Fifty Scents

Frågelådan: svarta orkidéer, koraller och problemet med smör

Orchid
Hej vördade parfymorakel! Jag har läst ca hundra recensioner av Tom Fords black orchid och den låter helt fantastisk men det är sådant jävla lotto att köpa en doft oluktad. Du har ju generellt mycket god smak (du som introducerade mig för Angel som numera är min favorit och signatur!) så jag undrar om du kanske kan uttala dig om black orchid samt om du vet ifall det finns någonstans (helst i Göteborg men om Stockholm kan jag leva med det) man kan trava in i en affär och få lukta lite på den innan jag köper. Puss och kram!

Tom Ford finns (mig veterligen) inte i Sverige ännu utan kommer först 2014 men man kan beställa doftprov från till exempel The Perfumed Court. Det är ett tips! Jag tycker att Black Orchid är släkt med Poison och Back to Black by Kilian (som finns här i Stockholm, så vitt jag vet?)
Ps. Det låter som om du också skulle gilla Estée Lauders Sensuous Noir, Guerlains Shalimar och J’Aime La Nuit från La Perla?

Oo, jag behöver hjälp! Jag söker efter ett rouge i samma nyans som Benefits Coralista. Jag älskar mitt Coralista men det skulle vara roligt med lite omväxling eftersom jag kört med samma i flera år nu. För att ge dig en bild av vem jag är så är The Balms Hot Mama en annan favorit.

NARS Orgasm?

Jag har alltid upplevt min hy som fet/oljig/glansig. Att stryka på ett lager fuktkräm gör saken bara ännu värre, oavsett hur mycket jag försöker massera in det i huden. (Jag har provat det mesta känns det som, budgetkrämer och de något dyrare som Clarins och Vichy) Så jag kan aldrig ha fuktkräm under min sminkbas om jag inte vill se ut som ett smörpaket resten av dagen. Nu använder jag en superåterfuktande kräm på natten. Är det dumt tror du?

Nej, det är aldrig dumt att återfukta. Däremot behöver du inte mjukgörande så mycket som du behöver fett. Kanske har du köpt för feta dvs mer mjukgörande krämer? Mitt tips skulle vara att prova ett serum istället, som ger fukt men i smidigare, tunnare form och utan det mjukgörande som jag tror är det du upplever som fett. Prova Apoliva Sensitive Serum från Apoteket till exempel. Kostar under två hundra kronor. Eller så provar du fuktkrämer för fet hy, gärna i mer gelliknande form. En bra fuktkräm för just fet hy har oljeabsorberande egenskaper och ingredienser, till exempel fint, fint malda puderkorn som suger upp. En halvbudgetfavorit (under två hundra kronor även den) är Oil Control Moisturizer från c/o Recipe for Men, också på Apoteket.

Etiketter: ,

En kommentar till “Frågelådan: svarta orkidéer, koraller och problemet med smör”

  1. Linnea
    on Jul 12th, 2013
    @ 9:33 am

    Ang sista frågan: jag har ocft upplevt samma problem men detta blev mycket bättre när jag började använda SkiPlans serum Sebo Control Serum. De har en hel serie som heter Sebo Control som allmänt verkar bra (jag använder rengöringen också): http://eleven.se/search/skinplan/
    Och fukt är bra skit!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen