Fifty Scents

Frågelådan: parfymotrohet, invänjning och ögonlock

Snälla Caroline, hjälp mig komma över min olyckliga doftkärlek. Jag har länge varit totalt nerkärad i Maison Martin Margielas Untitled. Jag kan inte gå hemifrån utan att bära den, är jag på dåligt humör behöver jag bara spraya på mig lite för hastigt återställd harmoni. Problemet är bara att doften försvinner så otroligt snabbt från min hud, efter bara någon kvart kan varken jag eller någon annan känna av den mer. Sorgligt ju. Så nu undrar jag, har du något förslag på någon liknande doft jag skulle kunna börja dejta? Något trognare, lite grönt, med inslag av vita blommor eller sådär? Jo Malones Honeysuckle and Jasmine verkar vara fin, men jag har inte kunnat provlukta den. Är rädd att den ska vara för parfymig, jag är bara 20 och känner mig inte redo för tunga dofter än. Eller ska jag bara ge upp, köra på Untitled-lotion + spraya ner mig fullständigt?

Jag är själv parfymromantiker så har man hittat någon man gillar så är det vanskligt att försöka fylla tomrummet med någon annan. Då kan det sluta med att man jämför sin nya förälskelse med sin gamla och så blir det orättvist för båda. Så i första hand skulle jag råda dig till att ta ett snack med din kärlek Untitled. Eller i alla fall se över hur ni kan förbättra ert förhållande. Att layer-a, alltså grunda med lotion och fortsätta med med parfym, är en lösning som kan förlänga förhållandet. Ett annat är att använda parfymfri lotion, till exempel från Apoteket. Då kan parfymen fästa bättre. Du kan också prova att spraya parfymen på lite andra ställen, det är lätt att man blir doftblind för sin egen parfym och tror att den doftar mindre än den gör eftersom man sprayar den nära ansiktet och luktorganen som efter ett tag kopplar bort. Spraya på handleder och nyckelben.
Sedan är just Untitled en grön och frisk parfym och sådana noter är tyvärr lite flyktiga till naturen. Vill du undersöka något alternativ, som skulle kunna vara mer trogen, så prova Chanel No. 19. I synnerhet EdT, den är bittrast.

Har alltid velat köra på dramatiskt oxblodsfärgat läppstift men varje gång expediten hjälper mig till nån sådan nyans så känner jag mig mest som jag är sju år igen och målat på mammas läppstift. Så jag fegar alltid ur och tar den neutrala rosa tonen som knappt märks…. Hur ska jag göra för att ÄGA de vampiga läpparna? Bas etc?

Underbar och ytterst relevant fråga! Svaret är en tvåstegsraket: invänjning och balans.
Till look sett så gör sig oxblodsfärgat (älskar oxblodsfärgat!) till en i övrigt neutral, nedtonad makeup. Detta i synnerhet om läppstiftet är glansigt. Clowneffekten får man om man fokuserar på både ögon och mun samtidigt. Prova att lägga en fin, lätt beige, matt grund. Vill du ha ögonskugga så håll dig till sand, brun, jord, beige.
Invänjning är en annan sak. Det är svårt, för att inte säga krävande, att gå från hederligt nude eller neutralt rosa till – BOOM! – oxblod. Prova att ta lite grann av ditt nya oxblodsläppstift mitt på underläppen och gnugga ut det lätt med fingret så att du får en stain-effekt, det kan vara en början för att få dig bekväm med färgen. Eller blanda den med lite av ditt vanliga stift. Vad som nu passar dig men poängen är att testa att ha mörkare, djupare, mer dramatiska läppar och få dig bekväm i detta. I samma stund som du gör det så äger du.

Gillade din ögonsminkning i tv-cirkeln, hemskt snyggt! men har du något tips på hur en får ögonskuggan att sitta? handlar det främst om skuggans kvalité eller om förarbete?

Är man lyckligt lottad utan problem med överskottsglans på ögonlocken är det skuggans kvalitet man ska rikta in sig på, och att applicera i antingen många, små duttande penseldrag (om det är en skimmerprodukt) eller i många blandande, lätta, korta svepande penseldrag.
Har man, som jag, tendens till glansiga ögonlock är förarbetet viktigast. Lite foundation, om den är lätt, eller ännu hellre en krämögonskugga, som bas är bästa garantin för långt ögonskuggeliv. MACs nya, matta krämskuggor är riktigt bra. Och en krämögonskugga applicerar man bäst med en syntetisk borste, alltså en utan äkta hår (det kan man lika gärna undvika över huvud taget eftersom det är onödigt att ta till djur för vår fåfängas skull).

Etiketter None

4 kommentarer till “Frågelådan: parfymotrohet, invänjning och ögonlock”

 1. Ida
  on May 29th, 2013
  @ 9:44 pm

  Finner det både sorgligt och ironiskt att du väljer att formulera dig som så att det är “onödigt att ta till djur för vår fåfängas skull” när du i meningen innan nämnt MAC som gör just det,: tar till djur för fåfängans skull alltså. Djurtestar, med annat ord. Finns en sådan uppsjö av icke-djurtestade produkter att jag blir ständigt förvånad över detta hypande av Dior, Chanel, MAC och allt vad “Åhléns-märken” heter.

 2. Caroline Hainer
  on May 29th, 2013
  @ 10:16 pm

  Jag håller helt med dig, det är inte försvarbart att makeup-produkter testas på djur. Och att det är vår fåfänga som producerat detta oförsvarbara.
  Jag ska heller inte försvara varken märken som gör det eller att jag själv rekommenderar produkter från dessa märken. När man bevakar ett ämne som jag gör, ämnet skönhet, kommer fokus på “bästa produkten”, “trender” och industrin i stort. I jakten på “bästa produkten” och samtidigt överblick så kan begränsningen “bästa produkten från märke som inte testar på djur” försvinna. Jag tackar för påminnelsen och ska skriva om detta.

  http://www.paulaschoice.com/beautypedia-product-reviews/animal-testing/

 3. Sandra
  on May 30th, 2013
  @ 1:40 pm

  Jag har basta knepet for att fa ogonskuggan att sitta. Urban Decay primer potion! http://www.beautybay.com/cosmetics/urbandecay/g/eyeshadowprimerpotion/ Kan inte vara utan denna produkt.

 4. ida
  on Jun 6th, 2013
  @ 7:32 pm

  Hej, tack för svaret!

  Skulle i så fall vilja slå ett slag för Too Faced, Benefit, Clarins samt mindre kända märken som Meow Cosmetics och Sleek MakeUp 🙂

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen