Fifty Scents

Den stora upptäckten

En märklig sak hände i helgen, jag har inte kunnat släppa det.

Jag gick och sprang på löpbandet, kom hem rosaröd och svettig i vanlig ordning (aldrig en bra look på mig) och tog en dusch eftersom jag skulle på 30-årsfest.
Var det tänkt.

Jag började lägga på produkter i vanlig ordning. Efter att ha grundat med fukt i ansiktet då, givetvis.
Jag tog Armanis Maestro Fusion Foundation, om är en bra, hyftat täckande men ändå tunn (överraskande tunn, och rinnig i konsistensen – beware!) foundation som läggs på bäst med fingrarna. Blir mjuk och fin.

Fortsatte med ögonen. Grundade med en skimrande brun krämögonskugga från Tom Ford. Jag vet att det är taskigt att tipsa om produkter som inte finns i Sverige men den är verkligen outstanding. Men krämskuggorna från Chanel (Illusion d’Ombre) och i viss mån Estée Lauder (Double Wear) och Long Wear Cream Shadow från Bobbi Brown håller också bra kvalitet.

Bestämde mig för att köra inramat öga, gick på med den vattenfasta kajalen Stylo Yeux från Chanel, den sitter som berget (precis som pennan från Bobbi Brown, som man i stort sett får fräta bort eftersom den vägrar ge sig. Och det är en bra sak, alltså).

Okej, men nu till sak.

Halvvägs klar, med Benefit-mascaran i högsta hugg, kollar jag i spegeln. Alltså verkligen kollar i spegeln. Och inser att jag såg bättre ut, fräschare på något vis, utan makeup.

Detta gör mig givetvis beklämd, det skulle ju rucka på hela min världsbild. Naturlig skönhet? What? Jag illustrerar detta med en bild på Ali McGraw, en av världens vackraste kvinnor, från filmen Love Story som är en enda lång uppvisning i naturlig perfektion. Men så är hon ju också ett av undantagen. Ingen ser ut som hon, sådär effortless gudinnelik, när man går ut i vinterkylan.

Och inte är jag ens i närheten. Därför är det så osannolikt att tycka att jag gör bättre i att skippa makeupen denna gång och köra på lite lätt maskering bara. Lite Maestro, lite Cream Colour Base, lite They’re Real-mascara…och sen får det vara bra.

Resultatet är nedslående. Jag blir alldeles förvirrad. Har timmarna på löpbandet plötsligt gett resultat? Har jag fått en hälsosam glow helt plötsligt eller vad är det frågan om? Alla hudvårdsprodukter jag undersökt med den skeptiska noggrannheten hos en nitisk vetenskapsman, kan jag ha fattat rätt till slut? Fulla tanten bredvid oss på restaurangen trodde ju att jag var 24 år gammal (det är rätt “off target” kan jag säga)… Vad är nu detta?

Förvirring sker.

Jag delar denna förvirring med min beau.
“Jag fattar inte! Jag såg bättre ut innan…!”
“Vaddå, håret menar du?”
“Nej, jag ser bättre ut utan! Så kan det ju inte vara!”
“Utan vad?”
“Smink!”

Han rycker på axlarna.
Själv ruckar jag på hela min värld.

Etiketter None

9 kommentarer till “Den stora upptäckten”

 1. Sandra
  on Dec 10th, 2012
  @ 1:01 pm

  Jag har ocksa haft den kanslan ibland – bra underligt! Och samma reaktion fran min beau! Oooh, kramskuggorna fran Tom Ford ar ljuvliga. Tyvarr hann jag aldrig haffa mig en. Vilken farg har du? Platinum ar underbar.

 2. Jessi
  on Dec 11th, 2012
  @ 10:03 am

  Jag hade samma uppenbarelse igår! Såg mitt osminkade fejs efter träning och insåg att jag såg yngre och fräschare ut är när jag är mejkad (vilket jag alltid är annars). Men hur behåller man det där ungdomligt fräscha omejkade? För jag ser ju inte lika glowing och härlig ut om jag skulle få för mig att vara osminkad en vardagsmorgon på väg till jobbet liksom…

 3. Caroline Hainer
  on Dec 11th, 2012
  @ 5:25 pm

  Nä, precis. Hur behåller man fräschören? Nu tror jag att hälften av fräschören i mitt fall går att tillskriva gymbesöket en halvtimme tidigare men den andra får man förhoppningsvis tro och anta är något slags vardagstillstånd orsakat av vitaminer, sömn, vätska och allt annat förnuftigt som jag ser till att fylla på med, hur trist det än låter. Resten är concealer, foundation (men inte för mycket! Och lägg på med fingrarna!), hälsosam rougefärg och blekta tänder. Typ. Ögonbryn är också bra.

 4. E
  on Dec 11th, 2012
  @ 10:19 pm

  Det finaste finaste vackraste jag vet är inget smink. Det känns som att Alla i hela Stockholm är naturligt vackra människor utan smink. Så vill jag vara men jag har acneärr. Röda och lila prickar på kinderna som ser fruktansvärda ut, inte egentligen men mot idealets släta anleten som alla tycks kunna visa upp på tunnelbanan. Försöker hitta smink som verkligen inte syns, det enda jag använder är ju saker som ska täcka hyn. Vill slippa, vill vara Ali MacGraw.

 5. samantha
  on Dec 12th, 2012
  @ 1:36 am

  Hej Fifty!

  Tips på hur man sminkar sig när man är olyckligt kär? När herren sagt hejdå jag gillar en annan tjej bättre. Vill se dramatisk, snygg och svår ut.

 6. Ulla-MArie
  on Dec 12th, 2012
  @ 1:26 pm

  Var på väg att skriva en kommentar här, men kom av mig fullständigt när jag sneglade upp mot Samanhas kommentar. Jävla herrjävel! (vill poängtera att jag inte använder svordomar i mitt talspråk, så detta är verkligen ett kraftuttryck från min sida. Ge na bästa tipset nu mrs Hainer!

 7. Jenny
  on Dec 12th, 2012
  @ 4:30 pm

  Till Eden: Jag har själv “problemhy” fet, blemmig, torr, känslig och plus 35. Jag har testat allt i denna värld, utan resultat, de bästa och dyraste framkallar tom mer blemmor, make-upen antingen “kakig” eller blank efter ett par timmar –tills jag hittade Bare Minerals make-up, underbar, syns inte känns inte och jag ser nästan nysminkad ut hela dagen. Verkligen ett fynd !! Jag är hellycklig ! Se bara upp med den matta versionen för fetare hy, pa mig funkar den inte alls, ger mig blemmor och ser inte lika bra ut pa hyn som orginalet Bare Minerals original ska det va ! Hoppas att detta tips kan hjälpa dig oxo !

  Kram,

  Jenny

 8. E
  on Dec 13th, 2012
  @ 6:09 pm

  Jenny, jag har använt Bare Minerals tidigare och det Ger verkligen snyggt resultat i och med krämigheten och finns i min bleka lite gula färg, MEN: den kliar på mig och jag har hört att bismuth i den ger reaktioner hos vissa, som till och med kan orsaka blemmor. Känns inte jättekul att ha det på sig då. 🙁 Kram tillbaka dock!

 9. Nilla
  on Dec 14th, 2012
  @ 9:13 am

  E: Ärrig överlevare här med. =p Har inte prövat BM men använder Tikei och sålänge jag inte slarvar med att fuktkrämer så ser det så jävla perfekt ut som min hud någonsin kommer kunna uppnå.

  Använder Everyday Minerals flat top brush(typ 8 dollar på deras hemsida tror jag?) och tror verkligen på den kombinationen.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen