Fifty Scents

Den utländska vännen

Lite baklängesfråga: jag bor vanligtvis i USA, men ska till Sverige och hälsa på. Vad ska jag köpa som är bättre där? Är förhållandevis ointresserad av nagellack och ögonskugga (då jag redan har vad jag tänker mig är perfekta alternativ) men annars är allt av intresse.

En imponerande bra mascara kommer från svenska Palina. Om du vill stimulera någon slags nationalpatriotisk nerv inom dig och känna att det är kul med svenskt på ögonfransarna? Och det kanske det är! Bra mascara hur som helst.
Den som är inne på ekologiskt kanske vill undersöka svenska Estelle & Thild? Deras Detox-produkter har “fått bra kritik” som det heter. Själv föredrar jag deras läppglans.
Passa på att kolla in svenska Björk & Berries innan de helt går över till sin nya design. Den gamla har något trevligt Jenny Nyströmskt över sig, vilket banar för roliga presenter till utländska vänner om inte annat. Smultronserien doftar fint.
Sedan vill du väl besöka Byredo-butiken på plats och kolla in hela utbudet? Swedish pride! Om du är i Stockholm, vill säga. I så fall är heller inte & other stories så dumt, deras egna hudvårdsserie har mycket som verkar lovande. Har självklart inte provat allt men efter en första testomgång så är jag positiv.
En kanske inte särskilt glamorös men icke desto mindre bra produkt är deodoranten från Recipe for Men. Imponerande bra och dessutom doftfri (hurra!). Snygga och bra produkter i sortimentet i övrigt.

Etiketter None

2 kommentarer till “Den utländska vännen”

 1. Lotta
  on May 3rd, 2013
  @ 10:38 pm

  Bra tips (som vanligt). Därutöver har Make Up Store bästa ögonpennorna – särskilt bra är nyansen Seduced by the dark.

 2. Evelina
  on May 5th, 2013
  @ 10:35 am

  Hej Caroline!
  Jag har alltid kört på make up-devisen “less is more” kanske för att jag har bra hy förutom nån occasional finne, men främst för att det känns som ett så stort (och dyrt!) projekt att börja “bry” sig… Men nu ska jag försöka bli en av de supersnyggt sminkade tjejerna och därför har jag två frågor:
  1. Har alltid velat köra på dramatiskt oxblodsfärgat läppstift men varje gång expediten hjälper mig till nån sådan nyans så känner jag mig mest som jag är sju år igen och målat på mammas läppstift. Så jag fegar alltid ur och tar den neutrala rosa tonen som knappt märks…. Hur ska jag göra för att ÄGA de vampiga läpparna? Bas etc?
  2. Vilken bas (foundation, puder?) ska jag köra som ändå har fin hy och inte behöver täcka? Vill mest slippa känslan att vara alltför naken…
  I mitt försök att “bry” mig så har jag också beställt boken “Making Faces” du tipsade om. Är det bara att läsa från pärm till pärm eller vilket avsnitt ska jag fokusera på?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen