012
  @ 9:36 pm

  Var kan man hitta Michael Kors-necessären? 🙂

 2. Caroline Hainer
  on Nov 26th, 2012
  @ 9:52 pm

  Den borde inte vara jättesvår att hitta – tycker man – med tanke på att den finns på KICKs hemsida. Jag gissar att den finns på både KICKs och större varuhus. Om inte, fråga vid EL-disken?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen