Fifty Scents

Domedagsguden

breath-of-god
Helt säker kan jag naturligtvis inte vara men min gissning är att guds andedräkt inte luktar så här. Men om man har en gudsbild som är ganska dyster, eller om man känner att svaret på teodicéproblemet är att det onda är lika mycket Gud som det goda, ja, då kanske man kan tänka sig Guds andedräkt så här.

Breath of God är lite av en anomali i LUSH-butikerna som generellt doftar tvål, puder, talk, mynta, saftade bär, natrium, bakpulver och skafferi. Men så är också LUSH-parfymerna lite av de coola kusinerna från storstaden i sällskapet, nästan lite för coola för att platsa bland harmlösa badbomber och tårtformade tvålbitar.

I LUSHs tolkning doftar Guds andedräkt som en blandning av domedagen och en äldre, tjänstemannafarbrors cologne. Och det menar jag som en bra grej alltså. Jag menar att detta är ett koncentrat av efterföljderna av en flygplanskatastrof – bränt gräs, bensin, jord, plast och rök – blandat med den värme och kärlek som finns i just fuktig, härligt brun jord, tryggt trä, vaken mint och optimistisk citrus.

Hur skrämmande det än kan låta att gå runt och dofta flygplanskrasch, domedag och snart pensionerad tjänsteman så vill jag ändå uppmuntra er alla till att göra just det. För att det är en ytterst bärbar, unisexparfym. Och den är billig också, du får den för 199 kr och du kan köpa den i ett “stick”, i solid version att ha med i handväskan så att man är förberedd när gräshopporna svämmar över och paddorna ramlar ned från himlen. Och fredag 13:e inträffar i år i september månad och säkert har den där inkaindiankalendern något spännande att säga om just år 2013 i förhållande till jordens undergång.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer till “Domedagsguden”

 1. Karin
  on Jul 1st, 2013
  @ 10:01 pm

  Hej vördade parfymorakel! Jag har läst ca hundra recensioner av Tom Fords black orchid och den låter helt fantastisk men det är sådant jävla lotto att köpa en doft oluktad. Du har ju generellt mycket god smak (du som introducerade mig för Angel som numera är min favorit och signatur!) så jag undrar om du kanske kan uttala dig om black orchid samt om du vet ifall det finns någonstans (helst i Göteborg men om Stockholm kan jag leva med det) man kan trava in i en affär och få lukta lite på den innan jag köper. Puss och kram!

 2. Kawa
  on Jul 2nd, 2013
  @ 8:40 am

  Jag gillar verkligen deras “Lust”, den doftar som att hångla med en biker under en nästan utblommad jasminbuske under rötmånaden.

 3. Sanna
  on Jul 2nd, 2013
  @ 7:27 pm

  Köpte den idag bara för att du skrev detta! Har kikat på den ett tag men tyckt att den är lite krånglig…men man behöver ju inte ha det så enkelt heller.. Livet är ju inte lätt liksom. Tack för mycket bra blogg!

 4. Frågelådan: Retinol, tallbarr och en dikt av Alfred Tennyson | Fifty Scents
  on Aug 11th, 2013
  @ 6:33 pm

  […] få lite liknande associationer av Annick Goutals Ninfeo Mio också, om än inte lika dramatiska. Här är förresten en text om Breath of God. Också Gorilla Perfumes. Hej, jag är en kille på 21 år som verkligen behöver […]

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen