Fifty Scents

Powerful OPI

Såg Oz: The Great and Powerful precis och har nog aldrig sett en film – originalfilmen Trollkarlen från Oz inräknad – där naglarna har en sån framträdande roll. Även den som inte sett filmen med Judy Garland från 1939 känner säkert igen den gröna häxan med de långa naglarna?

Nå. Aldrig har jag sett en film med så mycket nagelfokus, som sagt. Välmanikyrerade, mörka naglar som river skåror i ett träbord. Tvåfärgade naglar i omvänd fransk manikyr, typ fast ändå inte, på Rachel Weisz och så polerade, ljusrosa naglar i bild på Michelle Wiliams. Naglar på stela fingrar som kastar spells, naglar på fingrar som håller ett stadigt tag om en trollstav och så vidare. NAGLAR i bild!

Allt har ju sin förklaring förstås, och som i de flesta fall är förklaringen en kommersiell sådan. OPI lanserar, tillsammans med Disney och filmen, en speciell Oz-kollektion med nagellack. Inte första gången OPI gör crazy nagellackskollektioner i samband med filmer, de har gjort massor med roliga samarbeten förut. Filmen om Mupparna fick sig en egen kollektion till exempel, det är roligt. Shrek, Alice i Underlandet och Skyfall är några andra. Alltid med roliga namn också. Denna gång: I Theodora you, Don’t Burst My Bubble och What Wizardry is This? (= referenser till filmen).

Etiketter None

4 kommentarer till “Powerful OPI”

 1. EA
  on Mar 12th, 2013
  @ 7:51 pm

  Hej Caroline,

  Tack! För att du har så bra koll på parfymer och vill dela med kunskapen till oss, för att du tipsar och engagerar dig.

  Jag har länge gått utan parfym. Anledningen till det är att varje parfym jag köpt har jag tröttnat på efter ett par månader. Det blir ju till slut en dyr historia om man ska hålla på sådär så tog parfympaus. Jag misstänker att boven var att jag inte riktigt har hittat “min” doft och att jag använde samma parfym dag som kväll, sommar som vinter. Nu tänkte jag bygga upp en doftgarderob men ett par parfymer. Du får gärna tipsa hur!

  Men, min egentliga fråga till dig handlar om den här parfymen, Escentric Molecules – Molecule 01.
  “Den som bär den kan uppleva en angenäm, diskret men sammetslen doftnot av trä som försvinner, men dyker upp igen efter ett litet tag – men mer än detta – hon eller han som bär den kommer att upptäcka dess inflytande den har på andra personer, även om hon/han själv inte kan känna doften. Molecule 01 ger en utstrålning som inte kan beskrivas, en nästan feromon-liknande effekt. Detta är parfym när den är som mest radikal.” (saxat fr. eleven.se)
  Tror du på detta? Är det möjligt att parfymen skulle kunna ha dessa egenskaper? Jag är lite nyfiken på den.
  Ha det fint!
  E.A

 2. Ida
  on Mar 26th, 2013
  @ 11:45 pm

  EA: Jag skulle inte påstå att det är en radikal parfym, men däremot stämmer det som står att doften försvinner och dyker upp igen om vartannat. På så vis är den ganska spännande. Om du bor i Sthlm så finns den att prova på NK:s doftavdelning. 🙂

 3. Caroline Hainer
  on Mar 27th, 2013
  @ 12:57 pm

  Det här med att locka med feromoner är vanskligt, det funkar inte riktigt så att man rent kemiskt kan spruta på sig feromoner och så sker något djuriskt inom oss. Så alla feromonreferenser ska man akta sig för, tycker jag.
  Däremot är Molecule 01 en schysst parfym. Man skulle absolut kunna kalla den för spännande. Oerhört unisex, initialt relativt högljudd och sneglande mot maskulint sensuell (parfymer med trä brukar hamna i den kategorin). Den är värd att prova, finns som sagt på NK men också Slow Fashion House vid Karlaplan.

 4. EA
  on Apr 2nd, 2013
  @ 4:42 pm

  Tack för svar Caroline och Ida!
  Ska springa bort till NK imorgon och testa.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen