Fifty Scents

Breakup makeup

En vän har precis brutit upp i ett förhållande, en annan ligger i skilsmässa. Våren sägs ju vara årstiden då vi blir kära men det är inte hela sanningen. Våren är också tiden då vi gör slut. Vi har klarat en mörk, hård vinter tillsammans men när vårsolen kommer kastar den nytt ljus på saker som kanske låg gömda tidigare.

Hur hanterar man ett uppbrott med stil? Frågan dyker upp då och då men det gör den inte mindre angelägen att svara på.

Mia Farrow är ett fint exempel att ta till här för att statuera exempel på hur ett breakup får oss att vilja styla om oss själva. Lämna den vi varit, markera ett slut, och kliva in i en förändring. När det knakade i fogarna mellan Frank Sinatra och Mia Farrow (eftersom hon, själviskt nog, ville spela in filmen Rosemary’s Baby istället för att hänga med honom på turné som kuttersmycke) så lät hon Vidal Sassoon klippa av henne håret. Sen blev det slut.
Michelle Williams gjorde väl samma sak i vevan då det tog slut mellan henne och Heath Ledger?

Nå. Poängen är att man vill ha förändringar när det gör ont. Lämna någonting bakom sig innan man går in i något nytt och så vidare.

1. Första impulsen är att klippa av sig håret. För all del, gör det. Men bara om det är någonting du också tänkt på innan. Blir du missnöjd med breakup-frisyren blir du dubbelt missnöjd med livet.

2. Ska du köpa något, köp ett läppstift. Det är en enkel men potentiellt drastisk förändring. Dessutom finns det kraft i ett rött läppstift, i synnerhet om det inte är någonting du brukar ha. Då blir förändringen – och resultatet – så mycket mer. Känslan i ett bra läppstift är lyxig, och när vi är ledsna längtar vi efter tröst, uppmuntran och någonting som vi kan få för att vi anstränger oss så för att må bättre. Ett läppstift är lyxigt i sig, en vacker hylsa, någonting att hålla i när det blåser. Och dessutom – om ögonen är rödgråtna får läpparna distrahera!

3. Kolla in Jennifer Aniston och Nicole Kidman som båda gått igenom varsin skilsmässa, och skött det snyggt. Jennifer höll sin hälsosamma solbränna rakt igenom utan att hamna i något blekt och grått känsloträsk. Nu hjälper det förstås om man har en privat makeup artist i sin närhet och är skyddad av skyhöga murar kring sin lyxvilla i LA men poängen är: tänk brun, inte blek. Brunt signalerar (fortfarande) hälsa och välmående. Och det vill du också göra. När du orkar. För vem orkar när man bara gråter?

4. Glöm inte händer och fötter. En manikyr – av dig själv eller någon annan – är en liten minimassage. Beröring är viktigt och naglarna kan ta smällar när man blir stressad. En manikyrsession kan därför i bästa fall vara både hjärtesmärtlindrande och uppiggande. Och få dig att känna dig aningen, aningen fräschare. När tiden är mogen.

5. Skaffa en bra concealer, till exempel Select Moisturecover från MAC, så är du redo att maskera bort sömnlösa nätter och gråtrinnig näsa.

6. Lycka till.

Etiketter None

6 kommentarer till “Breakup makeup”

 1. Rebecca
  on May 21st, 2013
  @ 3:44 pm

  Kolla även Lisa Eldridges fina video: Meeting up with the ex
  http://lisaeldridge.com/video/24930/meeting-up-with-the-ex-chat-and-make-up-therapy/

 2. jenny
  on May 21st, 2013
  @ 10:52 pm

  Tack Caroline.
  Jag kör på liquid eyeliner HR just nu, vassa kattögon lindrar en smula. Håller dessutom för tårar.

 3. annahita
  on May 22nd, 2013
  @ 4:06 pm

  denna fantastiska film är ett bra komplement: https://www.youtube.com/watch?v=HKY4O0RIn0M

  brukar titta på den när jag är ledsen bara för att få känna ett litet lugn.

 4. Hanna
  on May 22nd, 2013
  @ 7:26 pm

  I denna kategori har jag annat tips, Lisa Eldridge har på sin youtubekanal postat en video på hjärtekrossat smink och hela hon är som katteungemys, brukar kolla ibland om jag bara känner mig lite nere.

 5. Caroline Hainer
  on May 22nd, 2013
  @ 10:33 pm

  Ja, den är jättefin. Gör dock gärna en liten skillnad mellan första hjälpen/hjärtesorg/gråt-makeup-behov och post-breakup/träffa ex. Då vill man vara mer “enpowering”, visa att man är stark/här finns något att sakna/allt detta som aldrig mer kommer att vara ditt etc. Inte sant?

 6. Den gråtande patienten | Fifty Scents
  on Jan 31st, 2014
  @ 6:23 pm

  […] är också bra med projekt och ”ny frisyr” kan mycket väl vara ett sånt. Läs också det här inlägget om breakup makeup och det här om olyckligt kär-makeup. Jag tänker på dig. Kram och ta hand om […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen