Fifty Scents

Vårsäkert gloss från Armani

Varför lip gloss ska vara glittrigt eller skimrigt är för mig ett av makeupvärldens största mysterium. För det första får jag tvångstankar om att varje gång jag råkar slicka mig om läpparna så är det som om jag äter glitter. Jag ser hur glittret glider runt i mina blodkärl och fyller mina lungor (ja, jag vet att mina anatomikunskaper inte är 100% korrekta här).
Ja, men sen är det inte lika snyggt som gloss utan skimmer heller. Poängen med gloss är att det är glansen man vill åt. Så varför överdriva till den milda grad med glitter och skimmer?
En som fattat poängen är ju Georgio Armani. Hans lip gloss är banne mig helt outstanding. I alla fall om det är ett mjukt, okladdigt gloss man är ute efter som ger tillräckligt med färg för att synas men inte så mycket att det ser målat ut. Nu kommer också Flash Lacquer, en kollektion om inte mindre än 32 olika färger indelade i tre grupper: vågade och klara (oh well), mindre uppseendeväckande pasteller och – ändå – färgstarkare med skimmer.
Det är de första två grupperna jag riktar in mig på. Där hittar man till exempel no. 522 är en rosigt rosa utan skimmer som ger ungefär samma underbara effekt som efter att man ätit en tomteklubba eller en isglass. En naturlig rosa, med andra ord, i en perfekt formula. Gör sig bra mot blek hy (oh! romantisk!), gör sig bra mot solbränd hy (isande, glassigt rosa!). Läpparna blir mjuka (bonus!) och vårvindarna som busar med håret kan göra det bäst de vill för inga strån fastnar i glosset ändå.
Ja, precis. Flash Lacquer är exakt så bra.

Flasch Lacquer från Giorgio Armani Cosmetics finns på NK från 3 maj och kostar skjortan.

Etiketter: , ,

2 kommentarer till “Vårsäkert gloss från Armani”

 1. Mi
  on Mar 30th, 2013
  @ 9:24 am

  Exakt hur mycket är skjortan? Jag köpte Eyes to kill-mascaran på taxfree i Dublin för 23€ — mycket rimligt pris får jag säga. Men jag är nyfiken på vad den kostar på NK! Vet du ungefär?

 2. Annika
  on Mar 31st, 2013
  @ 4:23 pm

  Oh, har du provat Too Faceds gloss? Där kan vi prata lack på läpparna. Dock inte klistrigt, vilket är himla skönt. Jag tycker MACs är snygga, men jag står inte ut med hur håret alltid fastnar i läpparna när jag har det på.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen