Fifty Scents

Olyckligt kär-sminkning

Hej Fifty! Tips på hur man sminkar sig när man är olyckligt kär? När herren sagt hejdå jag gillar en annan tjej bättre. Vill se dramatisk, snygg och svår ut.

 

När din första ledsamhet och ilska lagt sig, och det gör den fast man inte tror det (aldrig tror man det).
När du orkar sträcka på dig, tänka Jaha, men då så och byta ut The End of the World mot Gonna Get Along Without You Now.

Då är det dags.

Då ska du självklart borsta fram ditt lyxigaste, starkaste och stoltaste jag. Och här vill jag, inte för att jag behöver, verkligen påpeka att det är fan inget att fnysa åt detta. I kristider är det bara de absolut mest basala behoven som går att tillfredsställa och “att må bra” betyder mat, sömn och hälsa. Och acceptans av det yttre jaget kvalar in under det sistnämnda så det här ska inte på något sätt underdrivas eller minimeras. Det är inte för inte som det är vanligt bland kvinnor i krigstider att klippa håret kort. Praktiskt, ja, men också för att man så innerligt längtar efter en förändring, vilken som helst bara den känns.

Nå.

Jag tycker att du först och främst ska satsa på ett läppstift. Hotas inte av evetuell gråt, har en lyxig känsla (det kommer man aldrig ifrån – tack och lov!) och ger snabb förändring. Ta ett dyrt och vackert stift i en dramatisk filmstjärnefärg, förslagsvis från Armani eller Chanel. Det kan kännas som en dyr utgift men det är en present till dig själv för att du tagit dig igenom en kris, för det har du. Ett rött är förstås alltid bra, men kanske vill du känna dig mer vampig, mer lyxig och samtidigt lite, lite farlig? I så fall tycker jag du ska snegla åt oxblod och rödlila. Jag rekommenderar i första hand 401 och 408 från Armani även om Chanel har snyggare hylsa. Där är 108 Déterminée bra, om än något mer åt “greige”.

Är du mycket ledsen eller om det finns gråtrisk bör du ha kajal och ingenting annat (vattenfast från Chanel eller Bobbi Brown är bra – sitter genom hårda påfrestningar). Möjligtvis vattenfast mascara som 38C från Kanebo Sensai eller They’re real från Benefit. Annars föreslår jag:
a) lång, dramatisk och djupt sensuell eyeliner. Här kan du leka med skuggor för extra Hollywood, eller bara en Dita von Teese-liner. Även här är Bobbi Brown bra men en budgetvariant från Isadora duger också fint.
b) Smokey eye. Risken finns att man ser för sminkad ut, smokey eye gör sig bäst på kvällen och man måste absolut inte ha svart penna. Men inte mycket är mer dramatiskt power-sexy, tycker jag.
Jo, det skulle vara läppstift då.

Kram till dig.

PS. För rödgråtna ögon och sömndrucken hy gäller förstås bara första hjälpen-makeup i form av concealer och blusher (concealer under ögonen, blusher för att se något piggare ut). Undvik ögonmakeup så gott det går, men känner man sig som en rädd, rödögd kanin så ta vattenfast kajal. Skippa mascaran, även vattenfast kan bli smetig eftersom man kan bli greasy av att gråta.

Etiketter None

3 kommentarer till “Olyckligt kär-sminkning”

 1. samantha
  on Dec 13th, 2012
  @ 4:26 pm

  Tack<3

 2. Sofia
  on Dec 13th, 2012
  @ 10:48 pm

  Ganska nyligen funnit din blogg, totaly in love. Lider av samma problem att jag inte hade en finne under min tonårs period men jäklar direkt jag gått ut skolan, irriterande minst sagt. Och onda. Och irriterande.. ja du vet. Har numera hitta hudvård som jag gillar, en märklig kombo av dyrt medecinskt och billigare naturlig hälsokost.Tja det verkar ju funka någorlunda iaf.
  Men nu till min fråga, har du något bra tips på kemisk peeling? Har ju självklart varit på ansiktbehandlingar och fått sådant men jag behöver något tips för hemma bruk.

  Sen vill jag oxå säga om olyckligt kär-sminkningen. Helt underbara tips, tack!

 3. Den gråtande patienten | Fifty Scents
  on Feb 1st, 2014
  @ 12:19 pm

  […] frisyr” kan mycket väl vara ett sånt. Läs också det här inlägget om breakup makeup och det här om olyckligt kär-makeup. Jag tänker på dig. Kram och ta hand om […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen