Fifty Scents

In från kylan

Det har varit en liten frånvaro här på bloggen. Det beror främst på två saker: födelsedag och den ödesdigra färden till Luleå.

För det första har jag fyllt år. Några dagar efter att jag kom tillbaka från LA så bakade jag, i vanlig ordning, ett berg med olika kakor och tårtor (tror citrontårtan med kokosfrosting var populärast i år). Det var full med folk hemma hos mig och som en bonus kom också min bok från tryckeriet. Den släpps visserligen inte förrän 14 februari men man kan förbeställa den från förlaget och få den innan jul.

Det tog några dagar för både mig och lägenheten att ta igen sig efter festen, efter det åkte jag till Luleås filmkonvent för att hålla ett litet föredrag. På pappret verkade det som en lätt grej, flyga upp till exotiska Norrbotten, prata och sen flyga hem igen, men i realiteten tog det ett dygn att komma hem på grund av inställda plan, reservplanen “nattåg” som inte bara var omöjligt att sova på rent allmänt (hårda britsar, sex pers i en liten kupé, folk som kommer in i kupén av misstag, konduktörer som kollar läget, kallt…) utan också omöjligt att ens vistas på eftersom tåget stannade i Gävle i fem timmar (!) för att strömmen försvann. Ingen värme på tåget alltså, men heller inga fungerande toaletter…

Nå. Väl hemkommen efter detta såg man kanske inte ut som sitt bästa jag. I mitt fall då efter en dränerande långresa (LA), en födelsedagshelg och en sömnlös natt på tåg. Gah!

Då får man ta till scrub, peeling och fuktmask. Detta är tricket, folks. Det är det enda som gäller. Jo men faktiskt. Har ni andra förslag så bring them on, jag vill gärna veta, detta är den nödåtgärd jag erbjuder er.

Scrubba bort huden som hunnit bli torr och ledsen och hälsa den nya välkommen med ett lager fukt. Om jag är lat eller – som i det här fallet – riktigt, riktigt trött, så tar jag sockerscrubbsmasken från Fresh för att få både lite enzympeeling från jordgubbarna de kastat i och scrub från sockret. Sen kör jag en fuktmask, som den här från Beauté Pacifique (danskt märke, trots det franskklingande namnet) eller den här från MD Formulations. Har man ingen mask tar man en bra fuktkräm och är generös med den.

Sen finns ju toppknepet rosa, kall rouge som läggs högt, högt upp på kinden och nära ögonen. Toppknep. Plus concealer då. Men det når ändå aldrig hela vägen fram om inte grunden är bra och där, skulle jag säga, är peeling, scrub (gärna i kombination med varm dusch eller bad, så att porer öppnas och blodcirkulationen kickar igång) och sedan crazy mycket fukt. Sömn på det. Zzzzz. Nu: någorlunda återställd och därför tillbaka på bloggen.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen