Fifty Scents

Frågelådan: REN, vatten och tuggummi

Undrar om du har någon erfarenhet av hudvårdsmärkena REN och Akademikliniken? Funderar på att köpa några av deras produkter för torr hy men tvekar bl.a. pga priset är lite i överkant.

 

Akademiklinikens produkter vet jag för lite om för att uttala mig. De produkter jag provat (rengöring, toner, dagkräm, nattkräm) har inte imponerat särskilt på mig men jag har för lite på benen för att döma ut dem.
REN
har jättebehagliga, väldoftande hudvårdsprodukter och fina oljor men för ansiktsprodukter skulle jag lägga mina dyra slantar på någonting annat, till exempel Super Rescue från Clinique (495 kr) eller Moisture Boost från Paula’s Choice (249 kr). Om du inte insisterar på REN förstås, i så fall skulle jag satsa på Mayday, Mayday Rescue Balm.

Trivia förresten:
a) märket REN skapades av två uttråkade dudes i reklambranschen.
b) Den här reklamfilmen har orsakat lite kontroverser här och var.

 

Hej, jag måste fråga om den här kajalpennan du skrivit så bra om. Jag har förstått att den är vattenfast, men håller den för typ värme/fet hy? Känns som jag provat alla kajalpennor som är vattenfasta, men de liksom smälter bara ändå.

 

Ja, det är ett problem. Skulle säga att i smältbarhet ligger YSLs vattenfasta ögonpennor snäppet bättre. De är mjuka, nästan kladdiga och kan därför hamna mitt i ögonlobslinjen om man tenderar att glansa till på ögonlocket. MEN med rätt underlag dvs en puderögonskugga, så sitter de faktiskt imponerande bra.

Tack för en jävligt bra blogg. Jag är på jakt efter en ny parfym, hoppas att du kan tipsa mig – Jag gillar dofter som är lite pudriga, en nyans av bubbelgum blandat med mystik och krydda. Har Alien av Therry Mugler på vinter men har ingen sommar/vår parfym. Gillar breath of god av lush. Keiko M.s loukohoum tex (dock för mkt mandel i den). Please help!

Angel? Om du ändå är inne på Thierry Mugler. Vill du vara wild and crazy kan du prova One Million av Paco Rabanne. Där finns både krydda och tuggummi. Faktiskt. Räknas som herrparfym men skit i det.

Jag har mycket akne, fet hud med överdriven talgproduktion och har provat med mesta, men ingenting hjälper. Jag är dessutom känslig mot parfym i hudprodukter så behöver någonting skonsamt men som ändå förebygger mina problem. Akne är ju hormonellt så om utvärtes rengöring ens hjälper börjar jag tvivla på efter år av olika produkter. Har du några tips?

Det är supertrist att känna att “ingenting hjälper”. När det är hormonellt är det ju svårare men med rengöring kan du se till att det i alla fall inte blir värre. Sedan tror jag på a-vitamin för att balansera din sebumproduktion, och något oljeabsorberande dagtid för att matta till. Här är några ytterligare förslag. Har du råd kan det vara värt ett besök hos en hudvårdsterapeut. Är du helt förtvivlad, och det kan man vara, så fråga doktorn om behandling med Roaccutan som en absolut sista utväg (ger biverkningar).

Etiketter: , ,

18 kommentarer till “Frågelådan: REN, vatten och tuggummi”

 1. Karin
  on Feb 21st, 2013
  @ 7:57 pm

  Hej! Angående parfymfråga med bubbelgum. Jag kom att tänka på Vamp á New York http://www.fragrantica.com/perfume/Honore-des-Pres/Vamp-NY-8597.html
  Doftnoter av tuberos och rom, men på mig doftar den någon blandning av krydda, bubbelgum och coca cola. Kanske värt att testa?

 2. leila
  on Feb 21st, 2013
  @ 8:35 pm

  jag vill tipsa hen med akne om MD’s vit a plus-serum (http://www.hudoteket.se/sv/artiklar/md-formulations-vit-a-plus-clearing-complex.html) ! jag har själv haft mycket akne och ätit medicin för det i två omgångar som har hjälpt, men mest tillfälligt. det här serumet är fantastiskt. man smörjer på det på utsatta områden (hela ansiktet om man har akne överallt), och sen smörjer man sin vanliga kräm ovanpå. detta kan man med fördel göra på kvällen, men nu på vintern när solen inte är så stark brukar jag smörja både dag och kväll. för mig har det hjälpt jättemycket. smörjer bara nån gång i veckan nu. priset är i överkant men man kan hitta det billigare på t ex e-bay. där köper jag det för typ 300 kr 🙂
  sen vill jag också tillägga att man inte behöver äta lika stark medicin som roaccutan. det finns även tetralysal, som är en svagare variant, men som ändå ger effekt.

 3. julia
  on Feb 21st, 2013
  @ 11:09 pm

  Har du sniffat på YSL’s nya doft Manifesto? Skulle vara kul att höra ett utlåtande:)

 4. Sofie Norrby
  on Feb 22nd, 2013
  @ 12:51 am

  Roaccutan önskar jag inte ens att min värsta fiende skulle ta. Biverkningarna är ett rent helvete för alla jag känt som provat och jag trodde inte ens att det skrevs ut längre.

 5. my
  on Feb 22nd, 2013
  @ 9:51 am

  när det gäller akne och fet hy är paula’s choice definitivt värt att testa. alla deras produkter är parfymfria och priserna är dessutom ganska humana. jag har precis börjat använda produkter från paula’s choice, men det är det enda märke jag testat där jag faktiskt märker av en positiv effekt, och snabbt dessutom.

 6. Caroline Hainer
  on Feb 22nd, 2013
  @ 10:40 am

  MD är bra! Tack för påminnelsen.
  Och ja, Rouccutan är en absolut sista utväg. Vill du berätta mer om biverkningarna?
  Manifesto ska jag absolut skriva om, och Vamp var inget dumt förslag!

  Kram
  C

 7. M
  on Feb 22nd, 2013
  @ 2:19 pm

  Ätit Roaccutan i två omgångar under den tid jag hade hemsk akne, det hjälper inte direkt om man slutar är och biverkningarna är fruktansvärda.

  Läs om biverkningar osv här: http://www.lakemedelsverket.se/upload/halso-och-sjukvard/forskrivning/licenser/Roaccutan-bipacksedel-svensk_2012-09-20.pdf

 8. Rebecka
  on Feb 22nd, 2013
  @ 4:38 pm

  Til dig som undrade om RENs produkter för ansikte: varning om du har känslig hud som jag. Jag har testat flera av deras dagkrämer och min hud reagerar direkt väldigt negativt på dem, Det känns som att det brinner i ansiktet, och krämerna doftar starkt av eteriska oljor. Så stay away om du är känslig.

 9. Des
  on Feb 22nd, 2013
  @ 6:15 pm

  Encens et Bubblegum från Etat Libre d’Orange kanske kan vara nåt i tuggummidoftande väg?

 10. Lotta
  on Feb 22nd, 2013
  @ 9:02 pm

  Jag tycker att Gaultier 2 luktar lite bubbelgum liksom Chloe Love Eau Intense.

 11. J
  on Feb 23rd, 2013
  @ 2:15 pm

  Tack för alla bubblegum förslag! Jag ska ge mig ut på jakt och nosa på samtliga förslag – hoppas att de finns på NK !?!- Cheers :D!!!

 12. filippa
  on Feb 25th, 2013
  @ 11:04 am

  Går det att använda ett c-vitamin serum tillsammans med en aha-gel? Jag har rätt ung hy (utan finnar och acne osv) men den kan bli rätt torr då och då.

 13. filippa
  on Feb 25th, 2013
  @ 11:22 am

  Eller är det bättre för mig att använda aha + vitamin a?

 14. susanna
  on Feb 25th, 2013
  @ 4:49 pm

  hej här kommer en fråga till! har du någon koll på var man kan köpa märket Becca? kollat runt på nätet men hittar ingenstans som skickar till sverige. är extremt sugen på deras “skin perfector” nämligen

 15. Sandra
  on Feb 26th, 2013
  @ 7:41 pm

  Susanna, du kan kopa Becca har: http://www.cultbeauty.co.uk/becca Det ser ocksa ut som att du kan bestalla fran Becca’s hemsida http://www.beccacosmetics.com/

 16. susanna
  on Mar 2nd, 2013
  @ 11:10 am

  hej sandra! tack för att du tipsar men har redan kollat båda två och den ena har inte inne produkten och deras hemsida skickar inte till sverige 🙁 typiskt

 17. Sandra
  on Mar 3rd, 2013
  @ 10:48 am

  Åh nej, vad typiskt! Du får helt enkelt hitta på en ursäkt att åka till London 🙂

 18. C
  on Mar 8th, 2013
  @ 3:33 pm

  Jag är nog en av de (få) lyckliga som ätit Roaccutan relativt biverkningsfritt. Torra läppar under behandlingen, that’s it. Värt att pröva!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen