Fifty Scents

Vad jag lärde mig 2012

* Svenska parfymköpare säger att de föredrar “lätta” och “friska” och “fräscha” dofter men köper också blommiga och lätt orientaliska. Utan att de vet om det.
Skrev en artikel för Plaza om “doftgeografi”, och dök ned lite djupare i statistikens värld. Där hittade jag en viss obalans mellan de slags parfymer som svenskarna säger att de gillar när man gjort undersökningar, och de parfymer de faktiskt köper.
Det är ingen jättelucka, fortfarande ligger ju rena, fräscha dofter som Clean och DKNY-äpplena i topp men även dofter som Lady Million och Lady Gaga smyger sig in, och de är ju snarare kryddiga.

* I mellanklassen är Essies nagellack bäst.
Ren trial and error. Lättapplicerade, sitter bra, en regnbåge av färger. Rara, knubbiga små flaskor. Dock hedersomnämnande till Dior som bytt sin pensel mot en skarp, kantig sak som är en förvånansvärd förbättring.

* En smal, vinklad eyelinerpensel är perfekt för skuggor längs de nedre ögonfransarna.
Inga skarpa kanter här inte.

* Det vanligaste misstaget vi gör när vi använder hårstylingprodukter är att vi använder för mycket.
Intervjuade den imponerande eleganta hårstylisten Gregory Patterson som gör kvinnor glada på Blows salong i NY. Han sa att vi i regel tar alldeles för mycket glansdroppar, mousse, stylinggel, saltvattenspray eller vad vi nu använder. Dagens produkter är i regel så bra utformade att det räcker med ytterst lite. Värm lite mellan fingrarna och fördela väl bara.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen