Fifty Scents

Rapport från södern (alternativt mellanöstern)

Befinner mig på sydlig ort! Jag är i Tel Aviv och har konstigt nog inte bränt mig i solen ännu, trots massiv solexponering på både strand och i stan. Jag är förvånad. Vanligtvis är min näsa jobbigt röd vid det här laget. Nu: inte ens antydan till rosa.
Tror min räddning heter BB-creme. Solskydd och foundation i ett, resenärens bästa vän. Jag har Bobbi Browns med mig på denna resa (hade Estée Lauders när jag var i södra USA för någon månad sedan) och skulle väl säga att omdömet är runt högsta möjliga. Glansen kommer man inte ifrån. Alltså, det är ingen matt foundation vi pratar om när vi pratar om BB. Men det ligger också mycket i solskyddets natur. Den där zinkpasta-liknande delen av det hela. Men den täcker halvbra, och det tycker jag är positivt. För mycket täckning och man riskerar att bli randig i ansiktet så fort solen provocerar fram lite svett. Halvbra är att föredra.

Igår var jag i Jerusalem, drack en dadelmilkshake efter att ha knallat runt i den gamla delen av staden och hojtats på av olika försäljare (ett par sköna Jesus-sandaler hade jag kunnat köpa, men jag orkar inte pruta och tjafsa så det fick vara).

Krämögonskugga, guys. Krämögonskugga med torr, bakad skugga ovanpå. Sitter hela dagen. Nu dubbelt bevisat: har joggat med detta och vistats i Jerusalem med detta. Det är den gyllene lösningen på alla former av min-ögonskugga-smälter-bort-problem. Chanels mascara till och du behöver inte bekymra dig.

Vilken krämögonskugga? Tja, med risk för att låta upprepande så är Estée Lauders bra, Cliniques (passa på, de ska sluta säljas), MACs är okej men inte optimal (den är lite för glidig), Chanels är okej. Men det är alltså kombon med torr skugga ovanpå som gör det. Och där öppnas möjligheter, vet du. Ta en mörk krämögonskugga och täck med ljus till exempel. Och spana in djupet. Eller en skimrande krämögonskugga som täcks med en matt. 3D-effekt på detta!

Etiketter None

2 kommentarer till “Rapport från södern (alternativt mellanöstern)”

 1. Blush
  on May 2nd, 2013
  @ 11:19 pm

  Israel, jadu vad ska man säga.

 2. L
  on May 3rd, 2013
  @ 2:39 pm

  Åh vad bra med ögonskuggetips, hade tänkt efterfråga just det:
  Har ett par gamla Lancome Color Dose-tuber som jag älskat och har inte hittat ngn som sitter som berget som de gör och är nu förtvivlad, för de produceras inte längre(?)
  Har testat Paintpot fr MAC, men är som du säger liite glidig. Vet inte om tuben är bättre?

  Vilken från Estee Lauder syftar du på (Puré color shadow paint el Double wear eyeshadow base)?
  Är det Cliniques Lid Smoothie som du menar? Har klämt och känt lite på dem, så borde kanske passa på då..
  Smashbox: http://m.kicks.se/smashbox-b148/smashbox/eyes-c1905/limitless-15-hour-wear-cream-shadow–p21483 ?

  Ursäkta frågebomben, men tar chansen och är desperat 😉

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen